2008-06-30

Sjöflygplan racing

Kategorier: sport — admin @ 16:57

Sjöflygplan racing är en sport som innebär racing hydroplanes i sjöar och floder. Det är en populär publiksport i flera länder.

Racing kretsar

Limited racing

Limited sjöflygplan racing använder flera storleksklasser att säkerställa en sund konkurrens, liknande boxning viktklasser. Inom Europeiska unionen den UIM har regleras en rad olika klasser från OSY-400 som är ett lager racing klass, F-125, F-250, F-350 och F-500. Dessa klasser är överkomliga klasser till ras som kan uppnå hastigheter på 100MPH.

Unlimited Light Hydroplanes

Medan fortfarande en begränsad klass, ULS köra Big Block Chevy motorer och resor i hastigheter mellan 130 och 160 mph. Båtarna är från 20 “upp till 26”. Den nuvarande hastighet rekord innehavaren är Greg Hopp, son till Jerry Hopp, med en hastighet av 166. Obegränsat Lights är populärt i nordvästra USA och sprider sig till platser som Kalifornien och Quebec Kalifornien. En tävling kommer att läggas under 2008 i South Dakota.

Thunderboats Hydroplanes

Detta har två klasser av motorer, både med superchagers. Båtarna är från 25 “0” upp till 28 “0”

Obegränsat racing

Även lite missvisande eftersom båtarna är inte utan gränser, obegränsad sjöflygplan har mycket färre begränsningar än med begränsad sjöflygplan racing. Den största skillnaden är storleken på motorerna, eftersom dessa motorer var normalt 750ci i motsats till den 500ci motorer som används i F-500 klassen. Det primära racing circuit för ulimited racing är den amerikanska Boat Racing Association, vars säsong vanligen löper från slutet av juni via september, består av sex raser.

Lager Utombordare Racing

Lager Utombordare Racing utnyttjar både sjöflygplan och vagabond eller monoplan skrov med racing motorer som använder en tjänst utombordare powerhead och en racing lägre enhet med en direkt enheten. Racing i denna form varierar mellan klasserna betecknas enligt följande: A-klass, B-klass, C klass och D klass. Det finns även ett Junior eller “J” klass för barn mellan 9 och 16 år. Motorn storlek varierar från 9,9 hästkrafter till 50 hästkrafter med en hastighet av 30 miles per timme till 90 miles per timme. I C Stock-klass, Yamato Motor Company motorer som används i kyōtei, parimutuel vadslagning i Japan, är renoverad, skickats till USA och används för racing i dessa klasser.

Sjöflygplan racing säkerhet

I början av sjöflygplan racing, olyckor och även dödsfall bland förare, ansågs lite rutin. Som början hastigheterna ökade, mer uppmärksamhet ägnades åt förarens säkerhet, ungefär som med auto racing. Idag UIM har infört säkerhetsåtgärder, såsom kol Kevlar cockpit, bilbälten och sida skydd som gör båtarna säkrare för föraren.

Intressanta Men Crazy Siffror

Drivrutiner
Bill Muncey
Chip Hanauer
Steve David
Ron Musson
Dave Villwock
Mike Eacrett
Dean Chenoweth
Steve Reynolds
Jim Kropfeld
Scott Pierce
Cameron Hansing
Bill Blackwell
Annie Thurman

Sjöflygplan båtar
Miss Madison
Miss Budwiser

Ägare
Bernie Little
Bill Muncey
Bill Blackwell

Sponsorer
Budweiser
Atlas Van Lines
Madison, Indiana
Miss Beacon VVS

Motortillverkare
Rolls-Royce Merlin
Allison Engine Company
Lycoming
Evinrude
Mercury Marine
Johnson