2008-07-28

Tennis

Kategorier: sport — admin @ 11:20

Tennis är ett spel som spelas mellan två spelare eller mellan två lag med två spelare. Varje spelare använder en placeras på rad racquet att hitta en ihålig gummi boll täckt med filt över ett netto på motståndarens planhalva.

Den moderna omgång tennis har sitt ursprung i Storbritannien i slutet 19th century “bordtennis” och hade tunga anslutningar till de antika omgång tennisracket. Efter dess tillkomst, tennis fördelat på hela det övre klass engelsktalande befolkning före spridning runt om i världen. Tennis är en olympisk idrott och spelas på alla nivåer i samhället i alla åldrar. De idrotten kan spelas av någon som kan hålla ett racket, inklusive personer i rullstol. I USA finns det ett kollegialt krets anordnas av National Collegiate Athletics Association.

Utom för antagandet av tie-breaker på 1970-talet, reglerna för tennis har förändrats mycket lite sedan 1890-talet. En nyligen Förutom professionell tennis har antagandet av “Instant Replay” teknik i kombination med en punkt utmaning system, som tillåter en spelare att utmana den officiella uppmaning av en punkt.

Tillsammans med sina miljontals spelare, miljontals människor världen över följer tennis som en publiksport, särskilt de fyra Grand Slam-turneringarna: Australian Open, French Open, Wimbledon och US Open. Ökningen i tennis i Östeuropa och Fjärran Östern har varit särskilt märkbart under de senaste åren.

Historia

Tennis som den moderna idrotten kan dateras till två separata rötter. Mellan 1859 och 1865, Major Harry Gem och hans vän Augurio Perera utvecklat ett spel som kombinerade inslag av racketar och den baskiska ball game pelota, som de spelade på Perera s krocket gräset i Birmingham, England. År 1872, tillsammans med två lokala läkare, grundade de världens första tennis klubb i Leamington Spa. The Courier av den 23 juli 1884 registrerades en av de första tennisturneringar, som hölls i grunderna för Shrubland Hall.

I december 1873, Major Walter Clopton Wingfield utformat ett liknande spel – som han kallade sphairistike, och blev snart känt som “sticky” – för att roa sina gäster på en trädgård part i hans fastigheter i Nantclwyd i Llanelidan, Wales. Han bygger spelet på äldre idrott inomhus tennis eller tennisracket. Enligt de flesta tennis historiker, modern tennis terminologi som också härrör från denna period som Wingfield lånat både namn och mycket av den franska ordförråd av tennisracket och tillämpat dem att hans nya spel.

Den första mästerskap i Wimbledon, London spelades i 1877. Den 21 maj 1881, USA National Lawn Tennis Association bildades för att standardisera de regler och arrangera tävlingar. The US National Men’s Singles Championship, nu US Open, för första gången hölls i 1881 i Newport, Rhode Island. The US National Women’s Singles Championships var första hölls 1887. Tennis var också populär i Frankrike, där Franska Öppna datum till 1891. Alltså, Wimbledon, US Open, Franska Öppna och Australian Open blev och har förblivit den mest prestigefyllda evenemang i tennis. Tillsammans dessa fyra händelser kallas för Grand Slam. De omfattande internationella Lawn Tennis Federation regler som utfärdades 1924 har varit anmärkningsvärt stabil i de påföljande åttio år, en stor förändring är tillägget av tie-breaker system designad av James Van Alen. Davis Cup, en årlig konkurrens mellan landslagen, datum för 1900.

År 1926, promotorn C.C. Pyle etablerade den första professionella tennis turné med en grupp amerikanska och franska tennis spelare som spelar utställning matcher till betalande publik. Den största av dessa tidiga yrkesverksamma var de amerikanska Vinnie Richards och fransyskan Suzanne Lenglen. När en spelare vänt för han eller hon inte kunde konkurrera i de stora turneringarna.

År 1968, kommersiellt tryck och skvaller för några amatörer ta pengar under bordet ledde till nedläggning av denna distinktion, inviga den öppna era, där alla spelare kan tävla i alla turneringar och spelare kunde göra sitt levebröd från tennis. Med början i den öppna era, inrättandet av en internationell professionell tennis circuit, och intäkter från försäljning av TV-rättigheter, tennis har spridit sig över hela världen och har förlorat sin upper-class engelsktalande bild.

År 1954, Van Alen grundade International Tennis Hall of Fame, en ideell museum i Newport, Rhode Island. Byggnaden innehåller en stor samling tennis supporterartiklar samt en Hall of Fame honoring framträdande medlemmar och tennis spelare från hela världen. Varje år, en gräs-domstolen turnering och ett introduktionsprogram ceremoni honoring nya Hall of Fame medlemmar finns på dess grunder.

Hur spela

Domstolen

Tennis spelas på en rektangulär, plan yta, oftast gräs, lera, eller en hardcourt av betong eller asfalt. Domstolen är 78 fot lång, och dess bredd är 27 fot för singlar matcher och 36 fot för fördubblar matcher. Ytterligare fritt utrymme runt den domstol som krävs för spelare att nå överskridande bollar. En nätet är sträckt över hela bredden av domstol, parallellt med de baslinjer, som delar upp det i två lika slutar. Nettoeffekten är 3 feet 6 inches hög vid inlägg och 3 meter hög i mitten.

Lines

Raderna att avgränsa den bredd som domstolen kallas baslinjen och servicelinje. Den korta märket i mitten av varje baslinje kallas antingen hash märke eller mitt varumärke. De yttersta raderna som utgör längden är både kallad dubbel bisyssla. Dessa är de gränser som används när fördubblar är som spelas. Området mellan fördubblar bisyssla och linjerna bredvid dem kallas fördubblar gränd, som anses spelbara i dubbel spela. Dessa rader bredvid den fördubblar bisyssla är de singlar sidlinjen, och används som gränser i singlar spela. Den linje som löper över hela centrum av en spelares sida av domstol kallas servicelinje eftersom de tjänar skall levereras till området mellan tjänster online och nettoeffekten på den mottagande sidan. Trots sitt namn är detta inte var en spelare lagligt står när de betjänar. Linjen dividera servicelinje i två kallas centrumlinjen eller center servicelinje. Lådorna detta center linje skapar kallas tjänsten lådor, beroende på en spelares position, han kommer att få slå bollen till något av dessa när de tjänstgör. En boll är endast om inget av det har drabbat linjen på dess bounce. Alla linjer är skyldiga att vara 2 inches i bredd. Baslinjen kan vara upp till 5 inches wide om så önskas.

Spela på en enda punkt

Spelarna börjar på motsatta sidor av nätet. En spelare är utsedda servern, och den motstående spelare, eller i dubbelrum en av de motstående spelare, är receivern. Service alternerar mellan de två halvorna av domstol. För varje punkt, servern startar bakom hans baslinjen, mellan centrum märket och bisyssla. Mottagaren kan börja var som helst på sin sida av nätet. När receivern är klar, servern kommer att fungera, även om mottagaren måste spela för att takten i servern.

I en juridisk tjänst, kulan färdas över nätet och in i diagonalt motsatt tjänst rutan. Om kulan träffar nätet men landar i tjänsten rutan, detta är en låt tjänst, som är tomma, och servern blir att återerövra att tjäna. Spelaren kan användas valfritt antal låt tjänster på en punkt och de är alltid behandlas som håligheter och inte som fel. Låt tjänster är ganska ovanlig i fritids-nivå och ofta på professionell nivå. Men att placera mer än en låt tjänst i en enda punkt tar en betydande skicklighet eller lycka. Om den första tjänsten i övrigt är felaktiga på något sätt, breda, långa eller inte över nätet, den som tjänstgör spelare har ett andra försök till tjänsten. Det finns också en “fot fel” som uppstår när en spelares fot rör vid baslinjen eller en förlängning av mitt varumärke innan bollen träffade. Om den andra tjänsten är också felaktiga, detta är ett dubbelt fel och bilstereon vinner. Men om de tjänar är i är det en juridisk tjänst.

En rättslig tjänst startar ett rally, där spelarna suppleant slå bollen över nätet. En rättslig avkastning består av spelare eller lag slå bollen exakt en gång innan den har avvisats två gånger eller tryck någon fixturer utom nätet, förutsatt att den fortfarande ligger på servern planhalva. Bollen sedan reser tillbaka över nätet och studsar i domstol på motsatta sidan. Den första spelaren eller team att underlåta att göra en rättslig återvända förlorar punkt.

Scoring

En tennis match består av ett antal uppsättningar, vanligtvis tre för både mäns och kvinnors matcher, undantaget är vid större händelser där män spelar bäst av fem set. En uppsättning består av ett antal lekar och spel i sin tur bestå av poäng.

En match består av en serie punkter spelat med samma spelare som tjänar, och vinns av den första spelaren som har vunnit minst fyra poäng och minst två poäng mer än hans motståndare. Den löpande värdering av varje spel beskrivs på ett sätt som särskilt Tennis: värderingar för noll till tre punkter beskrivs som “kärlek”, “femton”, “trettio” och “fyrtioo”. Om minst tre punkter har rankats av varje sida och spelarna har samma antal poäng, poängen är “tvåa”. Om minst tre punkter har rankats av varje sida och en spelare har en sak än hans motståndare, poängen med spelet är “fördel” för den spelare i täten. Under informella spel, “fördel” kan också kallas “annons” eller “ad ut”, beroende på om de tjänstgör spelare eller tar emot spelare är framåt, respektive. Vid turneringsspel stolen Umpire uppmanar den punkt räkna efter varje punkt. I slutet av spelet, stolen Umpire också meddelar vinnaren av spelet och den totala poängen.

En omgång punkt uppstår i tennis när den spelare som ligger i täten i spelet behöver bara en sak att vinna spelet. Terminologin har utvidgats till att apparater, matcher och till och med mästerskap. Till exempel, om spelaren som tjänstgör har en värdering av 40-kärlek, han har tre spel så som han har tre chanser att vinna spelet. Game punkter anger poäng, och matchen punkterna är inte en del av officiell poängsättning och inte som aviserats av stolen Umpire i turneringsspel.

En paus punkt uppstår om mottagaren inte servern, har ett spel. Det är av vikt för professionell tennis, eftersom tjänsten raster är ovanliga nog att skapa en väsentlig fördel för mottagaren i männens spel. Fördelen till servern är mycket mindre i kvinnors spelet, men matchen analytiker vilja hålla reda på tjänsten bryter ändå. Det kan hända att den spelare som ligger i täten i spelet har mer än en chans att göra det vinnande punkt, även om hans motståndare bör ta nästa punkt. Till exempel, om spelaren som tjänstgör har en värdering av 15-40, receivern har en dubbel brytning. Om spelaren i täten vinner någon av de närmaste två punkter, som spelare vinner. Break punkter inte tillkännagivit heller.

En uppsättning består av en serie matcher spelade med tjänsten växlar mellan spel, som slutar när de räkna med spel vann uppfyller vissa kriterier. Normalt är en spelare vinner en uppsättning när han vinner minst sex matcher och minst två matcher mer än hans motståndare. När varje spelare har vunnit sex matcher ett tiebreak spelas. Ett tiebreak, spelade under en separat uppsättning regler, gör att en spelare ska vinna ett större spel och därmed ställa till en slutlig uppsättning värdering av 7-6. Endast i den slutliga uppsättningar av matcherna i Australian Open, Franska Öppna, Wimbledon, Davis Cup och Fed Cup är tie-breaks inte spelat. En “love” som innebär att förloraren i den som vann noll spel. Till exempel om värdering var 6 – 0, det skulle vara 6 kärlek. Vid turneringsspel stolen Umpire meddelar vinnaren i uppsättningen och den totala poängen.

Matcher bestå av ett udda antal uppsättningar, matchen vinnaren är spelaren som vinner mer än hälften av uppsättningar. Matchen slutar så snart som det vinnande villkor är uppfyllt. Vissa mäns matcher kan bestå av fem uppsättningar, medan de flesta matcher är tre uppsättningar. Vid turneringsspel stolen Umpire tillkännager i slutet av matchen med den välkända frasen “Game, set, match” följt av det vinnande laget namn.

Regler variationer
Inga-annons: Den första spelaren eller dubblar teamet till fyra poäng vinner. Ena sidan har att vinna med två punkter. När spelet värdering når tre punkter vardera, receivern väljer vilken sida av domstol tjänsten som skall levereras den sjunde och vilt-beslut fattas.
Pro fastställd: Istället för att spela flera uppsättningar, spelare kan spela en “pro set”. En pro som är först med att 8 spel med en marginal på två matcher, i stället för att först 6. En 12-punkt tiebreak brukar spelas när poängen är 8-8. Dessa är ofta spelat med no-annons scoring.
Match tie-break: Detta är ibland spelade i stället för ett tredje set. Detta spelas som en vanlig tie-break, men vinnaren måste vinna tio poäng istället för sju. Match tie-raster används på ATP och WTA turer för dubbelrum och som ett Player’s Choice i USTA league play.

En annan, dock informella, tennis format heter “Kiwi dubblar”, “Canadian fördubblas” eller “mördande”. Det handlar om tre spelare, med en person som spelar en dubblar teamet. Den enda spelaren får nyttja gränder normalt reserverad endast för en dubblar teamet. Omvänt, dubblar teamet använder inte gränder när jag startat ett skott. Den poängsättning är densamma som en vanlig match. Detta format är inte sanktionerats av ett offentligt organ och endast spelas upp när en fjärde spelare är inte tillgängliga för vanliga dubbelrum.

“Australisk dubbel,” en annan informell och unsanctioned form av tennis, spelas med liknande regler till “Kiwi” stil, endast i den här versionen, spelare rotera domstolen ställning efter varje omgång. Som sådan är att alla spelare spelar dubblar och singlar under en match, med singlar spelare alltid servering. Scoring stilar varierar, men en populär metod är att tilldela ett värde av 2 poäng för varje spel, med servern tar både poäng om han eller hon innehar tjäna, och dubblar teamet var att ta en om de bryter.

Wheelchair tennis kan spelas av stark spelare samt personer som behöver rullstol för rörlighet. En extra studsar är tillåtet. Denna regel gör det möjligt att ha blandat rullstol och-funktionshindrade matcher. Det är möjligt för en dubblar teamet att bestå av en rullstol spelare och en stark aktör, eller för rullstolsburen spelare att spela mot en stark spelare. I sådana fall får den extra studsar är tillåtet för rullstolsburna.

Surface

Det finns tre huvudsakliga typer av domstol ytor, med en mindre gemensam yta. Beroende på vilka material som använts, varje yta ger en skillnad i hastighet och studsar av kulan, vilket i sin tur kan påverka nivån på spel för enskilda spelare. De tre vanligaste ytor är:
Lera – röd lera, grön lera
Hårdrock – exemplen är akryl, asfalt och betong.
Grass – används i Wimbledon

Inomhus domstolar används också så spelar kan fortsätta året runt. Gemensam inomhus ytor är hårda, matta och lera. Vissa spelare är mer framgångsrika på vissa ytor och är känd som “specialister” för just den domstolen.

Clay domstolarna anses vara en “långsam” yta, eftersom de lösa ytan orsakerna bollen tappa fart snabbt och studsar högre. Detta gör det svårare för en spelare att slå en unreturnable skjutna eftersom motståndaren har mer tid att komma och lämna tillbaka bollen. Line samtal är enkelt pröva om denna typ av domstol eftersom bollen i allmänhet lämnar ett synligt varumärke. Domstolar är svepte mellan apparater, och i slutet av varje match, att radera alla märken från tidigare uppsättning eller matchen.

Hardcourts anses allmänt vara en “fast” yta. Men det finns många olika typer av hardcourts, och beroende på domstolens konstruktion, snabba domstolen kan också vara relativt långsamt. Den typiska hardcourt kännetecknas av låga studsar och hög bollhastighet, vilket ger snabb servering och slagkraftigt spelare en fördel.

Grass, anses vara ett mycket “fast” yta. I många år har tre av de fyra Grand Slam-turneringar hölls på gräs. Detta ändras när Australian Open och US Open ändrats till hardcourts. Grass domstolar orsaka bollen studsar lågt, eller till och med sladd, som generellt håller manifestationer kort. Detta ger hård-servering och slagkraftigt spelare en fördel eftersom deras skott förstärks på denna yta. Grass också kan orsaka oförutsett bollen studsar. Den studsar i bollen på gräset domstolar kan ändras genom att hälsa gräset, typ av gräs som används och hur den senaste tiden har det varit mown. Av den anledningen och lågt, snabbt studsar, en spelares netto spelet blir mer avgörande. Detta beror volleying en boll innan det bounds inte behöver hantera oförutsägbara studsar.

Carpet förekommer normalt bara inomhus men vissa syntetiska gräs typer används både inomhus och utomhus. Den består av en yta skikt av “mattan” placeras ovanpå en hård yta, såsom asfalt. Ytan skiktet är tunt och segt. Shots på mattan varierar med sammansättningen. Bollen kan studsa precis skott från en genomsnittlig hårt domstol eller vara ännu snabbare och slicker än gräs.

Professional och fritids spelare ofta bära olika typer av skor beroende på playing ytan. Skor måste ha sulor att greppet marken säkert så att spelarna kan börja och sluta snabbt. Om skor skiljer sig är hur de grepp ytan. Till exempel, lera domstol skor behovet av att ge grepp och dragkraft samtidigt som man tillåter spelaren att glida. Hardcourt skor bör betona grepp, drivsystem och fotled stöd.

Tjänstemän

I de flesta professionella spela och några amatörer konkurrens, finns det en tjänstgör huvud domare eller stol Umpire, som sitter på en upphöjd stol på ena sidan av domstol. Den domare har absolut myndigheten att göra sakliga bedömningar. Den domare får ta hjälp av linje domare, som avgör om bollen har landat inom den del av domstolen och som också kallar mul fel. Det kan också vara ett nät domare som avgör om bollen har berört nätet under drift. I vissa turneringar kan vissa linje domare, vanligtvis de som skulle ringa tjäna, ersätts med elektroniska sensorer som piper när en ur samtalet skulle ha gjorts. I vissa open-turnering matcher, spelare kan utmana ett begränsat antal nära samtal med hjälp av Instant Replay. The US Open, Miami Masters, US Open Series och World Team Tennis började använda en “utmaning” system under 2006 och Australian Open och Wimbledon infört systemet under 2007. Detta används av Hawk-Eye-systemet och de regler som liknade dem som används i NFL, där en spelare får ett begränsat antal instant-replay utmaningar per match / set. I lera-domstolen matcher, till exempel vid French Open, ett samtal kan ifrågasättas med hänvisning till märket kvar av kulan påverkan på domstolen ytan.

Den domare som vanligtvis är belägna utanför domstol, är det slutliga myndighet om tennis regler. När kallas till domstolen av en spelare eller team captain, referens maj åsidosätta Umpire beslut om tennis regler har överträtts men kan inte ändra Umpire beslut i en sakfråga. Men om domare är om domstolen under spel, referens maj åsidosätta Umpire beslut.

Ball barnen får användas för att hämta bollar, förmedla dem till spelare, och handen spelare sina handdukar. De har ingen adjudicative roll. I sällsynta händelser, Umpire kan fråga dem om en redovisning av vad som faktiskt hänt. Den domare får pröva sina uttalanden när det fattar ett beslut. I vissa ligor, särskilt de yngre ligor, spelare göra sina egna samtal, lita på varandra för att vara ärlig. Detta är fallet för många skol-och universitetsnivå matcher. Men den domare eller referensändamål medhjälpare kan inkallas för domstolen på en spelares begäran, och den domare eller assistent kan ändra en spelares samtal. I unofficiated matcher, en boll är bara om spelaren har rätt att samtalet är säker på att bollen out.

Juniors

I tennis, en junior är en spelare under 18 år som fortfarande är lagligt skyddad genom en förälder eller förmyndare.Spelare på de viktigaste vuxna turné som är under 18 måste ha dokument undertecknat av en förälder eller förmyndare. Dessa aktörer är dock fortfarande är berättigade att spela i junior-turneringar.

The International Tennis Federation utför en junior tour som gör att juniorer att skapa en World Ranking och en Association of Tennis Professionals eller Women’s Tennis Association ranking. De flesta juniorer som anger den internationella kretsen göra det genom framskrider i ITF, Satellit, framtiden och Challenger-turneringar innan de viktigaste krets. De sistnämnda tre kretsar har också vuxna som konkurrerar på dem. Några juniorer, som till exempel australiensiska Lleyton Hewitt och fransmannen Gael Monfils, har catapulted direkt från junior tour till ATP-tour som dominerar junior scen eller genom att dra fördel av de möjligheter som ges till dem att delta i professionella turneringar.

År 2004 ITF genomförs en ny ranking för att stimulera ett ökat deltagande i dubbel, genom att kombinera två rangordningar i en kombinerad stämmer. Junior turneringar inte erbjuder prispengar utom för Grand Slams, som är den mest prestigefyllda junior händelser. Juniors maj har inkomst från tennis genom att delta i framtiden, Satellit eller Challenger turer. Turneringar är indelade i olika nivåer som ger olika mängder ranking poäng, vilket kulminerade med klass A.

Ledande juniorer finns också möjlighet att delta för sin nation i Junior Fed Cup-och Davis Cup tävlingar också. För att lyckas i tennis ofta hjälp med att börja spela i ung ålder. För att underlätta och främja en junior: s tillväxt i tennis, nästan alla tennis spelar nationer har utvecklat en junior utveckling. Juniors utveckla sina spela genom ett utbud av turneringar på alla ytor, ta alla olika standarder för spelet. Talangfulla juniorer kan också ta emot sponsring från styrande organ eller privata institutioner.

Match play

En tennis match är avsedd att vara kontinuerlig. Långsiktighet är en relevant faktor, så godtycklig förseningar är inte tillåtna. I de flesta fall är nödvändigt att inträffa högst 20 eller 25 sekunder efter utgången av föregående punkt. Detta ökade till 90 sekunder när spelarna ändra slutar, och en 120 andra avbrott är tillåtet mellan set. Annat än detta, raster är tillåten endast när tvingade av händelser utanför spelarnas kontroll, såsom regn, skadade skor, skadade racquet, eller behovet att hämta en kringvandrande bollen. Om en spelare vara fast besluten att vara stopp upprepade gånger, stolen Umpire kan inledningsvis ge en varning följas av ytterligare sanktioner “punkt”, “spelet” och standard av matchen för spelaren som är konsekvent tar längre tid än tillåten tid.

I händelse av regn försening eller annan sådan förespråkare, matchen ska återupptas vid ett senare tillfälle. På junior professionella kretsar de matcher som skall återupptas vid den värdering som vid tidpunkten för förseningen. Men enligt nya revideringar som börjar med 2006 Australian Open, ATP och WTA styra olika förordningar om förseningar, i händelse av regn försenade, matchen kommer att återupptas medan endast slutet av den tidigare fastställts innan förseningen tjänsteman.

Balls slits ut snabbt på allvarliga spela och därför i ATP-och WTA-turneringar, att de ändras efter varje nio matcher med den första förändringen inträffar efter bara sju matcher, eftersom de första uppsättning bollar används också för den före matchen varm – upp. Men i ITF allvarliga turneringar gillar Fed Cup bollarna är ändrade i ett 9-11 stil. Kontinuitet av bollar “villkoret anses vara en del av spelet, så om ett nytt warm-up krävs efter en längre paus i spel, då det åter varm-up görs med en separat uppsättning bollar, och användning av match bollar återupptas först när spela igen.

Det har nyligen föreslagit att möjliggöra coaching i domstol under en match i begränsad omfattning. Also, teknisk översyn av officiell kommunikation gjorde sin debut i en större turnering på 2006 års US Open.

Shots

En behörig tennisspelare har åtta grundläggande skott i sin repertoar: den tjänar, Forehand, backhand, volley, halv-volley, overhead smash, släpp skottet, och Lob.

Serve

En tjänstgöra i tennis är en chans att starta en punkt. De tjänar inleds av gungade bollen i luften och trycka in den i diagonalt motsatt tjänst rutan utan att vidröra nätet. De tjänar kan drabbas under-eller overhand.

Erfarna spelare strävar efter att behärska de konventionella overhand tjäna till att maximera sin makt och placering. Servern kan använda olika typer av tjäna Platt tjäna, topspin tjäna, slice tjäna och kick tjäna. En omvänd typ av spin tjäna drabbas på ett sätt som snurrar bollen motsatt den naturliga dragning av servern, spin riktning beroende på höger-eller vänster egenmäktigheten. Om bollen är spinning moturs kommer det att kurvan redan från Hitter synvinkel och kurvan vänster om spinning medurs.

En del servrar är innehållet använda tjänar helt enkelt att inleda den punkt, men avancerade spelare ofta försöka nå en vinnande skott med sin serve. En vinnande tjäna som inte berörts av motståndaren kallas ett “ess”. Om receivern klarar av att röra vid det, men misslyckas med att framgångsrikt återsända det är det som kallas en “tjänst vinnare.”

Gripplindor

Spelare får använda den kontinentala, östra, semi-western, eller västra kast under spel. Olika kast i allmänhet används för olika typer av dragning och skott.

Forehand

För en högerhänt spelare, Forehand är ett streck som börjar på höger sida av kroppen, fortsätter över hela kroppen som kontakt med bollen, och slutar på vänster sida av kroppen. Det finns olika grepp för verkställande av Forehand och deras popularitet har varierat under åren. De viktigaste är den kontinentala, den östra, semi-western, och den västra. Under ett antal år de små, till synes svaga 1920-talet spelare Bill Johnston ansågs av många som har haft den bästa Forehand av all tid, en stroke som han drabbades skuldra-high använder en västerländsk grepp. Få spelare används västra greppet efter 1920-talet, men under senare delen av 20-talet, som sköt-tekniker och utrustning förändrats radikalt, västra Forehand gjort en stark comeback och är nu används av många moderna spelare. Oavsett vilket grepp används mest forehands i allmänhet är utförda med en hand som håller racquet, men det har varit fina spelare med två händer forehands. Under 1940-talet och 50-talet, som Ecuadors / amerikanska spelare Pancho Segura används en två-handed Forehand till förödande effekt mot större och mer kraftfull spelare. För närvarande har Frankrikes Fabrice Santoro använder en två-handed Forehand. Vissa honor som Monica Seles och Frankrikes Marion Bartoli också använda två händer Forehand.

Backhand

För högerhänt spelare, backhand finns ett streck som börjar på vänster sida av kroppen, fortsätter över hela sin kropp när kontakt med bollen, och slutar på höger sida av kroppen. Det kan köras med antingen en hand eller med båda och anses i allmänhet svårare att bemästra än Forehand. För de flesta av de 20th century, backhand utfördes med en hand, med hjälp av antingen en östlig och en kontinental grepp. Det tydligaste spelare att använda två händer var 1930 australiensare Vivian McGrath och John Bromwich, men de var ensamma undantag. De två-handed grepp vunnit popularitet på 1970-talet som Björn Borg, Chris Evert, Jimmy Connors, och senare Mats Wilander används det till stor effekt, och det är nu används av ett stort antal av världens bästa spelare, däribland Andre Agassi och Venus Williams. Andy Roddick använder extrema västra grepp för att skapa massiva mängder med början spinn. Det är svårt att göra detta och kan orsaka skada om det görs på fel sätt. Två ledare ger spelaren mer makt, medan en hand kan generera en bit skottet, ansöker underskruv på bollen för att producera en låg bollbana studsar. Spelaren länge anses ha haft de bästa backhand av all tid, Don Budge, hade en mäktig one-handed stroke på 1930-talet och 1940-talet som förmedlade topspin på bollen. Ken Rosewall, en annan spelare noterades för hans one-handed backhand, används en dödlig korrekt slice backhand via 1950-talet och 1960-talet. Ett litet antal aktörer, särskilt Monica Seles, använda två händer på både backhand och Forehand sidor.

Andra skott

En volley görs i luften innan bollen studsar, i allmänhet nära nätet, och sker vanligtvis med en hård-wristed stans förslag att slå bollen i ett öppet område med motståndarens planhalva. Den halv volley görs genom att trycka bollen på uppåtgående strax efter att den studsade en gång i allmänhet i närheten av nätet. Den svängiga volley drabbas ur luften när spelaren närmar nätet. Det är en offensiv skott används för att vidta förberedelser tid borta från motståndaren. Från en dålig defensiv position i utgångsläget, Lob kan användas som antingen offensiva eller defensiva vapen, slå bollen högt och djupt i motståndarens planhalva för att antingen göra det möjligt för lobber att komma in bättre defensiv position eller att vinna den punkt rakt av slå den över motståndarens huvud. Om Lob är inte drabbats djupt nog in i den andra domstolen dock motståndaren kan sedan drabbades en overhead smash, ett hårt, tjäna-liknande skottet, för att försöka att få slut på den punkten. Slutligen, om en motståndare är djup i hans domstol, en spelare får plötsligt anställer en oväntad nedgång skottet, mjukt avlyssning bollen strax över nätet så att motståndaren inte kan köras i tillräckligt snabb för att hämta den.

Turneringar

Turneringar är ofta organiserade efter kön och antal spelare. Gemensam turnering konfigurationer inkluderar mäns singlar, kvinnors singlar och dubbel, där två spelare spelar på varje sida av nätet. Turneringar får anordnas för specifika åldersgrupper, med övre åldersgräns för ungdomar och lägre åldersgränser för ledande spelare. Exempel på detta är de Orange Bowl och Les Petits As. Det finns även turneringar för spelare med funktionshinder, exempelvis rullstol tennis och döva tennis. I de fyra Grand Slam-turneringarna, singlar drar är begränsat till 128 personer för båda könen.

Spelare kan också motsvaras av deras kompetensnivå. Enligt hur väl en person har i sanktionerade spela, en spelare får ett betyg som justeras regelbundet för att upprätthålla konkurrenskraftiga matcher. Till exempel USA Tennis Association administrerar National Tennis Betyg Program, som satser spelare mellan 1,0 och 7,0 i 1 / 2 punkt höjningar. Genomsnittliga klubbens spelare enligt detta system skulle betygsätta 3.0-4.5 medan världsklass spelare skulle vara 7,0 på denna skala.

Grand Slam-turneringar

De fyra Grand Slam-turneringar anses vara de mest prestigefyllda tennisturneringar i världen. De hålls årligen och omfattar i kronologisk ordning, Australian Open, French Open, Wimbledon och US Open. Förutom Davis Cup, Fed Cup, Hopman Cup, de är de enda turneringar regleras av International Tennis Federation. ITF: s nationella organisationer, Tennis Australien, den franska Tennis Federation, USA Tennis Association och All England Lawn Tennis & Croquet Club och Lawn Tennis Association, är delegerat ansvaret för att organisera dessa evenemang.

Bortsett från den historiska betydelsen av dessa händelser, de också gör större vinst medel än någon annan turné händelsen och är värt det dubbla antalet ranking poäng till mästare än i nästa Echelon av turneringar, Tennis Masters Series och primärkapitalrelationen Jag händelser. Ett annat utmärkande drag är antalet spelare i singel oavgjort, 128, mer än någon annan professionell tennis turnering. Detta dra består av 32 seedade spelare, andra spelare rankad bland världens 100 bästa, kvalturneringar, och spelare som få inbjudningar genom wild cards. Grand Slam mäns turneringar har bäst utav fem som matchar hela. Grand Slam-turneringar är bland de fåtal händelser som senaste två veckorna, och de övriga skall den Pacific Life Open i Indian Wells, Kalifornien och Sony Ericsson Open i Key Biscayne, Florida. För närvarande är det Grand Slam-turneringar är de enda turné händelser som har blandat fördubblar tävlingar. Grand Slam-turneringarna hålls i samband med rullstol tennisturneringar och junior tennis tävlingar. Grand Slam-turneringar är ofta ses som kulmen på en viss säsong, såsom US Open Series. Dessa turneringar även innehålla egna egenheter. Exempelvis spelare i Wimbledon är skyldiga att bära övervägande vit, en regel som har gjort vissa aktörer, såsom Andre Agassi, hoppa turneringen.

Tennis Masters Series

Den Tennis Masters Series är en grupp av nio turneringar som utgör den näst högsta Echelon i herrarnas tennis. Varje evenemang hålls årligen, och en vinst på ett av dessa evenemang är värt 500 ranking poäng. När Association of Tennis Professionals, som leds av Hamilton Jordanien och började köra herrarnas tour 1990, direktörerna utses början nio turneringar, utsidan av Grand Slam evenemang, som “Super Nine” händelser. Dessa småningom blev Tennis Masters Series. I november i slutet av tennis år, världens topp åtta spelare konkurrera i Tennis Masters Cup, en turnering med en roterande lokalen. Det är för närvarande hållas i Shanghai, Kina, och kommer att flytta till London 2009.

År 2009 skall Tennis Masters Series kommer att genomgå flera ändringar. Serien kommer att byta namn igen, denna gång som “1000-serien,” en hänvisning till det antal poäng en förkämpe för varje händelse kommer Garner. Den Tennis Masters Cup, utöver sin omlokalisering, kommer att döpas ATP World Tour Final. Men Shanghai är värd en ny 1000-serien händelse. I Monte Carlo och Hamburg händelser ursprungligen degraderas, men de Monte Carlo turneringen var slut beviljade 1000 Series-status, med undantag är att evenemanget inte skulle vara obligatorisk. ATP planerar också att vara strängare i sin granskning av spelare som drar från 1000 Serie händelser. Varje spelare som drar kommer att granskas av en medicinsk panel. ATP-planer till böter och till och med avbryta, spelare som bortse från dessa regler.

Aktuella Tennis Masters Series-turneringar

International Series

Den internationella serien för kvinnor delas upp i två kategorier, båda drivs av ATP: Internationella serien och International Series Gold. Liksom Tennis Masters Series, dessa händelser erbjuda olika summor prispengar, och några regelbundna International Series evenemang erbjuda större pris pengar än International Series Gold turneringar. The Barclays Dubai Tennis Championships erbjuda det största ekonomiska incitament att spelarna, med total prissumma på US $ 1426000.

Challenger Series och Futures Turneringar

Den Challenger Series för män är den lägsta nivån på turneringen förvaltas av ATP. Den består av cirka 160 händelser och som ett resultat av detta har ett mer varierat utbud av länder som hyser händelser. De flesta spelare använder Challenger Series att arbeta sig upp placeringarna, bland annat World No 1s Pete Sampras, Marcelo Ríos, Patrick Rafter, och Gustavo Kuerten. Andre Agassi, mellan att vinna Grand Slam-titlar, rasade till World No 141 och som används Challenger Series händelser för match erfarenheter och framsteg säkerhetskopiera placeringarna. Den Challenger Series erbjuder pris fonder på mellan US $ 25000 till US $ 150000.

Under Challenger Series finns Futures Turneringar, de viktigaste händelserna i ITF Women’s Circuit. Dessa turneringar även bidra till en spelares ATP ranking poäng. Futures Turneringar erbjudande pris fonder på mellan US $ 10000 och US $ 15000, men terminer status beviljades endast till evenemang som erbjuder sammanlagt US $ 30000, vilket innebär att två eller tre turneringar spelas. Cirka 400 Futures-turneringar spelas varje år.

Nivå I evenemang

Nivå I evenemang för kvinnor utgör de mest prestigefyllda nivå av händelser på Women’s Tennis Association Tour efter Grand Slam-turneringar. Dessa händelser ger de största vinsterna i fråga om poäng och prispengar. Den nivåindelning systemet i kvinnors tennis infördes 1988. Vid tiden för dess tillkomst, bara två turneringar, Sony Ericsson Open i Key Biscayne, Florida och Qatar Telecom German Open i Berlin, är Nivå I kategorin. År 1990, i klassen utökades till att omfatta sex turneringar, och senare tillägg till den kategorin har resulterat i nio händelser som omfattar kategori dag. För närvarande är två av dessa evenemang äger rum samtidigt med mäns Tennis Masters Series-turneringarna. År 2009, sex Tennis Masters Series evenemang kommer att kombineras med Tier jag WTA Tour-turneringar.

Grand Slam vinnare

Manliga spelare som har spelat åtminstone en del av sin karriär under den öppna eran och som har vunnit minst två Grand Slam singlar titlar är följande: Pete Sampras, Roger Federer, Roy Emerson, Rod Laver, Björn Borg, Ken Rosewall, Jimmy Connors , Ivan Lendl, Andre Agassi, John Newcombe, John McEnroe, Mats Wilander, Boris Becker, Stefan Edberg, Jim Courier, Guillermo Vilas, Rafael Nadal, Arthur Ashe, Jan Kodes, Gustavo Kuerten, Stan Smith, Ilie Năstase, Johan Kriek, Lleyton Hewitt, Yevgeny Kafelnikov, Patrick Rafter, Sergi Bruguera, och Marat Safin.

Kvinnlig spelare som har spelat åtminstone en del av sin karriär under den öppna eran och som har vunnit minst två Grand Slam singlar titlar är följande: Margaret Court, Steffi Graf, Chris Evert, Martina Navratilova, Billie Jean King, Monica Seles, Serena Williams, Justine Henin, Evonne Goolagong Cawley, Venus Williams, Martina Hingis, Hana Mandliková, Arantxa Sánchez Vicario, Maria Sharapova, Virginia Wade, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Nancy Richey Gunter, Tracy Austin, Mary Pierce, och Amélie Mauresmo.

Den största manliga singlar spelare genom tiderna

Ett vanligt diskussionsämne bland tennis fans och kommentatorer är som var den största manliga singlar spelare genom tiderna. Ingen samsyn har någonsin funnits, dock. Med stor marginal, en Associated Press enkät i 1950 heter Bill Tilden som det största aktör av första hälften av 20-talet. Från 1920-1930, Tilden vann singlar titlar i Wimbledon tre gånger och US Championships sju gånger. Under 1938 däremot, Donald Budge blev den förste att vinna alla fyra Grand Slam singlar titlar under samma kalenderår och vunnit sex Grand Slam singlar titlar 1937 och 1938. Tilden kallade Budge “de finaste spelare 365 dagar om året som någonsin levt.” Och i hans självbiografi 1979, Jack Kramer sa att, baserat på konsekvent spela, Budge var den största spelaren någonsin. Vissa observatörer dock också kände att Kramer förtjänade vederlag för titeln. Kramer var bland de få som domineras amatör och professionell tennis under det sena 1940-talet och början av 1950-talet. Tony Trabert har sagt att de spelare han såg före starten av den öppna era, Kramer var det bästa manliga mästare.

Genom den senare hälften av 1950-talet och 1960-talen, Budge och andra hade lagt Pancho Gonzales och Lew Hoad till listan över utmanare. Budge utsago trodde att Gonzales var den största spelaren någonsin. Gonzales sade om Hoad, “När Lew’s game hade sin höjdpunkt ingen kunde röra vid honom. … Jag tror att hans spel var det bästa spelet någonsin. Bättre än min. Han var kapabla att göra fler skott än någon. Hans två volleys var stor . Hans overhead var enorm. Han hade den mest naturliga tennis ögonen med den mest naturliga tennis kroppsbyggnad. ”

Under den öppna eran första Rod Laver och sedan mer nyligen Björn Borg och Pete Sampras ansågs av många av sina samtida som bland det största någonsin. Cliff Drysdale har sagt att Laver är den största spelare någonsin. Mats Wilander sa, “Den största spelare någonsin är inte nödvändigtvis de spelare som har vunnit mest. Jag skulle säga att Björn Borg är den största spelaren någonsin eftersom han vann Wimbledon fem gånger i rad. Och under dessa fem gånger, han vann Franska Öppna alla dessa fem år, plus ytterligare ett år. ” Laver har sagt att Sampras är “lika för alla som någonsin har spelat spelet.” John McEnroe har sagt att antingen Laver eller Sampras är den största spelare någonsin.Roger Federer är nu anses av många observatörer att ha den mest “kompletta” spelet i modern tennis, med potential att överträffa resultaten av dessa tidigare storheter. Många experter i tennis, fd tennis spelare och några av hans egen tennis jämnåriga tror Federer kan bli den största spelaren i historien om spelet. De tennis historikern Raymond Lee gjorde en statistisk analys hänsyn till frågan, räknar turnering vinner summorna och andelarna av karriären match vinner och vinner i en 5 års period. Hans Alltime listan rankas Laver före Borg och Tilden, Federer, Gonzales, Rosewall, Budge, Lendl, Connors, Sampras i de tio bästa.