2008-07-28

Konstsim

Kategorier: sport — admin @ 08:15

Konstsim är en hybrid av simning, gymnastik och dans, som består av simmare som utför ett synkroniserat rutin för framtagande och dramatiska drag i vattnet, tillsammans med musik.

Konstsim kräver lite vatten kompetens, och kräver oerhörd styrka, uthållighet, flexibilitet, nåd, konstnärskap och exakta tidpunkt, för att inte tala exceptionella andetag kontroll samtidigt upp och ned under vattenytan. Utvecklat i början av 1900-talet i Kanada, det är en sport som utförs nästan uteslutande av kvinnor. I sin tidiga form var det som ibland kallas “vatten balett”.

Det är en sommar-OS idrotten. Först visades i 1952 har det varit en officiell händelse sedan 1984. OS-och VM konkurrensen är för närvarande inte öppet för män, men andra internationella och nationella tävlingar tillåta manliga konkurrenter. Både USA synkroniserad och synkroniserad Kanada tillåter män att konkurrera med kvinnor.

Konkurrenter visa upp sin styrka, flexibilitet, och aerob uthållighet som krävs för att utföra svåra rutiner. Uimarit utföra två rutiner för domare, en teknisk och en fritt.

Synchronized Swimming regleras internationellt av Fina.

Förberedelser

När rutiner, konkurrenter kommer normalt slitage en näsa-klipp. Håret är slitet i en bulle på huvudet och flavourless gelatin används för att hålla håret på plats. Masker är inte slitna eftersom de tar bort från det totala resultatet. Konkurrenter också bära anpassade baddräkter och headpieces, oftast detaljerat dekorerade, för att återspegla den typ av musik som de är simning. Den dräkt och musik är inte bedömas direkt, men faktor i den totala prestandan och “konstnärliga intryck”. Kraftig eye makeup är ofta slitna att hjälpa till att beskriva känslor inblandade med rutin, men det är inte nödvändigt. Underwater högtalare se till att simmare kan höra musik hela tiden.

Konkurrens

I USA har de tävlingar som är indelade i följande åldersgrupper: åldersgrupp, Juniorer, Seniorer, Collegiate och Masters. Inom varje tävling finns det olika nivåer bestäms av ålder, punkt värdering eller samarbete (till exempel nybörjare, medel, åldersgrupp, junior, senior, universitet, klubb, master etc. Enskilda simmare kan konkurrera på upp till tre händelser, solo, duett, trio, och team. Laget består av fyra till åtta simmare, med .25 poäng läggas till den slutliga poängen för varje simmare under minst fyra. uimarit konkurrerar också i enskilda siffror och tekniska faktorer, som i vissa nivåer av konkurrensen ibland är räknade in med rutinmässiga värderingar. Also, konkurrensregler får begränsa antalet händelser som varje lag kan delta i.

I Kanada synkroniserad simning har en skill-based Tier Struktur systemet med Nivåer 1-7 samt konkurrens på Masters och universitet. Nivåer 6 och 7 är nationella stream idrottare som faller i linje med internationella åldersgrupper – Grupp 6 är 15 och under och grupp 7 är junior och senior nivå idrottare.

I Storbritannien tävlingar omfatta länet nivå, regional nivå genom att de nationella åldersgrupp konkurrens brukar hållas i slutet av året. Konkurrenter är uppdelade efter åldersgrupp, 12 och under, 13 & 14, 15/16/17, 18 och däröver. Konkurrera på den konkurrensutsatta delen av tävlingar simmare måste ha erforderlig kompetens för sin åldersgrupp. Fritids delar av tävlingarna är också att låta de konkurrenter som inte nått önskad nivå. Uimarit konkurrera genom siffror, Duets, team och kombination rutiner.

Basic Skills

Sculls är de grundläggande beståndsdelarna i synkroniserad simning och de kombineras med en eller flera positioner för att bilda en siffra, eller kompletta rörelser. Siffrorna kan kombineras med övergången element, såsom ovan vatten armrörelser, och sätta på musik, för att bli en rutin. För mer information om siffror, USSS publicerar årligen en handbok för alla siffror, inklusive förklaringar och steg för steg-teckningar, som är erkänd i USA. Det finns från deras hemsida.

Sculls

Sculls, eller rörelser som används för att framdriva kroppen, är de mest väsentliga delen att synkroniserad simning. Vanligen används sculls omfattar huvud-först, mul-först, torped, delfiner, omvända scoop, split, fat, paddla, stöd och kanot sculls. Stödet vickåra används för att stödja kroppen när en simmare håller på att slutföra en rörelse upp och ner och undervatten. Support vickåra utförs genom att hålla den övre armarna mot sidorna av kroppen och nedre armarna i 90 graders vinkel mot kroppen. Den lägre vapen får sedan flytta fram och tillbaka samtidigt som man bibehåller rätt vinkel.

Seger i kampen mot ett ägg eller en “eggbeater” är en annan viktig färdighet i konstsim. Det är en form av trampat vatten som möjliggör stabilitet och höjd över vattnet samtidigt som händerna fria att utföra.

Positioner

Det finns hundratals olika regelbundna positioner och oändliga kombinationer av positioner. Dessa är några grundläggande och ofta använda dem:
Vertikal position: uppnås genom att hålla kroppen helt rakt upp och ned och vinkelrät mot ytan.
Crane ståndpunkt: Håll en vertikal body position, ett ben är vertikalt medan den andra är horisontella parallella med ytan gör en 90-graders vinkel.
Vertikal böjda knän: Liknar den vertikala position, men ett knä är böjt med tån vidröra insidan av vertikala ben.
Balett Etapp: Börjar i en baksida layout, ett ben är förlängd och hållas vinkelrätt mot kroppen, medan andra hålls rakt längs vattenytan.
Split ståndpunkt: Med kroppen verical, ena benet är sträckt framåt längs ytan och andra utvidgas tillbaka längs ytan.

Ytterligare beskrivningar av tekniska ståndpunkter finns på Internationella olympiska kommitténs webbplats

Rutinmässiga

Rutiner är sammansatt av “hybrider”, siffror och arm avsnitt. Ofta införliva hissar eller kastar, en imponerande flytta där en grupp simmare hiss eller kasta en annan simmare ur vattnet. Uimarit synkroniseras både till varandra och till musiken. Under en rutinmässig simmare kan aldrig använda botten av poolen för stöd, utan snarare beror på sculling motioner med vapen, och eggbeater kick att hålla sig flytande. Efter prestanda, simmare bedöms och poängsätts på deras resultat baseras på tekniska meriter och konstnärligt intryck. Teknisk skicklighet, mönster, uttryck och synkronisering är alla kritiska till att uppnå en hög värdering.

Tekniska Vs. Gratis Rutiner: Beroende på konkurrensen nivå, simmare kommer att genomföra en fri rutin – ingen särskild koreografi krav – och antingen en teknisk rutin med förutbestämda delar eller tekniska faktorer – en serie positioner som utförs individuellt från en panel av domare.

Längd av rutiner: Den typ av rutin och konkurrens nivån avgör hur lång rutiner. Rutiner typiskt senaste två och ett halvt till fem minuter lång och den kortaste är solon, med längd införas som ett antal simmare har ökat.

I tekniska tävlingar, solo simmare har bara två minuter att utföra sina rutiner. I fritt rutiner solon är tre minuter, Duets tre och en halv minut och lag fyra minuter.

Poängräkning: Rutiner poängsätts på en skala från 100, med poäng för både konstnärlig känsla och tekniska fördelar. Den konstnärliga varumärke är värt 60% av den totala och den tekniska varumärke är värt 40%.

Kombination Rutinmässiga: En ny kategori som nyligen införlivats i internationella konstsim kallas kombinationen rutin. I så fall upp till tio simmare tävla en enda kontinuerlig rutin med två segment i team, två segment av duett och två segment av solo. Under delar av rutin när vissa simmare inte presterar, de trampar parallellt utan att vidröra sidan eller botten av poolen. Det är upp till skön coachen att bestämma vilka kombinationer av simmare som kommer att simma. Graden av engagemang för något speciellt simmare kan variera. Till exempel, en enda simmare kan konkurrera i både duett segment med två olika partners eller en simmare får endast utföra en enda solo segment av rutin. Denna händelse är ny men blir allt populärare med team och publik på en internationell nivå.

Gymnasieklassen synkroniserad simning

Medan det finns hundratals klubbar runt om i USA, några stater stöd konstsim som tjänsteman gymnasiet idrotten. Varje program struktur kan variera från plats till plats.

Minnesota har ett omfattande high school-program som omfattar omkring 15 olika gymnasieskolor. Tävlingen är uppdelad i korta, långa och utvidgas. Tävlingen är baserad på kompetensnivå för simmare och värderingar från tidigare år konkurrensen. Gratis rutiner – solon, Duets, trios och lag – och tekniska inslag görs i dubbel uppfyller hela säsongen avslutas med en 2-dagars statliga mästerskapet i slutet av året.

Michigan har också en high school Varsity programmet. Dess struktur liknar den USSS åldersgrupp program med fria och tekniska team, duett och trio rutiner. Siffrorna är också utföras i konkurrens och är indelade i fyra nivåer, beroende på förmågan hos simmare.