2008-06-30

Prisoner Ball

Kategorier: sport — admin @ 15:39

Prisoner Ball är ett spel som liknar volleyboll. Målet med spelet är att få den motsatta laget ut genom att kasta den intagne bollen samtidigt kräver en motståndares namn på motståndarens planhalva. Spelare måste försöka att inte få sina lagkompisar genom att fånga bollen. Laget och spelarna turas om att kasta.

Prisoner boll kan spelas i alla rum så länge som den har en volleyboll netto. Det kan spelas med en volleyboll eller något om storleken på en.

Prisoner bollen vanligtvis spelas av alla åldrar men främst barn i elementär eller högstadieskolor. Fyra till fem spelare för att spela spelet riktigt, men det är möjligt att ha mer eller mindre spelarna. På varje sida av domstol, varje spelare har en viss ställning att stå i.

Spelet

Spelare på varje sida av domstol turas kastar bollen över nätet, försöker att låta bollen med marken inne i domstol så någon kan vara ute eller komma tillbaka i spelet. Om kulan träffar nätet när kastas och inte gå över, den spelare som kastade bollen. Om bollen kastas och landar utanför domstolen, den spelare som kastade bollen. Om bollen kastas och hamnar på den domstol gränser eller träffar nätet och sedan går över, en redo kallas. Spelaren som kastade bollen sedan kastar nytt. Teams turas om att kasta bollen. Spelare försöka få alla motståndarens spelare ur spelet.

Positioner

Spelare på varje domstol har en viss position att spela på varje sida av domstol. Någon på varje domstol ska stå på ramens nedre vänstra hörnet, övre vänstra hörnet, nedersta högra hörnet, övre högra hörnet, och mycket mitt på varje sida av domstol.

Spelare kan ax bollen genom att kasta bollen nedåt i oppositionen planhalva. Spelare som är ute som ersättning för spelare som är på när som helst om inte begärt annat innan spelet inte. Endast en spelare kan kallas ut på varje kasta. Also, bollen får inte sparkas på något sätt.

Getting out

För att få någon, någon ringer en spelares namn på motståndare vinner och kastar bollen. Om bollen träffar marken innanför domstol i motståndarna sida av domstol, spelaren vars namn kallades ut. En spelare kan fånga bollen när den kastades, och om så sker, kommer spelaren inte ut om inte han droppar bollen. Spelaren som fångster bollen måste hålla bollen fast.

Få tillbaka i

För att få någon tillbaka, någon måste ringa “fången”, “double fånge”, eller “Jailbreak”, beroende på hur många som är ute och måste landa bollen innanför motståndarens sida av domstol. När den landar inne i motståndarens sida av domstol, spelare som är ute är tillbaka i spelet. Om endast en spelare är, “fången” heter. Om två spelare ut, “dubbel fånge” kallas, och “Jailbreak” heter om tre eller fler är ute.

Liknande spel
Dodgeball
Volleyboll