2008-07-28

Tee Ball

Kategorier: sport — admin @ 08:06

Tee Ball eller T-Ball är en sport baserad på baseball och är avsedd som en introduktion för unga spelare att utveckla baseboll kompetens och ha roligt. Namnet Tee Ball är ett registrerat varumärke medan T-Ball är den generiska namn, även om många källor använder Tee Ball som ett generiskt namn.

Beskrivning

I T-Ball finns det oftast ingen pitcher, utom kanske i försvarssyfte. Bollen är placerad på en justerbar tee atop hem plattan på en lämplig höjd för smet strejkrätten. De flesta av de andra reglerna är likartade eller identiska med dem i baseball, trots att spelet spelas på ett mindre område.

I många organisationer, värdering inte hålls och regler är utformade för att öka deltagandet: en inning är avslutad när varje barn har haft tur i bat och alla extra spelare i den defensiva lag spela i Outfield varje inning. För att uppmuntra de defensiva laget att försöka få spelningar, det finns normalt inga extra baser i overthrows och löpare får inte ge förskott efter bollen är i besittning av en infielder.

T-Ball gör att manliga och kvinnliga spelare för ung för att delta i baseball för att njuta av ett spel som utgör många av de utmaningar och att utveckla färdigheter som kommer att vara användbara för att spela baseboll. Det har blivit en viktig del av många baseball klubbar, särskilt i länder där det inte finns någon stark tradition av idrottstävlingar utkast och där det därför är viktigare för klubbarna att utveckla unga spelare.

Kit specifikation

Bats: 25 “till 26” lång, 2 ¼ “diameter, totalvikt 17 till 20 gram: image.

Balls: visas normalt identiskt med baseballs men är lite mjukare att minska skadorna: 9 “9 ½” runt, 4 – 6 ounces vikt, mjukare än en vanlig baseball, med en gjuten core eller svamp gummi center.

Skor: Athletic, gummi bommar

Hjälmar: Kan kräva Ansiktsmasker och kan erfordras för att Hitter, catcher, och defensiven pitcher.

Historia

En Tee Ball varumärke registrerades hos Förenta staternas regering av Dr Dayton Hobbs i början av 1970-talet, men spelets historia går tillbaka till åtminstone 1940-talet och 50-talet med flera personer som påstår sig vara far till spelet. Claude Lewis, chef för Warner Robins, Georgia fritidsprogrammet Department, bildade en tee-ball ligan i mars 1958. 20 barn spelade det första året. Lewis utformade regler för det nya spelet och skickas regeln böcker ut till rec avdelningar över hela landet och utomlands.

Albion, Michigan påstår sig vara platsen för uppfinningen för idrotten i 1956, även Starkville, Mississippi gör ett liknande påstående om att Tee Ball uppfanns i deras stad 1961. Enligt de Starkville Rotary Club’s hemsida: “Under 1961, när det var uppenbart att yngre barn behövs något sätt att delta i programmet, rotarianer Clyde Muse och WW Littlejohn utformas spelet av T-Ball och läggs det till sommaren baseball-programmet. ” Dr Hobbs har krediterats den amerikanska marinen med att sprida spelet utomlands. USA: s presidenter sedan Ronald Reagan har hosted T-Ball-spel på South Lawn i Vita huset.