2008-06-30

Sikaran

Kategorier: sport — admin @ 09:47

Sikaran är en form av filippinska kampsporter vars historia går tillbaka till början av 1500-talet innan spanjorerna kom. Det är konsten att mul-striderna där jordbrukarna använder sina ben att köra partner utanför utsetts linje som drogs i ris fält cirka 25 kvadratmeter

Definition

Sikaran och SIPA är både Tagalog termer för “kick” men med en anmärkningsvärd skillnad: det förra är ett substantiv, medan de sistnämnda är ett verb. Härrör från sikad, Sikaran liksom biakid, pilatik och damba. Och kom att bli känd som en inhemsk krigisk idrott i den tradition av Arnis, Kali, dicho, Buno etc.

Historia

Sikaran är ett tidsfördriv i Baras Rizal agrarians som samlats in under festivalen efter en god skörd säsong. Constant praktiken leda till att utveckla färdigheter som slutligen kommer att präglas av betydande effektivitet, av läkare, några fortsatte med att upptäcka vissa färdigheter i att bekämpa det gjorde dem förtjänar äran av att vara kallade “Hari”. Den ursprungliga utövare länge har gått, med de hemligheter av deras konst med dem.

Kampen

De tidiga Sikaranista sessionen inleddes med ritningen av en cirkel på marken. Ju mer kvalificerade motståndare är ofta tvungna att ta ett handikapp, och positionerna sig innanför cirkeln för handeln sparkar talanger med de andra som vistas i cirkeln’s rim. Målet är att kämpe utanför att rubba de tävlande inom. Mer övertygad motståndare skulle acceptera att ett antal motståndare och bildar en cirkel runt dem. Bör man inom drivas ut ur cirkeln, det betyder nederlag och motsvarande förnedring. Om spelets fortsättning vara valt, en annan stridbar tar plats i rubba praktiker och samma förfarande upprepas.

Ibland kan ett ofog-prone tävlande gjorde det en punkt till steg i Buffalo dynga före en tävling för att smutsiga och förödmjuka motståndaren.

Den Baras-härrörde metod för mul-striderna i sin ursprungliga form har ingen tidsbegränsning. Stridande kräver time out om de blev slut eller misshandlats nog. Det finns ingen diskriminering med avseende kön.

Sikaran använder bara fötter i regel för idrotten och för att bekämpa, självförsvar och det är det som gör det distinkta, det händer aldrig utnyttjat i sikaran. Om de utnyttjas alls, det är bara för försvaret, spelaren använder hans ben 90% av tiden och hans händer 10% bara för blockering eller parrying blåser. Brott mot detta förbud, särskilt i turneringar, är skäl för diskvalificering.

Vid införsel av Sikaran i turneringar, särskilt de av internationell kaliber, presaged vissa modifieringar, om innovationer, i sin ursprungliga reglerna. Liksom att fastställa en tidsgräns, utvidgning av striderna området till två gånger den storlek som krävs av den ursprungliga scenen.

Fighting Style

Sikaran ha sin egen andel av sparkar stilar. Den “Biakid” det klassiska kick körs av vridbara till baksidan på en fullständig eller komplettera sin tur cirka sätt. Den grad av effektivitet verkar i två klasser: “panghilo” och “pamatay” eller dödande kick. Uppenbarligen första syftar till mindre vitala delar av kroppsbyggnad, medan målet i den andra omfattar hjärtat, nacke, huvud, ljumske, och ryggraden, alla mycket sårbara delar.

Icke-spridning av Sikaran omfatta Balisong, Kris, minnen bland andra.

Intressanta Fighters

Sikaran finner en något mer kraftfull exponenten än de sista ättling Kol Meliton C. Geronimo och fd borgmästare i Baras Rizal. Vem bedrivs ett forsknings-och fullkomnade i konsten och i den mån att ordna klubbar för den undervisning konsten att någon, som skulle se till att lära sig det, samt att sprida dess popularitet. Hans engagemang för sikaran är förståeligt och fick så Ishockey mästare “pionjär och legend Hall of Fame. Baras är platsen för hans barndom och Cipriano Geronimo. Geronimo far, tidigare 100 år gammal och känd som “sista kungen eller Hari av det gångna århundradet”, som avkunnats spelet till Meliton, för att säkerställa att Sikaran inte skulle blekna i glömska. Den yngre Geronimo grundade Kapatiran Sikaran Ng Pilipinas i 1958 nu heter som WORLD SIKARAN ESCAPE: Filippinerna.

I Korea, Master Hwong Kee av Muduckwan, Master Doctor KaiByeong Yun, Master Koichi Kondo av Japan Karate Association, Kung-fu kinesiska gruppen och Master Meliton C. Geronimo, organiserade den asiatiska Karate Association år 1961. Sikaran gjort en internationell debut och det blev möjligt när organisationen upp till sin marknadsföring och förökning, Kapatiran Sikaran, fick anknutet till den tidigare nämnda asiatiska Karate Association, under parollen Karate brödraskapet i Filippinerna. SIKARAN har “kämpat testats” i de flesta asiatiska turneringar. Meliton C. Geronimo vann som individuella mästare i 1964 Utsunimiya Tochegeken, Japan och även utfärdat i Eagle tilldelning under första asiatiska Tournament. Därefter han ledas, vägledning och blev högste Instruktör och chefen för den filippinska laget som deltagit i de efterföljande asiatiska Karate Tilts. Bland de mästare som använde Sikaran Style var det sena Bernard Belleza, 1965, Emelio Galiciano 1965, Ariston Bautista 1968, Amado Diaz 1967, Jaime Geronimo 1965, Antonio Ganiela 1968, och Herminia Agapito var ensamstående kvinnliga deltagare i den första World Karate Tournament 1970 i Tokyo, Japan. År 1972 Paris, Frankrike deltog genom Marlyn Compuesto och Militon C. Geronimo.

Enligt Geronimo: s ledning, RP-teamet presenterade Sikaran Style i Sex asiatiska Karate turneringar. Den filippinska trupper till dessa tilts fick belöningar för att vara “BEST BEKÄMPNING team” för detta konststycke. Geronimo fick REDBELT 10:e Grad av de asiatiska Karate Association 1966. Priset delades ut för att utveckla en “skiljer STYLE av ursprung.” Han var vidare som det hänvisas till införande i världen en ny stil av en gammal art i ljuset av den moderna idrotten i Sikaran och bevisar dess effektivitet som kämpar metod.

Den REDBELT betyder att han var upphovsmannen och Master of distinkt stil av Martial Art och det kan aldrig vara en annan Redbelt innehavaren på samma skola.

Master Geronimo förklarade att han använde ordet Karate att ange sin skola / Style och ansluta sig till de asiatiska Karate Association och World unionen Karatedo organisationen. Vilken var den första och den enda anslutna kampsporter skola i WUKO. “Men jag var inaktiva i Karate eftersom Sikaran är verkligen en annorlunda form av Pilipino Martial Art”, säger Master Geronimo. Sikaran använder fötterna i anfall och försvar. Det händer endast används för parrying och balansering.

Idag, fyrtio två år efter VÄRLDEN SIKARAN Arnis ESCAPE för Filippinerna grundades, SIKARAN redan hade fattat rötter i Kanada, USA, England, Australien, Saudiarabien, Västtyskland, Qatar, Palestina och Nya Zeeland. Program rapporter skickas till WSABP instruktörer från dessa länder till Manila högkvarter.