2008-07-28

Thumb Wrestling

Kategorier: sport — admin @ 16:30

Thumb Wrestling är ett populärt barnprogram Spelet spelas med två spelare, eller i turneringar. Det är ofta spelat i situationer där större och mer komplicerade spel kan vara olämpligt: i bilen, en restaurang eller skola.

Spelets gång

Att spela spelet, spelarna krok de fyra fingrar sin rätt händerna tillsammans så att båda händerna är clasped tätt. Normalt efter en kort börjar sjunga som varierar beroende på region, motståndarna fortsätta att försöka pin sina motståndares tummen i fem sekunder, och samtidigt undvika densamma. Spelet i sig är inte nödvändigtvis en rättvis: längden på spelarens tummar ofta bidra till en eventuell seger, och vänsterhänt motståndare är ofta en nackdel om rätt händerna används. Även en person med en dubbel ledad tummen kan flytta sina tummen bakåt mer och undvika att fastna.

Fusk

Liksom liknande barndom spel, fusk metoder introduceras ofta. Vissa använder pekfingret, vilket vanligtvis är avsatt med de andra fingrarna, röra sig horisontellt och sveper över motståndarens tummen i en snickare attack. Denna taktik kallas ofta för en “orm”, en “buddy”, en “fälla dörr”, en “underhuggare”, eller mer allmänt, “tag team” och kan vara specifikt förbjudna före varje enskild match med bestämmelsen ” Inga ormar “eller” inga kompisar “. Andra, mindre populära, taktik har använts, till exempel att sno motståndarens arm eller handled för att få hävstång eller införa de lediga handen i striden. Fast räknas och missförstånd av spelet hem regler, dvs, huruvida matchen börjar efter den förkortade “1,2,3,4” chant eller förlängas “5,6,7,8,9” chant, eller om pin count är att upp till 5 också komplicera spelets rättvisa.

Distracting motsatsen spelare är också vanligt, eftersom detta kort mjukar upp musklerna i distraherad spelarens tummen.

Ytterligare regler

Dessa kompletterande regler som antagits av olika barn

“Snake Hole”: Det är där en opponenent döljer sin tumme i hans näve. Under denna tid den andra personen inte kan hålla tummen ner. Denna regel är meningslöst om inte du sätta en tidsgräns för hur länge du kan gömma.

Inverse Thumb War som ett handikapp

Ett sätt att “även upp” sinsemellan oppositionella är att spela Thumb War med handen ned, vänster till höger. Detta motsvarar en tumme med lillfinger. Eftersom både de vanliga brist på styrka i lillfinger och även på grund av dess mer begränsade rörlighet, detta effektivt hinder för starkare spelare. Visst, purister kan påpeka att detta spel inte är absolut “Thumb War” eftersom den innebär en tumme och lillfinger, men detta handikapp är fortfarande populärt, särskilt i Storbritannien.

Populärkultur

Under 1980, ett försök att kapitalisera på spelet gjordes av Toymaker LJN med sin release av World Wrestling Federation-licensierade tummen wrestling actionfigurer. Dessa siffror tog formen av WWF åtgärder stjärnor av tiden, bland annat Hulk Hogan, Roddy Piper och andra. Tyvärr är skrymmande actionfigurer gjorde ingenting för att förbättra spelet och det var ofta svårt att vinna när du använder actionfigurer. Under årens lopp har andra leksaker företag har också försökt att kapitalisera på den enkla barnens spel genom plast eller papp “ringar” som släpps ut över händerna för att simulera en riktig wrestling ringen.