2008-06-30

Skogsarbetare

Kategorier: sport — admin @ 08:45

En skogsarbetare eller logger är en man som skördar skräp. Termen skogsarbetare är något ålderdomligt, har oftast ersatts av logger. När skogsarbetare används, hänvisar ofta till en logger från en tidigare tid innan intåget av motorsågar, feller-bunchers och andra moderna skogsavverkningen utrustning. Övriga villkor för ockupationen omfatta skogshuggaren, och då sidan woodhick.

Begreppet “lumberjill” har varit känt en kvinna som har detta arbete, till exempel i Storbritannien under andra världskriget.

Historia

Skogsarbetare arbetade i lufsa läger och ofta levt ett vandrande liv efter timmer skörd jobb när de öppnas. De hade också att ta lång tid att flytta stockar från plats till plats, på grund av låg teknik. Att vara skogsarbetare var säsongsarbete. Skogsarbetare var uteslutande män. De brukar bodde i bunkhouses eller tält. Gemensam utrustning ingick yxa och crosscut såg. Skogsarbetare kunde hittas där det fanns stora skogar som skördas och en efterfrågan på trä, mest sannolikt i Skandinavien, Kanada och norra delarna av USA. I USA har många skogsarbetare var av skandinavisk eller finska anor, fortsätter ockupationen av deras föräldrar och farföräldrar. Amerikanska skogsarbetare först koncentrerat i nordöstra stater som Maine och sedan följde den allmänna västerut migration på kontinenten till Upper Midwest, och slutligen Pacific Northwest. Stewart Holbrook dokumenteras uppgång och slutligen västerut migration av det klassiska amerikanska skogsarbetare i hans första bok, Holy Old Mackinaw: A Natural History of the American skogsarbetare, och ofta skrev colorfully om skogshuggarna i sina senare böcker, romanticizing dem så hårt drickande, hård arbetande män. Loggning läger var långsamt fasas ut mellan andra världskriget och början av 1960-talet som besättningen kunde då vara transporteras till avlägsna logga platser i motorfordon.

The division of labor på sågade läger lett till flera specialiserade jobb på skogsavverkning besättningar – såsom whistle punk, chaser, och höga climber. The whistle punk uppgift var att ljudet en vissla som en signal till yarder operatör som kontrollerar flödet av stockar och fungera som en säkerhet lur, och en bra whistle punk var tvungen att vara uppmärksam och tänka snabbt som säkerheten för de andra var beroende av honom. De höga climber används järn klättring krokar och linor för att bestiga ett högt träd vid landning gäller det att logga webbplats, där han skulle hugga av lemmar som han klättrade, hugga av toppen av trädet, och slutligen fästa remskivor och riggning till träd så det kan användas som reservdelar så loggar kunde skidded till landning. Hög klättrare och vissla punks var både fasas ut under 1960-talet till början av 1970-talet när bärbara stål torn ersättas spar träd och radioutrustning ersättas steam whistles för kommunikation. Den chokersetters bifogade stålkablar att downed loggarna så de kan dras in i landningen av yarder. Den chasers bort chokers gång loggarna var vid landning. Chokersetters och chasers var ofta nybörjar ståndpunkter om skogsavverkning besättningar med mer erfarna som loggar försöker flytta upp till mer skill-intensiva positioner såsom yarder operatören och höga Sixel, eller arbetsledande befattningar såsom hooktender. Trots den vanliga uppfattningen att alla som loggar avskurna träd, den faktiska avverkningen och Bucking träd har också specialiserat arbete positioner utförts av fallers och buckers. Fallers och buckers var en gång två separata titlar men som nu kombineras.

Under en tid innan modern diesel eller bensin driven utrustning, vilka maskiner som fanns var steam-powered, och djur-eller steam-powered skidders skulle kunna användas för att dra skördas loggarna till närliggande järnvägar för transport till sågverk. Häst drivs logga hjulen var ett medel som används för att flytta stockar ur skogen. Ett annat sätt för att transportera stockarna till sågverken var att flyta ner dem en vattenförekomst eller en särskilt konstruerade igen vattenränna. Konsten att logga rullande – stå kvar i toppen av en flytande igen när “rullande” igen genom gångavstånd – var en annan skicklighet mycket efterfrågade bland skogsarbetare. Spiked stövlar kallas “caulks” eller “korktelnen” användes för att logga rullande och ofta bärs av skogsarbetare som sin regelbundna skor.

Begreppet “Skid Row”, som i dag innebär en fattig stad neighborhood besöks av hemlösa, har sitt ursprung i ett sätt som skördats stockar var en gång transporteras. Loggar kan “skidded” down kullar eller längs en manchester väg, och en sådan gata i Seattle fick namnet Skid Road. Denna gata senare blev besöks av människor ned på sin tur, och både namnet och dess innebörd morphed in i modern tid.

Skogsarbetare, särskilt i nordvästra USA och västra Kanada, införlivat många termer från Chinook jargon i sitt språk, inklusive sådana termer som “skookum”, “muckeymuck” och “Hooch” som fortfarande känner i dag. Lumber läger var de områden av många militanta fackföreningsdispyter och strejker under unionization insatser i de tidiga 20th century.

Den moderna logger

Modern teknik har förändrats jobbet i modern logger avsevärt. Även om den grundläggande uppgiften att skörda träd är fortfarande den samma, maskiner och arbetsuppgifter inte längre är desamma. Många av de gamla jobb specialiteter om att logga besättningar är nu föråldrade.

Motorsågar, skördare och feller bunchers används nu för att klippa eller föll träd. Trädet är förvandlats till stockar genom att ta bort benen och skär den i stockar av optimal längd. De avverkade träd eller stockar flyttas från stubbe till landning. Markfordon exempel en skidder eller speditör kan dra, bära eller spade loggarna. Cable system “bilar” kan dra stockar till landning. Loggar kan också flugits till landning med helikopter. Loggar är i allmänt transporteras till sågverk med hjälp av lastbilar. Skördemetoder kan omfatta clearcutting eller selektiv skärning. Farhågor om ekologi har lett till kontroverser om moderna skogsavverkningen praxis. I vissa områden i skogen som loggar åter växt deras gröda för framtida generationer.

En nyligen Wall Street Journal undersökning om de bästa arbeten i USA slutade med notering att en logger som “värsta” 3D: s arbete, som citerar “arbete instabilitet, dålig inkomst och ren fara.” En Bureau of Labor Statistics undersökning av USAs mest farliga arbeten som loggar överst på listan för 2004.

Loggersports

Den moderna skogsarbetare finns i våra konkurrenskraftiga kultur, som ursprungligen startade som en tävling i de gamla skräp läger att se som den bästa skogsarbetare var. Idag dessa tävlingar används för att bekräfta de rika historia skogsbruk och skogsavverkning och hålla traditionerna vid liv. Detta avspeglas i de evenemang på dessa tävlingar. Med det mest anmärkningsvärda händelsen är skogsarbetare VM, som hölls i Hayward, Wisconsin. Tävlingen inleddes 1960 och är nu en av de största åskådare samlas för idrotten att i över 12000 på årsbasis. STIHL Timbersports Series, är en annan stor händelse som har medverkat till en världsomspännande popularitet beror på samarbete med ESPN, som sänds tävlingen som förutom av det Outdoor Games. Vad som startade som en liten Telecast från en allmän kamera har förvandlats till ett skådespel. Många högskolor har skogsfolk lag eller skogsbruk klubbar som konkurrerar regionalt, nationellt och internationellt. Efter i sina egna fotspår STIHL presenterade STIHL Timbersports Collegiate Serie evenemang, som sänds ESPN’s, ESPNU. Den kollegiala serien omfattar över 50 skolor i hela landet. Det finns också skogsarbetare visar vilken tur USA, visar dessa gamla tiden sågade praxis för allmänheten. Loggar “Rodeos hålls också i en del städer som visar dessa evenemang för allmänheten.

Den Collegiate serien är utformade för att väcka medvetenhet om idrotten till campus “med incitament för studenterna. STIHL ger sponsring till varje mottagande skola i en regional konklav, delar ut priser bestående av tre MS 440 Magnum motorsågar, fyra Konkurrens Racing yxor och en JP Mercier Single Buck Saw .. De ger demonstrationer, och vinnaren i varje konklav får ett bud till STIHL TIMBERSPORTS Collegiate Championships. Med början rankade deltagare i varje fall ta emot $ 1000 till sin skola som skall användas för stipendium eller någon annan skola närstående fonder, kuponger att hjälpa till med inköp av yrke konkurrens redskap och möjligheter att delta i STIHL TIMBERSPORTS Series, mot toppen proffs i världen.

De skogsarbetare VM har hållits årligen i Hayward, Wisconsin sedan 1960. Över tolv tusen besökare kommer till denna lilla norra Wisconsin staden varje år i slutet av juli för att titta på kvinnor och män tävla i 21 olika evenemang, inklusive igen rullande, huggning timeout varm såg och buck såg styckning, och pole klättring.

I populärkulturen

I populärkulturen en kliché av en skogsarbetare är en stark, bastant, oftast skäggig människa som tycker om att modiga naturmiljön. Han avbildas klädd i hängslen, en lång-hylsa pläd flanell skjorta och tunga stövlar. Han är ofta avbildas som mycket hungrig och äter en stor trave flapjacks eller pannkakor. Han verkar genom att skära ner träd med antingen en yxa eller med hjälp av en annan skogsarbetare, en crosscut såg, i motsats till den moderna motorsåg.

Den mest berömda skildring av en skogsarbetare i folklore är Paul Bunyan. Flera städer anspråk på att ha varit hemma i Paul Bunyan och har statyer av Bunyan och hans oxe “Babe” i staden.

Musik

I Monty Python, en populär skit är “The skogsarbetare Song” känd för sin avstå “Jag är en skogsarbetare och jag är okej / jag sova hela natten och jag arbetar hela dagen”.

Johnny Cash registreras en låt om skogshuggarna titeln “skogsarbetare”, som visades i Ride Detta Train album.

“Skogsarbetare” är en låt av Jackyl.

Böcker och filmer

I 2003 års bok Blackwater Ben av William Durbin handlar om en pojke som går att leva med sin far som kock i en skogsarbetare lägret.

Ibland kan en Great avtalsbegreppet-a 1964 nya anpassad till 1971-filmen handlar om en familj av skogsarbetare i Oregon.

Maddox bok The Alphabet av manlighet listar de skogsarbetare som ett av 26 exempel på höjdpunkten av manlighet.

The 1954 film Sju Brudar för Sju bröder är en klassisk film musikaliska omkring sju skogsarbetare bröder som, i andan av den romerska historien om Sabinskornas bortrövande, besluta att kidnappa brudar för sig själva från grannstaten staden. Den innehåller en av de bästa dans scenerna i filmen historia, ladan höja dans.

Kanadensiska konstnären William Kurelek skrivit och illustrerat en bok som kallas skogsarbetare om hans dagar som arbetar i en skogsavverkning lägret.

Professional wrestling

I wrestling, en skogsarbetare match är en tävling mellan två eller flera wrestlers där utsidan av ringen är omgiven av andra grapplers. Dessa utövare är till för att med våld återvända till inne i ringen wrestlers att lämna mat.

Skol Maskotar

De skogsarbetare är maskot för många skolor och universitet, däribland:
Högskolor och universitet Humboldt State University i Arcata, Kalifornien
Minot State University-Bottineau i Bottineau, North Dakota
Northern Arizona University i Flagstaff, Arizona
Stephen F. Austin State University i Nacogdoches, Texas

Hög skolor Bemidji High School i Bemidji, Minnesota
Bogalusa High School i Bogalusa
Cloquet High School i Cloquet, Minnesota
Diboll High School i Diboll, Texas
Deposition Central School i Deposit, New York
Ladysmith High School i Ladysmith, Wisconsin
Libby High School i Libby, Montana
Lin-Wood Public School i Lincoln / Woodstock Co-op, New Hampshire
North Tonawanda High School i North Tonawanda, New York
Oakwood High School i Oakwood, Montgomery County, Ohio
Onalaska High School i Onalaska, Washington
Patterson High School i Patterson, Louisiana
R. A. Long High School i Longview, Washington
Richwood High School i Richwood, West Virginia
Springhill High School i Springhill, Louisiana
St Maries High School i St Maries, Idaho
Tupper Lake High School i Tupper Lake, New York
Warren High School i Warren, Arkansas
Wausau East High School i Wausau, Wisconsin

Middle skolor som loggar Kör gemenskapen Middle School i Boca Raton, Florida