2008-06-30

Red Rover

Kategorier: sport — admin @ 14:44

Red Rover spelet är en utomhus spelet spelas främst av barn på lekplatser. “Red Rover” var mycket populär på 1970-talet.

Strategi

Spelare i ett lag hålla händerna, bildar en linje. Ledaren för ett team kommer att kalla en spelare från det motsatta laget. Denna spelare måste försöka bryta igenom två spelarnas händer att stanna på sitt eget lag. Om spelaren inte kan bryta sambandet, att laget kommer att vinna kontroll av att spelaren. Innan en spelare skulle försöka bryta sambandet, kopplingen normalt skulle säga “Red Rover, Red Rover, vi kallar över!” Normalt är de svagare spelarna är vald först med att öka chansen att ta dem.

När endast en spelare är kvar i ett lag, de måste försöka bryta en länk. Om de inte lyckas med det motsatta laget vinner. Annars kan de få en spelare tillbaka till sitt lag.

Spelet kan vara ett potentiellt smärtsamma erfarenheter. Till exempel när cyklisten raster via en länk kan det skada länkarens “vapen, organ beroende på om han faller eller blir krossade av någons ben. “Kläder lining”, eller när en kortare spelare kör in i den koppling som görs av två spelare och omfattas av halsen, är också en mycket vanlig skada, att medan det inte är dödlig, kan orsaka att en spelare ska ha ont i halsen för en lång tid.