2008-06-30

Speedball

Kategorier: sport — admin @ 08:14

Speedball är en av de två olika spel varianter inom idrotten av paintball. Det är en allmän term för ett spel där de spelregler består av bunkers, av samma plats och antal på varje sida av området, som ger lika villkor för varje lag som konkurrerar. Det har skapats på detta sätt ge en bättre utformning av konkurrenskraftiga paintball, både i lek och tittar på spel.

Allmänt

Paintball anses vara den mest spelade extrem sport i USA. Denna framgång kan tillskrivas den snabba tillväxten i popularitet Speedball. Speedball har utvecklats paintball till en mer formaliserad spelet. Med växande stöd och inrättandet av växande proffsligor, Speedball har blivit en av de mer populära extrema sporter. Samtidigt är modellen för varje ligan är olika, konkurrerande arten av dess team och åskådare förblir enorm. Paintball, som tidigare, har tänkt på som en fritidsverksamhet men Speedball, med sin organisation, har förvandlat det till ett sant idrotten. Professional Speedball team karakteriseras av athleticism, coaching, team-lösningarna, företagens påskrifter, omfattande mediebevakningen, och en särskild fläkt följande.

Historia

På 1980-talet och 90-talet turnering paintball var strikt spelat i skogen. På grund av olika terrains de spelregler var olika i varje park. Men en populär spelregler i södra Kalifornien kallas SC Village finns ett område som saknar träd eller fysiska täcka och bara innehöll utan tak plywood byggnader. Detta var favorit för många spelare på grund av dess snabba tempo. Det är det som startat en ny form av paintball som blev känd som Speedball. Fältet var tweaked och arbetat med att anpassa sig till spelare tycke fram till 1996 när den första helt uppblåsbara området invigdes av Brass Eagle. Denna typ av område som så småningom skulle fasas in på de flesta turnering paintball ligor i USA.

Spelets gång

Speedball är ett lag spel och vanligen med 3, 5 eller 7 spelare per lag. Speedball är normalt präglas av en mindre spelplan, uppblåsbara bunkrar, och en kort spel tid. För att lyckas i detta format måste man få individuell kompetens och lagarbete som aggressiv rörelse och non-stop kommunikation. På grund av den begränsade storleken på området och de små bunkrar, båda lagen enkelt se varandra, så denna typ av paintball bygger på aggressivitet, markör hantering, strategiska transporter och kommunikation. Spelare också bära olika klädsel. Speedballers behöver inte bära kamouflage, så de väljer att bära färgglada jerseys och byxor.

Turnering Speedball oftast innebär ett poängsystem, men varierar från ligan för att ligan. I NPPL, motstående flagg format, poäng delas ut för att bo i spelet hela rundan, skjuter någon, ta tag i flaggan, och hänger flaggan. PSP är “center flag”-format, vilket betyder att det finns en flagga i mitten av fältet på 50-yard linje. Ett team är en tilldelas en punkt allting flaggan fångas in och hängas på den motstående grupper start fält.

I motsats till vissa föreställningar, någon form av markör är berättigade till konkurrens i det här formatet, men det vanligaste är markörer med elektroniska utlösa / eldning. Dessa markörer kan vara i stånd att andelen bränder som uppgår till eller överstiger 20 paintballs per sekund med hjälp av elektroniskt biträdas firing modes.

Leagues

Det finns en mängd paintball ligor att anställa Speedball som sin utformning av turneringar. Två av de viktigaste nationella ligorna är det NPPL och PSP som äger den professionella Xball ligan den NXL. Alla har sina egna professionella och amatörer divisioner och har lite olika regler. The Millennium-serien är Europas nationella ligan och funktioner regler och stilar i spelet sett som PSP och NPPL. Dessa ligor har sett tremedous tillväxt inom de senaste 5 åren.

Sponsring, tv påskrifter, omfattande mediebevakningen, och nationen stort evenemang har alla drivit ligor i vanliga popularitet. År 2007, vid VM, den mest populära PSP händelse beläget i Disney’s Wide World of Sports ® Complex, skröt över 35000 åskådare och ingick 373 team.

Det finns också många regionala och lokala evenemang över hela världen, inklusive de flesta paintball fält som många gånger värdlandets egna händelser.

Positioner

Även om det inte finns några officiella ståndpunkter användas vid scorekeeping, mest paintballers använda tre breda termer för att beskriva positioner: främre, mitten eller center och back. Front aktörer är bönder i Speedball. De är oftast snabba och små, och ta större delen av området i början av spelet. De skjuter mycket litet jämfört med en back-spelare men är den viktigaste källan till elimineringar, vanligtvis stationerad på två typer av bunkrar: orm eller dorito. Mid spelare är “Plan B” av en paintball-teamet, vanligtvis spelar en infoga läge där om en framsida spelare var att få skjuten ur de skulle fylla i sin plats och ta över den främre spelare roll. Mid spelare kommer också relä som startar från baksidan spelare till framsidan spelare. Tillbaka spelarnas främsta mål är att skydda de främre spelare och relä information på hela teamet. Det är de som skjuter trattar av färg i början av spelet som hoppas lane den motstående framsida spelare. Tillbaka spelare komma på fråga med uppemot 7-10 skida.