2008-07-27

Speed golf

Kategorier: sport — admin @ 15:09

Speed Golf är en sport började i Kalifornien 1979 av entusiastisk golfspelare och amerikanska eliten runner Steve Scott och som innebär att slutföra en golfbana i den lägsta kombinationen av stroke och tid. De idrotten spelat i Nordamerika, Europa och Japan, och stora turneringar är Telecast genom kanaler som ESPN och The Golf Channel.

Spelare köra mellan skott och allmänt bära så få som en eller så många som sex klubbar. En spelares värdering beräknas genom att lägga minuter plus stroke, så en runda på 90 fyllas i 50 minuter och 30 sekunder skulle beräkna att en värdering av 140:30. Den lägsta poängen i konkurrensen tros ha skjutits av professionella Chris Smith i Chicago Speedgolf Classic den 16 oktober 2005. Smith sköt 65 på bara 44:06 för en hastighet golf värdering av 109:06.

Regler och etikett i allmänhet är samma för hastighet golf och vanlig golf med smärre undantag. Speed golfare får putt på flagstick men förväntas kratta bunkrar, fix bollen märken och överensstämmer med den klädsel.

Fitness och tidsvinster är uppenbara fördelarna med Speed Golf. Men många spelare också rapportera förbättrade golf, oftast skjuter nästan samma värderingar trots att köra och använda endast ett fåtal klubbar. Trängsel-kurser är inte möjligt att spela så många Speed Golfers iväg på crack i gryning eller under kalla dagar på vintern när tomma kurser avvakta och temperaturen är lämpade för att köra.