2008-07-28

Segling

Kategorier: sport — admin @ 15:35

Segling är konsten att styra ett seglar fartyget. Genom att ändra tackling, roder och dolk eller centrum ombord, sjöman förvaltar kraft av vinden i seglen för att ändra riktning och hastighet på en båt. Behärskandet av skicklighet kräver erfarenhet av varierande vind-och sjöförhållanden samt kunskap om sailboats. Idag flesta människor njuta av segling som en fritidsverksamhet. Fritids-segling kan delas upp i racing, cruising och “daysailing” eller jolle. Det finns många produktion sailboats tillgängliga, och flera av dessa modeller har ägande föreningar, såsom Islander 36 föreningsfrihet.

Genom historien segling har drivande i utvecklingen av civilisationen. De tidigaste representation av ett fartyg under segel visas på en egyptisk vas från omkring 3500 f Kr. Förskott på segling teknik från den 15: e århundradet och framåt aktiverat europeiska upptäcktsresande att göra längre resor till regioner med extrema väder-och klimatförhållanden. Förbättringar gjordes vid utformningen av segel, master och tackling, och navigeringsutrustning blev mer sofistikerade. Fartyg gick längre norrut, stannade längre på Grand Banks och i Gulf of St Lawrence, och så småningom började undersöka Pacific Northwest och västra Arktis.

Inledning

En segelbåt segelfartyg rör sig framåt på grund av reaktion mot den tröghet att flytta luft i sina segel. Sedan början av historien denna nödvändiga teknik har gett mänskligheten ökad rörlighet och möjligheter till fiske, handel och krigföring. Från flytta stenar av de stora pyramiderna från Assuan till Giza för att tillåta mannen att migrera hela Polynesien till Nelson’s nederlag för de franska och spanska flottorna i slaget vid Trafalgar, mänsklighetens historia har varit sammanflätad med denna till synes enkla teknologin.

Fysiken i segling

Den energi som driver en segelbåten är utnyttjas genom att manipulera den relativa rörelse av vind och vatten fart: om det finns någon skillnad i rörelse, exempelvis på en lugn dag eller när vinden och vattnet nuvarande går i samma riktning finns det ingen energi som skall utvinnas och segelbåten kommer inte att kunna göra någonting utan avdrift. När det finns en skillnad i rörelse, så finns det energi som utvinns i gränssnittet, och segelbåten gör detta genom att placera segla i luften och skrovet i vattnet.

Sails är airfoils att arbeta med ett luftflöde som inrättats av vind och rörelse i båten. Kombinationen av de två är den skenbara vinden, som är den relativa hastighet av vinden i förhållande till båtens rörelse. De segel generera hiss med hjälp av luft som strömmar runt dem. Den luft som strömmar vid segla ytan är inte sant vind.

De seglar inte räcker för att köra båten i någon önskad riktning, som ett segel i sig skulle bara trycka på en båt i samma riktning som vinden. Sailboats lösa detta genom att ha ett annat fysiskt föremål under vattnet. Dessa inkluderar en köl, centerboard, eller någon annan form av underwater folie eller ens skrovet själv. Alltså, den fysiska delen av båten som ligger under vatten kan anses fungera som en “andra segla”. Med två ytor mot vind och vatten gör att sjömannen att resa i nästan vilken riktning som helst och att skapa ytterligare en källa till hissen från vattnet. Vattenflödet under underwater skrovet portioner skapar en hydrodynamiska kraft. Kombinationen av de aerodynamiska kraft från och med segel och hydrodynamiska kraft från underwater skrovet avsnitt tillåter rörelse i nästan vilken riktning som helst, utom rakt in i vinden. Detta kan liknas, enkelt uttryckt, att pressa en våt tvål med två händer som orsakar den att skjuta ut i en riktning vinkelrätt mot båda motpoler. Beroende på effektiviteten i riggen, den vinkel på resa i förhållande till den verkliga vinden kan vara så lite som 35 grader till över 80 grader. Denna vinkel kallas tacking vinkel. Med en 35 grad tacking vinkel på endera sidan av vinden, det är möjligt för en segelbåt segla direkt över 290 grader på kompassen.

När segling upwind, segel, vid korrekt justerade, kommer att generera aerodynamic lift. När segling downwind, segel inte längre generera aerodynamisk hiss och luft kan stå, med vinden driva på segel ger dra bara. När båten kommer downwind, den skenbara vinden är mindre än den verkliga vinden och detta i kombination med det faktum att seglen inte ger aerodynamiska lyft tjänar till att begränsa downwind hastighet.

När flyttar, förslaget om båten skapar sin egen uppenbara vind Skenbar vind är det som är erfarna ombord och är den vind som båten är faktiskt segla förbi. Segling mot vinden orsakar den skenbara vinden att vara större än den verkliga vinden och ledning av den skenbara vinden kommer att vara fram till den verkliga vinden. Vissa extrema design båtar klarar att färdas snabbare än den verkliga vindhastighet.

Några icke-traditionella riggar enligt uppgift fånga energi från vinden på ett mycket annorlunda sätt klarar av bedrifter som traditionella riggar är inte, såsom segling direkt i vinden. Ett sådant exempel är vindturbiner båt, även kallad väderkvarn båt, som använder en stor väderkvarn att utvinna energi från vind, och en propeller för att konvertera denna energi att översända förslaget om skrovet. En liknande konstruktion, kallad autogiro båt, använder ett vindkraftverk utan propellor, och fungerar på ett sätt som liknar en normal segla.

Effects of wind shear

Wind shear påverkar sailboats i rörelse genom att presentera en annan vindhastighet och riktning på olika höjd längs masten. Wind shear uppstår på grund av ökad friktion presenteras av vattenytan bromsa flödet av luft, en skillnad i verklig vind skapar ett annat framgår vind på olika höjder. Sailmakers får införa segla twist i utformningen av segel, där chefen för den segla är inställd på en annan vinkel på attack från foten av segel för att ändra hiss distribution med höjden. Effekten av vindens shear kan tas med vid urvalet av twist i segla design, men det kan vara svårt att förutsäga eftersom Wind shear kan variera mycket i olika väderförhållanden. Sjömän kan också justera trim av segel till svars för vindkraft lutning, exempelvis med hjälp av en Boom vang.

Grundläggande segling tekniker

Artikeln Points of segla definieras flera termer att identifiera en segelbåten s rörelse i förhållande till vindriktningen.

Styrgruppen och svarvning

När styrgruppen en segelbåten, den metod för att ändra riktning beror på vilken riktning vinden. Därför har alla håll förändringar eller förvandlar beskrivs på ett av följande villkor:
Rubrik upp innebär styrning så vinden ligger närmare kommer från direkt framför. Rubrik närmare vinden kräver putsning seglen, dra dem mot fartygets center. Rubrik upp så vinden är nästan eller direkt vidare orsakerna segel till Luff, att fladdra utan att bidra till hiss. Om båten förlorar manöverduglighet grund av detta, det sägs vara i järn.
Tacking, en grundläggande vrida tekniker, kräver att den böjer av båt genom vinden så att vinden sedan kommer till den motsatta sidan av båten, och båten seglar iväg i motsatt riktning.
Rubrik ner, med start, med undan, faller och frigöra off innebära styrning så vinden kommer närmare fartygets akter. Detta kräver att lätta segel och låter dem borta från fartygets center.
Gybing eller Jibing är svarvning manövrera där båten huvudet ner förbi den punkt där vinden passerar fartygets akter, som orsakar de segel och bom till swing till den motsatta sidan, innan fartyget seglar ut på motsatt riktning. De segel och bom kan passera centerline av båten med betydande hastighet och missbedömt gybing kan lätt kantra en liten båt, skada ouppmärksam besättning eller skada rig i en större båt, speciellt i hård vind.
Ett enkelt sätt att se skillnad Gybing och Tacking, är genom att titta på vilken del av båten passerar genom “Järn”. Om den främre delen av båten passerar genom vinden, du har genomgått Tack, medan om baksidan av båten passerar Irons, kommer du att få Gybed.

Klippt

En viktig aspekt av seglingen är att hålla båten i trim “. För att uppnå detta en användbar mnemonic är frasen:

Kan detta Boat Sail korrekt?

Det hjälper besättningen att komma ihåg dessa viktiga punkter;
Kurs att styra – Turn båten med hjälp av hjulet eller rorkult till önskad kurs att styra. Se punkterna för segel. Detta kan vara en bestämd betydelse, eller mot ett landmärke, eller vid en önskad vinkel till den skenbara vindriktningen.
Klippt – Detta är i förgrunden och aft balansen i båten. Syftet är att anpassa den rörliga barlast framåt eller bakåt för att uppnå en “tom keel”. På en upwind kurs i en liten båt, besättning brukar sitta fram, när “kör” det är effektivare för besättningen att sitta på baksidan av båten. Placeringen av besättningen frågor mindre som storleken på båten ökar.
Saldo – Detta är hamnen och styrbord balans. Syftet gång är att justera vikt “inåt” eller “yttre” för att undvika alltför Heeling.
Sail – Renskärning segel är ett stort ämne. Enkelt uttryckt dock ett segel bör dras in förrän den fyller med vindkraft, men längre än till den punkt där den främre kanten av segel är precis i linje med vinden.
Centerbord – Om en lös centerbord är utrustat, så det bör sänkas när segling nära vinden “, men kan höjas upp på downwind kurser för att minska drag. Den centerbord förhindrar rörelse och gör att båten att segla upwind. En båt utan centerbord i stället kommer att få en permanent keel, någon annan form av underwater folie, eller till och med skrovet själv som tjänar samma syfte.

Tillsammans kommer dessa punkter är kända som “de fem Essentials” och utgör den centrala aspekter av segling.

Running

Segling båten, inom cirka 30 grader vardera sidan av döda downwind kallas köra. Detta är det enklaste med segla i fråga om komfort, men det kan också vara de farligaste. När segling upwind är det lätt att stoppa båten genom rubriken i vinden, en sjöman har inget sådant enkelt ut när man kör. Svår rullande är mer troligt eftersom det finns mindre rullmotstånd lämnas av segel, som är lättade ut. Och förlust av uppmärksamhet av helmsman kan leda båten till Gybe misstag och orsakar skada på båt eller besättning. Alternativt, om det finns en plötslig ökning av vindens styrka, båten kan runda upp mycket plötsligt och häl alltför ofta leder till en kantra i mindre båtar. Detta kallas Bruten.

När båten är reser ungefär vinkelrätt mot vinden, detta kallas nå. En “beam” nå går med vinden just i rät vinkel mot båten, medan en “nära” nå är halvvägs mellan misshandeln och en bom nå och en “bred” nå är lite bort från vinden.

För de flesta moderna sailboats, det är båtar med trekantiga segel, nå är det snabbaste sättet att resa. Riktning mot vinden är idealisk för att nå eftersom det kommer att maximera hissen genereras i seglen i framåt riktning mot båten, som ger det bästa båt hastighet. Också när det träffade, båten kan styras exakt i den riktning som är mest önskvärt, och segel kan trimmas för den riktningen.

Nå dock kan ställa båten på en parallell väg med vågorna. När vågorna är branta, kan det vara nödvändigt att segla närmare vinden för att undvika vågor direkt på bommen.

Segling upwind

En grundläggande regel i segling är att det inte är möjligt att segla direkt i vind-åtminstone inte för länge. I stort sett en båt kan segla 45 grader från vinden. När en båt seglar så nära att vinden är det nära halas eller stryk.

Sedan en båt kan inte segla direkt mot vinden, men destinationen är ofta upwind kan man bara komma dit genom att segla nära dras med vinden kommer från babordssida, sedan tacking och segla med vinden kommer från styrbord sida. Genom denna metod är det möjligt att nå denna destination direkt upwind. Ju tyngre vind, tuffare haven, vilket båt rörlighet kan vara mer obekväm. Detta kan kännas som om båten är slå sitt hull i vågor, därav uttrycket stryk. För en yacht slå upwind till ett märke på distans upwind av en mil, kommer att täcka en sträcka genom vattnet på över 1,42 miles, om det kan please genom en vinkel på 90 grader. Ett gammalt ordspråk beskriver misshandeln som seglar för två gånger avståndet till halva hastigheten och tre gånger obehag.

Hur nära en båt kan segla mot vinden beror på båtens design, sail trim, sjö-, och vindhastigheten, eftersom vad båten “ser” är det uppenbart vind, vektorn summan av de faktiska vind och förnekande av båten egen hastighet. Den skenbara vindhastigheten är vad anemometer på toppen av masten visar. Den skenbara vindens vinkel medan segling nära halas kommer att vara lägre än den verkliga vinden vinkel. En bra, modern slup kan segla inom 25 grader av den skenbara vinden. En America’s Cup racing slup kan segla i 16 grader, under idealiska förhållanden. Dessa siffror kan översätta till 45 grader och 36 grader i förhållande till den faktiska vind, beroende på båten hastighet.

Minskad segla

En viktig säkerhetsaspekt av segling är att justera storleken på segel för att passa de vindförhållanden. Eftersom vindhastigheten ökar besättning bör successivt minska mängden segla. På en liten båt med bara bomarm och storsegel detta görs genom furling den bomarm och genom att delvis sänka storsegel, en process som kallas “reefing huvudsidan”.

Reefing sätt minska område med ett segel utan att egentligen förändra det till ett mindre segel. Helst reefing inte bara leda till ett minskat Segelyta men också i en lägre centrum av insats från de segel, minska Heeling stund och hålla båten mera upprätt.

Det finns tre vanliga metoder för reefing den storsegel:
Platta reefing, som innebär att sänka segla med omkring en fjärdedel och en tredjedel av Luff längd och skärpa den nedre delen av segla med hjälp av en outhaul eller en förinstallerad reef linje genom en cringle i den nya clew, och kroken genom en cringle i den nya please.
In-mast vält-reefing. Denna metod rullar de segla upp runt en vertikal folie antingen inom ett fack i masten, eller fästas på utsidan av masten. Det kräver ett storsegel med antingen ingen Tvärribbor, eller nyligen utvecklade vertikala Tvärribbor.
In-boom vält-reefing, med en horisontell folie innanför boom. Denna metod gör det möjligt för standard-eller full längd övergripande Tvärribbor.

Mainsail furling system har blivit allt populärare på cruising yachts, eftersom de kan drivas shorthanded och från cockpit i de flesta fall har emellertid de segla kan bli packad i mast eller bom springa om det inte sköts på rätt sätt. Mainsail furling är nästan aldrig används, medan racing eftersom det resulterar i en mindre effektiv segla profil. Den klassiska plattor-reefing metoden är den mest använda. Mainsail furling har ytterligare en nackdel i att dess komplicerade redskapets något öka vikten högt upp. Men eftersom storleken på båten ökar, fördelarna med storsegel vält furling öka dramatiskt.

En gamla ordspråket “Första gången du tycker om att minska segel bör du” och motsvarande, “När du tror att du är redo att ta reef, ta en kopp te i stället.”

Sail putsning

Som nämns ovan segla putsning är en stor fråga. Grundläggande kontroll av storsegel består i att fastställa segla så att det är på en optimal vinkel mot vinden,.

Två eller flera segel ofta kombineras för att maximera smidigt luft. De segel anpassas för att skapa en smidig laminärt flöde över segla ytor. Detta kallas “slot-effekten”. Den kombinerade segel passa in i en tänkt bärplan översikt, så att de mest framåt segel är mer i linje med vinden, medan de mer aft segel är mer i linje med de naturligtvis följas. Den samlade effektiviteten i denna segla planen är större än summan av varje segla användas isolerat.

Mer detaljerade aspekter omfattar särskild kontroll av segel: s form, t.ex.:
reefing eller minska Segelyta i starkare vind
ändra segla form för att göra det flackare i kraftig blåst
raking masten när man går upwind
tillhandahålla segla twist att klara byig villkor

Hull trim

Hull trim är en anpassning av en båt: s lastning för att ändra dess fore-and-aft attityd i vattnet. I små båtar, det görs genom positionering besättningen. I större båtar vikten på en person som har mindre inverkan på skrovet trim, men det kan justeras genom att flytta redskap, bränsle, vatten, eller leveranser. Olika skrovet trim insatser krävs för olika typer av båtar och olika villkor. Här är bara några exempel. I en lätt racing dinghy som en Thistle, skrovet bör hållas nivå, i sin konstruerade vatten linje för bästa prestanda i alla förhållanden. I många små båtar, vikt för långt aft kan orsaka dra av submerging den överbyggnad, särskilt av hänsyn till måttliga vindar. Vikt för långt fram, kan innebära att böja gräva i vågor. I tunga vindar, en båt med sin stråke för lågt maj kantra genom pitching framsteg under sin pilbåge eller dyka under vågorna. På en kör i tung vindar, de krafter i seglen ofta kör en båt s böjer, så besättningen vikt flyttas långt aft.

Points of sail

De punkter som seglar är de viktigaste delarna av segla teorin att minnas. Vinden, eller inte gå zonen är ca 45 ° vardera sidan av sann vind, för en racing skrov och segel plan optimerade för upwind arbete. Mer allmänt och i marschfart sailplans, den bästa vinkeln uppnåeliga upwind är 50 ° och 55 ° mot sant vind. En båt kan inte segla direkt mot vinden, försöker göra det kallas luffing. Det finns 5 viktigaste punkterna i segla. För från kanten av no go zone till direkt downwind de är:
nära drag
nära räckhåll
strålen når
brett nå
kör

De seglar trim på båten är i förhållande till det ställe där segla en är den: på en balk nå segel är halvvägs ut på en körning segel är hela vägen ut, och nära halas segel dras i mycket tätt. En stor del av förmågan att segling är i trimning av segel korrekt för riktningen och styrkan i vinden.

Heeling

En båt lutar över åt sidan under vindens tryck, sägs vara “Heeling”. När något stort fartyg är notering kraftigt, kanske på grund av skador, det kan också sägas vara Heeling. Som en segelbåt klackar över efter en viss vinkel, det börjar segla mindre effektivt. Flera krafter kan motverka denna rörelse.
Den dynamik som en del av skrovet som nersänkt tenderar att sätta båten upprätt.
Höja centerbord kan paradoxalt nog minska Heeling, eftersom det ökar spelrum.
Ett vägt köl, vilket kan i större båtar vara canted sidledes, ger ytterligare kraft till höger båten.
Besättningen får röra sig på höga sidan av båten, kallad vandring, ändra tyngdpunkt väsentligt i en liten båt. De kan trapeze om båten är avsedd för detta.
The underwater form av skrovet förhållande till segel kan utformas för att göra båten tenderar att vända upwind när den klackar överdrivet: det minskar kraften i seglen, och låter båten till höger. Detta kallas avrundningen.
Båten går att vrida upwind att producera samma effekt.
Vind kan spillts ut från segel med “duk eller folier ut”, dvs lossa segla.
De seglar formen kan ändras för att minska dess effektivitet t.ex. skärpa Downhaul
De seglar området kan minskas. Denna manöver kallas Reefing.
Slutligen, när båten rullar längre över, vind spill från början av segel och vinkeln för angrepp minskar vinden’s kraft.

De flesta av ovanstående effekter kan användas för att rätta ett Heeling båten och hålla båten seglar effektivt: Om emellertid båten klackar över en viss punkt för stabilitet, den kan kantra. En båt är capsized när toppen av masten ligger i vattnet. Yachts är traditionellt indelade i icke-capsizable och icke-drunkningsolyckor.

Segling skrov och skrovets form

Segelbåt kan ha en, två eller tre skrov.Båtar med en skrovlängd är kända som monohulls, medan de med två eller flera är kända som multihulls. Multihulls tur kan delas upp i katamaraner, och trimarans. En segelbåt slås av ett roder, som i sin tur kontrolleras av en rorkult eller ett hjul, samtidigt som de justeringar av duk eller folier vinkel på seglen. Mindre segelbåtar ofta har en stabiliserande, raisable, underwater fin kallas ett centerbord; större segelbåtar har en fast köl. Som regel skall de förra kallas båtar, det senare keelboats. Men fram till antagandet av den Racing arbetsordningen Segling, varje fartyg racing under segel ansågs en lustjakt, antingen det är en multi-masted fartygsgenererat riggade fartyg, ett Vindsurfing eller fjärrstyrd båt, eller någonting däremellan.

Multihulls använda flotation och / eller vikt placeras bort från mittlinjen av segelbåten för att motverka kraften i vinden. Detta är i motsats till tung barlast som kan ge upp till ⅓ av vikten av en monohull segelbåten. Vid en vanlig katamaran det finns två liknande storlek och formade slanka skrov ansluten till balkar, som ibland överlagras av ett däck överbyggnad. En annan katamaran variation är Proa. Vid trimarans, som har en unballasted centrum skrovet liknar en monohull, två relativt små Amas ligger parallellt med mitt skrov motstå sidled kraft av vinden. Fördelen med multihulled sailboats är att de inte drabbas av prestanda för att behöva transportera tung barlast, och deras relativt mindre utkast minskar dra, som orsakas av friktion och tröghet, när de flyttar genom vattnet.

Olika typer av segel och layouter

En traditionell modern yacht är tekniskt kallas en “Bermuda slup”. En slup är en båt som har en enda mast och en headsail utöver de storsegel. The Bermuda benämningen hänvisar till det faktum att segla, som har framkanten mot masten, är en segla omkring trekantiga form. Dessutom Bermuda sloops bara ha en enda segla bakom masten. Andra typer av sloops är gaffelriggad sloops och lateen sloops. Gaffelriggad sloops har fyrsidiga mainsails med en Gaff i sina övre kanten. Gaffelriggad fartyg kan också ha en annan segla, kallas topsail, ovanför Gaff. Lateen sloops har trekantiga segel med den övre kanten är knuten till en Gaff, och den undre kanten knytas till högkonjunkturen och den boom och Gaff är knutna till varandra via någon typ av gångjärn. Det är också möjligt för en slup att vara kvadratiska manipulerade. Observera att en “slup av krig” i marin känsla, mycket väl kan ha fler än en mast, och saknar en slup med modern mening.

Om en båt har två master, kan det vara en skonerten, en ketch, eller en Yawl, om det är riggade Inga matchande träffar i loggen på alla master. En skonerten kan ha valfritt antal master förutsatt den andra från de främre är tallest. I båda en ketch och en Yawl, den främre masten är tallest, och därmed den främsta masten, medan den bakre masten är kortare, och kallas raderats. Skillnaden mellan en ketch och en Yawl är att i en ketch, raderats är framåt i rudderpost, medan en Yawl har raderats bakom rudderpost. I moderna talspråk, ett Brigantine är ett fartyg vars fram masten är riggade med fyrkantiga segel, medan hon efter masten är riggade Inga matchande träffar i loggen. En brig är ett fartyg med två master både riggade torget.

När man får in i tre eller fler master antalet kombinationer ökar och man får barques, barquentines och full-riggade fartyg.

En Spinnaker är en stor, full segel som används endast när seglar längs vinden antingen når eller downwind, att fånga det maximala vind.

Se även segla och segla-planen.

Segling terminologi

Sjömän använda traditionella nautiska termer för delar av eller instruktioner på ett fartyg, styrbord, hamn, framåt eller framåt, aft, bow, stern, helljus. Vertikal Spars är master, horisontella Spars finns bommar, gaffs eller stolpar.

Rep och linjer

Rep är den term som används endast för råmaterial, en gång ett avsnitt av linor är utsedda för ett särskilt ändamål på ett fartyg, är i allmänhet kallas en linje som i outhaul linje eller docka. En mycket tjock linje anses vara en kabel. Banor som är anslutna till segel för att kontrollera deras form är kallade ark, som i mainsheet Om ett rep som är gjord av tråd, den bibehåller sin lina namn som i “linor” halyard.

Banor som stöder masterna är stationär och är kollektivt kallas ett fartygs stående tackling, och personligen så shrouds eller vistelser.

Flyttbara ledningar som styr segel eller annan utrustning är kända kollektivt som fartygets kör tackling. Lines att höja segel kallas halyards medan de som slår dem kallas downhauls eller cunninghams. Lines att justera segel kallas blad. Dessa är ofta hänvisade till att använda namnet på den segla de kontrollerar. Sail trim kan också kontrolleras med mindre poster knutna till den främre delen av en boom, en sådan linje kallas en vang, eller en kicker i Storbritannien.

Lines används för att binda en båt upp när jämsides kallas docklines, dockningsstation kablar eller förtöjning trålvarpet.

Vissa linjer är kallad linor: En kyrkklocka rep, en bult rep, en fot rep, och en rorkult rep. A red är vad som håller ett ankare fäst i båten när ankaret är i bruk. Det kan vara kedja, rep eller en kombination av båda.

Övriga villkor

Walls kallas skott eller tak, medan de ytor som kallas tak på land är kallade “allmänna omkostnader”. Golv kallas “sulor” eller däck. Toaletten är traditionellt kallas “chef”, köket är pentryt. Lines sällan är bundna av, de är nästan alltid ‘gjort snabb “eller” belayed. ” Sails i olika segla planer har oföränderliga namn dock. För namngivning av segel, se sail-plan.

Knots

Knots är bland de viktigaste saker en sjöman behöver veta. Även om bara ett fåtal är skyldiga, Pålstek i synnerhet är nödvändig. Genom att också lära sig Clove hitch och “omgång och två halv fästen,” ett enkelt kan hantera alla de knop kraven på en båt. En mer komplett grepp om knut-binda omfattar behärskar följande knop:
Pålstek
Dubbelt halvslag
omgång och två halv fästen
rullande hitch
Siffran åtta
reef knot
sheet bend
propp knop

Ytterligare knop är tillgängliga Förteckning över knop

Även erfarna sjömän maj glömma sina knop om de inte utförs på regelbunden basis. Forgetting hur man binder en viktig knut kan skada en båt eller orsaka skada.
http://www.tollesburysc.co.uk/Knots/Knots_gallery.htm

Segling förordningar

Det finns tre grundläggande regler för att undvika kollision till sjöss, men detta är en förenkling av en detaljerad uppsättning regler:
En yacht med hjälp av segel som drivkraft i hamn please ger väg till en på styrbord please ..
Ju mer maneuverable fartyget ger vika för mindre maneuverable fartyget. Det är allmänt antas att detta innebär att makten “ger sätt” att segla, men det är inte alltid fallet. Det är klokt för ett litet seglar fartyget att stanna ur vägen av stora motordrivna fartyg genom att göra en tidig och tydlig förändring i kursen att signalera både erkännande av en eventuell kollision situation och att undvika åtgärder har vidtagits. Det är obligatoriskt per hamn och hamnen föreskrifter, att segelfartyg skall stanna klara av sjöfarten i en buoyed kanal.
Om en kollision är nära både fartyg måste undvika åtgärder även om ett fartyg som normalt skulle vidta några åtgärder. Att inte göra det, om det finns en möjlighet, kan göra det sjöman den skyldige vid en undersökning. Användningen av termen ‘rätt sätt’ är lånat från kappsegling miljö, visas inte i internationellt erkända regler för fartyg som inte racing och är olämpligt att alla andra fartyg och situationer.

Maskindrivna fartyg A som finns på en potentiell kollisionskurs passerar babordssida av motordrivna fartyget B måste ge vika. Segelbåt med sina segel som på samma sida av båten, kräver att Windward båt skall ge vika för lä båt. Vessel A omkörning fartyget B normalt måste hålla klara av dem. Chef för kollisioner kan undvikas med fartyg både förvandlas till styrbord.

Om dessa regler inte följdes i en yacht race, en protest får kallas av en av de skeppare. En utfrågning av Protestera och protestee av protest kommitté panel kommer att besluta som vinner regelbrott.

Men det finns många andra regler än dessa, som är tillämplig och sjömännen är skyldiga att känna till dessa, som är grundläggande båtlivet säkerhetsregler däribland:
“Regler av vägbanan” eller internationella sjövägsreglerna som anges av Internationella sjöfartsorganisationen är särskilt relevanta för sailboats eftersom de kan vara delar samma vattenmassa som drivs fartyg, som är bundna av COLREGS.
IALA International Association of Lighthouse Authorities standarder för lateral märken, belysning, signaler och sjömärken och regler som syftar till att stödja säker navigering.
Det SOLAS regler plats skyldigheter för säkerheten på ägare och operatörer av någon båt inklusive sailboats. Dessa föreskrifter anger den säkerhetsutrustning som krävs och akuta åtgärder som skall användas lämpliga till båtens storlek och sin segling sortiment.
När racing, alla segelfartyg måste följa Racing arbetsordningen Segling utfärdades av International Sailing Federation liksom alla föreskrifter som de nationella styrande organ och organisation att köra evenemanget. När en båt som är racing hittar en som inte har racing båt måste följa de internationella sjövägsreglerna med hänsyn till icke-racing båt. Det är anpassade bland seglare att en segelbåt cruising kommer normalt sett inte komma i vägen för en racing flottan. Likaså alla sjömän ge vika för dykare “båtar och fiskare av säkerhetsskäl & artighet.

Efter solnedgången alla båtar racing är bundna av de internationella sjövägsreglerna snarare än Racing arbetsordningen Segling.

Segelbåten racing

Segelbåten racing varierar från en enda person dinghy racing till stora båtar med 10 eller 20 besättning och från små båtar som kostar några hundra dollar till flera miljoner dollar America’s Cup eller Sydney till Hobart Yacht Race kampanjer. Kostnaderna för deltagande i högre stora båt tävlingar göra denna typ av segling ett av de dyraste sport i världen. Det finns dock relativt billigt sätt att engagera sig i segelbåten racing, till exempel i samfundet båtklubbar, och i vissa relativt billig dinghy och små katamaran klasser. Dessutom gymnasieskolor och högskolor kan erbjuda segelbåten racing-program via Interscholastic Sailing Association och Intercollegiate Sailing Association. Under dessa förutsättningar, segelbåten racing kan jämföras med eller billigare än sporter som golf och skidåkning. Segelbåten racing är ett av de få sporter där människor i alla åldrar och kön kan regelbundet tävla med och mot varandra.

De flesta segelbåten och kappsegling sker i skyddade kust-och inlandsvatten. Men när det gäller uthållighet och risk för livet, ocean raser exempelvis Volvo Ocean Race, solo VELUX 5 Oceans Race, och non-stop solo Vendée Globe, taxa som några av de mest extrema och farliga sportevenemang. Inte bara deltagare tävlar om dagar med lite vila, men en oväntad storm, en enda utrustning misslyckande, eller kollision med en glass isflak skulle kunna leda till segelbåten är inaktiverad eller sjunkit hundratals eller tusentals miles från sök och räddning.

De idrotten i segelbåten racing styrs av International Sailing Federation, och de regler som konkurrenterna ras är den Racing arbetsordningen Segling, som finns på ISAF hemsida.

Förutom dessa finns det en “mini transats” där mycket hantverk och en solo Sailer korsa Atlanten. De Vendee Globe är en annan ras för större båtar .. Andra raser omfatta Fastnet race från Cowes, runt Fastnet rock bara av Irlands kust och tillbaka igen till Plymouth. Det är också Sydney till Hobart race. Andra ras mycket viktigt är Valtur World Cup för Amatörer disputated i Pollina 2001.