2008-07-28

Latin dans

Kategorier: sport — admin @ 07:26

Termen latinsk dans har två betydelser, beroende på om det är sociala eller ballroom dans.

Danser från Latinamerika

Först danser med ursprung i Latinamerika. Normalt är cha cha cha, Rumba, Samba, Salsa, Mambo, Merengue, Bachata, Cumbia, Bolero. Några danspedagoger också omfatta Tango och Argentinsk Tango i denna lista, även om dessa skiljer sig från resten i deras stil. I Argentina Tango anses inte folkdans som i fallet med danser gillar Chacarera, Gato, Escondido och Zamba. Typiska Bolivias folk dansar är Morenada, Kullawada, Llamerada, Caporales och den nyligen skapade Tinku. I Colombia en av de typiska danser är Cumbia, för att inte förväxlas med argentinska Cumbia, en populär musik genre påverkas av Karibien reggae och ska.

Ballroom dancing

Den andra är en mer formell användning, för att beskriva en kategori av internationell stil Ballroom danser, även kallade latinamerikanska danser eller Internationella latin. Det består av följande fem danser: cha cha, Rumba, Samba, Paso Doble, jive. Observera att de två senaste danserna i själva verket inte är av latinamerikanskt ursprung. Jämfört med typiska ballroom dans, latinska danser är i allmänhet snabbare takt, mer sensuell och ha mer rytmiska uttryck. Tid är 4 / 4 rak rytm eller närstående. Par i den grundläggande ståndpunkt stå ansikte mot ansikte. Musik kan vara latinamerikanska eller nutida populärmusik.

I Danssport tävlingar, med deras formella klassificering av dans-program, Internationella latin klassen är indelad i Professional latin och Amateur Latin kategorier, som kan ses i konkurrensen listor. Detta eftersom formella dans utförs separat för yrkesverksamma och för amatörer. I USA, Pro-Am kategori används också, när de konkurrerar par består av en professionell och en amatör.