2008-07-28

Ishockey

Kategorier: sport — admin @ 08:32

Ishockey, ofta avses helt enkelt som hockey i Kanada, Ryssland, Sverige och USA, är ett team sport spelas på is. Det är ett snabbt tempo och fysisk sport. Ishockey är mest populära i områden som är tillräckligt kallt för fysiska, tillförlitliga säsongsmässiga isen, men med tillkomsten av inomhus konstgjord Flerfamiljshus det har blivit en året-runt tidsfördriv på amatörnivå i större tätbebyggda områden såsom städer som värd för en National Hockey League eller andra professionella-league team. Det är ett av de fyra stora nordamerikanska professionella idrotten, och representeras av National Hockey League på högsta nivå, och National Women’s Hockey League, den högsta nivån av kvinnors ishockey i världen. Det är den officiella nationella vintern sport i Kanada, där spelet har enorma popularitet. Endast sex av de trettio NHL franchiseföretag är baserade i Kanada, men kanadensisk spelare är större än amerikanerna i ligan.

Det finns totalt 64 medlemmar av Internationella ishockeyförbundet, Kanada, Tjeckien, Finland, Ryssland, Slovakien, Sverige och Förenta staterna har avslutats i de flesta av de eftertraktas 1, 2 och 3 platser i IIHF World Championships. Av de 63 medaljer tilldelas i herrarnas konkurrensen i den olympiska nivå från 1920 om bara sex inte gå till något av dessa länder, eller en före detta enhet, exempelvis Tjeckoslovakien eller Sovjetunionen. Endast en av dessa sex medaljer var över brons. Dessa sju nationer har också fångat 162 av 177 medaljer ut vid 59 icke-olympiska IIHF World Championships, och alla medaljer sedan 1954. Likaså alla nio olympiska och 27 Dam-VM i ishockey medaljer har gått till en av dessa sju länder. Också värt att nämna är Schweiz, som har vunnit två mäns bronsmedaljer vid OS och färdiga tredje minst sju gånger i VM. Schweiz upprätthåller också en av de äldsta och högsta rankade ishockey ligorna utanför NHL.

Historia

Spel mellan lag slå ett objekt med krökta klubbor har spelat genom historien, 4000 år gamla ritningar på den stora gravar i Egypten skildra en sport som påminner området hockey. De 1366 stadgarna för Kilkenny på Irland nämner “den spelar som män kallar horlings, med stor klubbor och en boll på marken, från vilket stora onda och maims har uppstått”, som var förbjuden så att män skulle vara lämpliga och kunna försvara land. De 1527 Galway stadgar, även i Irland, hänvisade till “den horlinge av litill balle med hockie stickes eller tunnstav.” Den etymologi av ordet hockey är osäkert. Det kan härleda från Gamla franska ordet hoquet, shepherd’s skurk, eller från Mellanöstern holländska ordet hokkie, vilket betyder hydda eller Doghouse, som i folkligt bruk betydde mål. Många av dessa spel har utvecklats till områden, även när situationen tillåter de har också spelat på is. Sjuttonde århundradet holländska målningar visar townsfolk spela ett hockey-liknande spel på en frusen kanalen.

Europeiska invandrare som olika versioner av hockey-liknande spel till Nordamerika, såsom den irländska sport i kasta, den närbesläktade skotska sporten i shinty och versioner av området hockey spelas i England. Vid behov dessa tycks ha anpassats för isande förhållanden, till exempel en kolonial Williamsburg tidningen poster hockey som spelas i en snöstorm i Virginia. Tidiga målningar visa “shinney”, en tidig form av hockey utan standardregler, som spelas i Nova Scotia. Författare Thomas Chandler Haliburton skrev i en bok av fiktion, om pojkarna från King’s College School i Windsor, Nova Scotia, playing “Hurley på isen” när han var en student finns runt 1800. Än i dag “Shinny” är ett populärt kanadensiska term för en informell typ av hockey, antingen på isen eller som street hockey. Dessa tidiga spelen kan ha också absorberat fysiskt aggressiv aspekter av vad Mi’kmaq Aboriginal First Nation i Nova Scotia kallade dehuntshigwa’es.

År 1825 Sir John Franklin skrev att “Spelet i hockey spelas på isen var morgonen sport” samtidigt på Great Bear Lake under ett av hans arktiska expeditioner. I 1843 en brittisk arméofficer i Kingston, Ontario, skrev “började åka skridskor i år, förbättrades snabbt och hade väldigt roligt på hockey på isen.” En Boston Evening Gazette artikel från 1859 hänvisas till en tidig omgång hockey på isen som inträffar i Halifax under det året.

Den första inspelade hockey spel som spelades av brittiska soldater är stationerade i Kingston och Halifax under mitten av 1850-talet. I början av 1870-talet, de första kända uppsättning ishockey regler har utarbetats av studenter i Montreal’s McGill University. Dessa regler etablerade antalet spelare per sida till 9 och ersättas bollen med en kvadrat puck.

Baserat på Haliburton skrifter, Det har förekommit uppgifter om att modern ishockey sitt ursprung i Windsor, Nova Scotia, och har uppkallats efter en person, som i “Överste Hockey’s game”. Förespråkare för denna teori hävdar att efternamnet Hockey finns i distriktet kring Windsor. År 1943, Canadian Amateur Hockey Association deklarerade Kingston föddes i hockey, baserat på en inspelad 1886 Spelet spelas mellan studenter i Queen’s University and Royal Military College of Canada.

The Society for International Hockey forskning har haft en “Ursprunget till hockey” kommitté som studerar denna debatt sedan 2001 och de definieras hockey som: “ett spel spelas på en Rink i vilka två motstående grupper av rullskridsko-eller skateboardåkare använder krökta klubbor, prova att köra en liten skiva, boll eller blockera till eller genom den motsatta mål. ”

Utskottet fann bevis för stick och bollspel som spelas på isen på skridskor i Europa under den sextonde genom artonde århundraden, och visade sådan verksamhet som mer tyder på en hockey-liknande spel än Haliburton hänvisning.

De fann inga bevis på Windsor positionen för en anslutning från den form av hockey kan ha spelat i Long Pond att spelet spelas på annan plats och modern hockey. Kommittén ses som förmodanden påståendet att King’s skolpojkar infördes spelet till Halifax. De noterade att påståendet att hockey var inte spelat utanför Nova Scotia fram till 1865 bortser dagbok bevis för shinny och hockey som spelas i Kingston på 1840-talet.

Kommittén drog slutsatsen att Dr Vaughan och Windsor Hockey Heritage Society tidigare inte hade trovärdiga bevis för att Windsor, Nova Scotia, föddes i hockey.

Den kommitté som erbjuds ingen åsikt om födelsedatum eller födelseplats hockey, men noterade en match i Montreal’s Victoria Isrink den 3 mars 1875. Det är snart ögonvittnesskildringar konto känt till utskottet för en särskild omgång hockey i en ort vid en viss tidpunkt, och med en inspelad poäng, mellan två identifierade grupper.

Enligt den Society for International Hockey Research, ordet puck härrör från de skotska och gaeliska ordet “puc” eller den irländska ordet “PoC” vilket innebär att säcken, punch eller leverera ett slag. Denna definition förklaras i en bok publicerad i 1910 med titeln “engelska som vi talar det i Irland” av PW Joyce. Det definierar ordet puck som “… Det blåser från ett hurler till bollen med sin caman eller Hurley är alltid kallas en puck”.

Stiftelsen för modern hockey

Grunden för den moderna spel centrum i Montreal. Den 3 mars 1875 den första organiserade inomhus omgång spelades i Montreal’s Victoria Isrink från James George Aylwin Creighton och flera McGill University studenter. Under 1877 har flera McGill studenter, inklusive Creighton, Henry Joseph, Richard F. Smith, WF Robertson, och W.L. Murray kodifierad syv ishockey regler. Den första ishockey klubb, McGill University Hockey Club, grundades 1877 följt av Montreal Victorias, organiserade i 1881. Spelet blev så populärt att det första “VM” i ishockey blev omskriven i Montreal årliga Winter Carnival i 1883 och McGill team fångat “Carnival Cup”. År 1886, den lag som tävlade i Winter Carnival skulle organisera Amateur Hockey Association of Canada ligan.

I Europa är det ansett att i 1885 den Oxford University Ice Hockey Club bildades för att spela de första Ishockey Varsity Match mot traditionella rivaliserande Cambridge i St Moritz, Schweiz, trots att detta är odokumenterad. Denna match vanns av Oxford Dark Blues, 6-0. Den första fotografier och team listor datum från 1895. Detta fortsätter att vara den äldsta hockey rivalitet i historien.

Under 1888 kommer de nya generalguvernör i Kanada, Lord Stanley i Preston, vars söner och dotter blev hockey entusiaster, deltog i Montreal Winter Carnival turnering och var imponerad av den hockey spektakel. År 1892, som erkänner att det inte fanns något erkännande för bästa lag i alla Kanada, köpte han en dekorativ skål för användning som trofé. The Dominion Hockey Challenge Cup, som senare blev mer känt som kallas Stanley Cup, började delas ut 1893 till Montreal HC, förkämpar för AHAC. Det fortsätter att bli tilldelad dag till National Hockey League’s Championship Team.

Genom 1893 fanns nästan hundra lag i Montreal ensam, och ligorna i hela Kanada. Winnipeg hockey spelare hade bildat cricket kuddar för att bättre skydda goaltender ben. De införde också ett “scoop” skott, senare kallat handleden skott.

1893 såg också den första ishockey matcher i USA vid Yale University och Johns Hopkins University. The US Amateur Hockey League grundades i New York City under 1896 och den första professionella team, Portage Lakers bildades 1903 i Houghton, Michigan.

De fem söner Lord Stanley skulle föra ishockey till Europa och slår en domstol team vid Buckingham Palace 1895. Genom 1903 en fem-team ligan hade grundat. Den Ligue Internationale de Hockey sur Glace grundades 1908 för att reglera internationella tävlingar, och den första europeiska mästerskapen vanns av Storbritannien 1910. I mitten-20th century, Ligue blev det Internationella ishockeyförbundet.

Den professionella epok

Professional ishockey har funnits sedan före första världskriget I. Från den första professionella ishockey ligan bygger ut ur Houghton, Michigan i USA, den snabbt ökade i Kanada och i många andra länder, däribland Schweiz, Ukraina, Storbritannien och Österrike.

Utrustning

Eftersom ishockey är en fullt ut integrerad idrott och kropp kontroller är tillåtna kan skador vanligt förekommande. Skyddsutrustning rekommenderas starkt och att lagen i alla konkurrenssituationer. Detta är vanligtvis en hjälm, shoulder pads, elbow pads, mun vakt, skyddshandskar, kraftigt vadderad shorts, en “Jock” atletiska beskyddare, shin pads, bröst beskyddare, och en hals vakt.

Game

Medan de allmänna egenskaperna hos spelet är desamma oavsett var den spelas, de exakta reglerna beror på de nummer av spel som används. De två mest viktiga koder är de av Internationella ishockeyförbundet och den nordamerikanska National Hockey League.

Ishockey spelas på en hockey Rink. Under normala spel, finns sex spelare per sida på isen när som helst, som alla är på skridskor. Det finns fem spelare och en goaltender per sida. Målet med spelet är att värdering mål genom att skjuta ett hårt vulkaniserat gummi skivan, puck, in i motståndarens mål netto, som är placerade på motsatt sida av Rink. Spelarna kan styra pucken med hjälp av en lång käpp med ett blad som är vanligen böjda i ena änden.

En spelare sägs att skjuta till vänster om han håller sin piska med vänster hand på botten och den högra handen ovanpå, och sägs vara rätt skjuten om han håller staven med höger längst ner och vänster hand på toppen . De flesta högerhänt spelare skjuter vänster och mest vänsterhänt spelare skjuter höger. Detta beror på botten hand levererar merparten av makten medan början hand är ansvariga för kontroll och stickhandling. Med den dominerande handen längst upp i minnet tillåter spelaren att få större kontroll och nå när wielding klubban med en hand, även om många spelare föredrar att skjuta med sin dominerande hand. Goalies brukar hålla sina stick med sin dominerande handen ovanpå och deras mindre dominerande hand används för att fånga och är placerad på minnet nedan däremot endast när stickhandling pucken.

Spelare kan också dirigera om pucken med någon del av deras kroppar, med vissa restriktioner. Spelare kan vinkel deras fötter så att pucken kan omdirigeras till nätet, men det kan inte sparka igång. Spelare får inte avsiktligt bat pucken i nätet med sina händer.

Hockey är en “offside” spelet, vilket betyder att översända passerar är tillåtna, till skillnad från i rugby. Före 1930-talet hockey var en onside spelet, vilket innebär att endast bakåt går fick. Den period av onside spelet var guldålder stick-hantering, vilket var av största vikt att flytta spelet framåt. Med ankomsten av offside regler, fram passera omvandlas hockey i ett verkligt team sport, där enskilda falskt patos minskat i betydelse i förhållande till lag spela, vilket kan nu samordnas för hela ytan på isen än att bara bakåt spelare.

De fem spelarna annan än goaltender är typiskt uppdelad i tre terminer och två defencemen. Terminspositionerna bestå av en center och två wingers: a vänster vinge och en högerpolitik. Forwards ofta spela tillsammans som enheter eller linjer, med samma tre terminer alltid spelar tillsammans. Den defencemen brukar hålla ihop som ett par, men kan ändras mindre ofta än framåt. En ersättning av en hel enhet på en gång kallas en rad förändringar. Teamet har oftast suppleanter uppsättningar fram linjer och defensiva motståndare när shorthanded eller på en power play. Substitution medges när som helst under spelet, även under en nedläggning av spela hemmalag är tillåtet den sista ändringen. När spelarna är substituerade under spel, kallas den förändrade den pågår. En ny NHL regel läggas till i säsongen 2005-2006 hindrar ett lag från att ändra sin linje efter att isen pucken.

Nämnderna omgivande isen hjälpa hålla pucken i spel och de kan också användas som verktyg för att spela pucken. Den domare, linjedomarna och Outsides av målet är “på lek” och inte orsaka ett avbrott i spelet när pucken eller spelare påverkas i dem. Spela kan stoppas om målet slås ut av ståndpunkten. Spela ofta vinning för minuter utan avbrott. När spelar stoppas, den startas med en Möta. Två spelare “möter” varandra och en tjänsteman droppar pucken på isen, där två spelare försöker att få kontroll över pucken.

Det finns tre viktiga spelregler i ishockey att begränsa flödet av pucken: offsides, Icing, och pucken att gå ur spel. Pucken går “ur spel” när den går förbi i ytterkanten av Rink och en nedläggning av spel bör kallas av de berörda tjänstemännen. Det spelar ingen roll om pucken kommer tillbaka ut på isen ytan av de områden som pucken är död när den lämnar i ytterkanten av Rink.

Enligt IIHF regler, varje lag får medföra högst 20 spelare och två Goaltenders på deras roster. NHL regler begränsar antalet spelare per match till 18 plus två Goaltenders.

Påföljder

För de flesta straff, den felande spelaren skickas till Utvisningsbås och hans team har spelat utan honom och med en mindre skater under en kort tid. De flesta påföljder pågå i två minuter om inte en stor påföljd har bedömts. Laget som har tagit straffet sägs vara att spela shorthanded medan andra team är på Power Play.

Ett två-minuters mindre straff kallas ofta för mindre överträdelser som till exempel snubblar, tänja, grov-, high-sticking, för många spelare på isen, illegal utrustning, avgifter, innehav, störning, fördröjning av spelet, du ansluter eller dubbelkontroller . Under 2005-06 NHL säsong, en mindre är också bedömas för dykning, där en spelare embellishes en krok eller resa. Mer flagranta Fouls av denna typ kan straffas med fyra minuters dubbel-moll påföljd, särskilt sådana som orsakar skada för trakasseras spelare. Påföljderna slut antingen när tiden tar slut eller det andra laget värderingar om makt spela. I fråga om ett mål görs under de första två minuter i en dubbel-moll, straffet klockan är inställd till två minuter på en värdering. Fem minuters stora påföljder är nödvändiga i synnerhet våld fall av de flesta mindre överträdelser som leder till att avsiktligt skada en motståndare, liksom för striderna. Större sanktioner är alltid serveras i sin helhet; de inte säga om ett mål poängsätts från andra team. Den vidriga “boarding”, som definieras som “kolla en motståndare på ett sätt som gör att motståndaren för att kastas våldsamt i styrelserna” av NHL regelbok är straffad antingen genom en mindre eller större påföljd som den domare, baserad om våld av träffen. En mindre eller större straffet för “ombordstigning” är också ofta bedömas när en spelare kontrollerar en motståndare bakifrån och in i styrelser.

Vissa sorter av sanktioner inte alltid kräva att den felande laget att spela en man kort. Fem minuters stora påföljder i NHL oftast resultatet av striderna. Vid två spelare som utvärderas fem minuter kämpar majors, de båda tjäna fem minuter utan sitt lag drabbas av en förlust av spelare. Detta skiljer sig med två spelare från motsatta sidor får mindre straff, samtidigt eller i varje skär ögonblick, till följd av fler gemensamma överträdelser. I så fall, båda lagen kommer att ha endast fyra skridskoåkning spelare tills en eller båda straff upphöra, detta gäller oavsett nuvarande väntan straff, även i NHL, en grupp som alltid har minst tre rullskridsko-eller skateboardåkare på isen. Tio minuters tjänstefel påföljder som serveras i sin helhet av straffad spelare, men hans team får omedelbart ersätta en annan spelare på isen om inte en mindre eller större påföljd bedöms i samband med fel. I det fallet teamet utser en annan spelare att tjäna mindre eller större, både spelare gå till Utvisningsbås, men bara de utsedda företrädare får inte ersättas, och han släpptes efter utgången av de två eller fem minuter, vid vilken punkt de tio minuter fel börjar. Dessutom har spelet misconducts bedöms för uppsåt att orsaka allvarlig skada på en motståndare, eller för en större straffet för en pinne överträdelse eller upprepade allvarliga påföljder. Den felande spelare är utkastade från spelet och måste omedelbart lämna playing surface; tiden, om en mindre eller större bedöms dessutom utsedd spelare måste visa att segment av straffet i rutan.

En spelare som är tripped eller olagligt blockeras på något sätt, genom en motståndare på en Breakaway – när det inte finns några försvarare utom goaltender mellan honom och motståndarens mål – utdelas ett straff skott, ett försök att göra mål utan motstånd från någon försvarare utom goaltender. Ett straff skjuten är också beviljas för en försvarare annan än goaltender täcker pucken i mål veck, en goaltender avsiktligt fördrev hans självmål tjänster under en utbrytningen för att undvika ett mål, en försvarare avsiktligt fördrev hans självmål tjänster när det finns mindre än två minuter att spela i förordningen tid eller vid någon tidpunkt under övertid, eller en spelare eller coach avsiktligt kastar en pinne eller annat föremål på pucken eller pucken transportör och kastar åtgärd avbryter ett skott eller passera spela.

Tjänstemän också sluta spela med puck rörlighet kränkningar, som att använda sina händer för att passera pucken i offensiv slutet, men ingen spelare är straffas för dessa brott. De enda undantagen är avsiktligt faller på eller samla in pucken med kroppen, transporterar pucken i handen, och skjuter pucken ur spel i sin defensiva zon.

En ny påföljd i NHL gäller för goalies. Den goalies nu inte kan spela pucken i “hörnen” av Rink nära sina egna nätet. Detta kommer att resultera i ett två minuters straff mot målvakten team. Området omedelbart bakom nätet är det enda området bakom nätet där målvakten kan spela pucken.Ytterligare en regel som inte är ett straff i det nya NHL är de två line offside passerar. Det finns inga fler två-line offside passera whistles blåsta. Nu aktörer kan föra med lagkompisar som är mer än de blå och centrum isen röd linje borta.

I NHL har vidtagit åtgärder för att snabba spelet i hockey upp och skapa en omgång finess, med reträtt från det förflutna där olagligt träffar, slagsmål, och “fasthållande och ta tag” bland spelarna var vanliga. Regler är nu mycket mer strikt, vilket resulterar i fler överträdelser som bestraffas som i sin tur ger mer skydd för spelare och möjliggör fler mål som skall poängsättas.

Det finns många överträdelser som en spelare kan bedömas en påföljd. Det styrande organet för USA amateur hockey har infört många nya regler för att minska antalet stick-on-organet händelser, liksom andra skadliga och olagliga aspekterna av spelet.

I herrarnas hockey, men inte i kvinnokläder, en spelare får använda sin höft eller skuldra att slå en annan spelare om spelaren har pucken eller är de sista som har berört det. Denna användning av höft och axlar kallas kropp kontroll. Inte alla fysisk kontakt är lagligt – i synnerhet träffar bakifrån och de flesta typer av kraftfulla stick-on-organet kontakt är olagliga.

Mot ”

Tjänstemän

Ett typiskt spel i ishockey har två till fyra tjänstemän på isen, anklagad för verkställande spelets regler. Det finns vanligen två linjedomarna som är ansvariga bara för att ringa offside och Icing kränkningar, och en eller två domare, som kallar mål och alla andra påföljder. Linjedomarna kan dock rapportera att den domare som ett straff strängare än två minuter mindre straff bör bedömas mot en felande spelare, eller när en för många män på isen överträdelse inträffar. On-ice tjänstemännen biträds av off-ice tjänstemän som fungerar som mål domare, tid djurhållare, och officiell scorers.

Den mest ett utbrett system som används idag är 3-mannen, som har en domare och två linjedomarna. Med den första är National Hockey League, ett antal ligor har börjat genomföra den 4-officiella systemet, där ytterligare en referens läggas till stöd i den uppringande av sanktioner normalt svårt att bedöma av en enda domare. Systemet har visat sig mycket framgångsrik i NHL och IIHF har antagit den för VM, något som diskuterades under 2008 VM i Quebec City och Halifax, Kanada. Många andra ligor är att anta för nästa säsong, som enda nackdelen just nu är den ökade kostnaden för de ligor.

Tjänstemän är utvalda av ligan som de arbetar för. Amateur hockey ligor använder riktlinjer som fastställts av den nationella organisera organ som underlag för att välja sina tjänstgör staffs. I Nordamerika har den nationella organisera organ Hockey Kanada och USA Hockey godkänna tjänstemän utifrån deras erfarenheter nivå samt deras förmåga att sprida kännedom om och skridskoåkning förmåga tester. Hockey Kanada har tjänstgör nivåer I-VI. USA Hockey har tjänstgör nivå 1 till 4.

Taktik

En viktig defensiv taktik är att kontrollera – att försöka ta pucken från en motståndare eller ta bort motståndaren från spela. Forechecking kontrollerar i andra lags zon, backchecking är kontroll medan andra laget går ner isen mot det egna målet. Dessa termer brukar tillämpas för att kontrollera genom framåt. Stick kontroll, sopa kontroll, och säcken kontroll är lagliga användningsområden för minnet att få besittning av pucken. Body kontroll är att använda sin skuldra eller hip att hitta en motståndare som har pucken eller som är de sista som har berört det. Ofta begreppet kontroll används för att ange organet kontrollera, med dess sanna definitionen i regel bara förökade bland fans av spelet.

Offensiv taktik omfattar förbättring ett team inställning på isen genom tidigareläggning pucken ut ur ett område mot motståndarens zon, successivt genom att få rader, först din egen blå linjen, sedan röda linjen och slutligen motståndarens blå linjen. NHL regler instated för 2006 års säsong omdefinieras Icing att göra två-line passera rättsliga, en spelare får flytta pucken bakom egen blå linjen, tidigare både det blå linjen och centrala röd linje, att en spelare framför motståndarna “Blå linjen. I själva verket är en kringvandrande passera som normalt skulle resultera i en Icing kallar hämmas om spelaren för vilka passet var avsedda vinster besittning av pucken innan den korsar motståndarna “Goal line, alltså en” tre-line-pass “kan man försökt med en snabbspolning framåt så länge som en offsides är inte begått. Offensiv taktik är utformade i sista hand att göra mål ett mål genom att ta ett skott. När en spelare avsiktligt styr pucken mot motståndarens mål, han eller hon sagt att skjuta pucken.

En omläggning är ett skott som redirects ett skott eller ett passerkort mot målet från en annan spelare, genom att låta pucken strejkrätten käppen och Carom mot målet. A one-timer är ett skott som slog direkt från ett pass, utan att få passet och skjuter i två separata åtgärder. En Deke är en krigslist med kroppen och / eller hålla fast vid lura en försvarare och målvakten. Headmanning pucken, även känd som plockar russinen ur kakan eller bryter ut, är den taktik att snabbt går till spelaren längst ner isen.

Ett lag som förlorar med ett eller två mål under de sista par minuter av spel kommer ofta väljer att dra målvakten, det är att ta bort den goaltender och ersätta honom eller henne med en extra angripare på isen i hopp om att få tillräckligt med fördel att göra mål ett mål. Men det är en akt av desperation, eftersom det leder ibland till motstridiga team utvidga sin leda genom poängsättning ett mål i den tomma netto.

En fördröjd påföljd samtal uppstår när ett straff brott har begåtts av den grupp som inte har besittning av pucken. I denna omständighet laget med innehav av pucken är tillåtet att slutföra play, det vill säga spela fortsätter tills ett mål är uppnått, pucken är skjuten, stoppas och kontrolleras av den motstående målvakten, en aktör på den motstående laget vinner kontroll av pucken, eller laget i besittning begår en överträdelse eller påföljd som den egna. Eftersom det team som påföljd kallades inte kan kontrollera pucken utan att stanna spela, det är omöjligt för dem att göra mål ett mål är det dock möjligt för styrning av teamet att mishandle pucken i egna nätet. I dessa fall laget i besittning av pucken kan dra målvakten för en extra angripare utan fruktan för poängsätts på. Om en försenad straffet är tecknade och laget i besittning värderingar, straffet är fortfarande bedömas att de störande spelare, men inte serveras.

Även om det är officiellt förbjudet i reglerna, på professionell nivå i Nordamerika slagsmål används ibland för att påverka moralen av stall, med angriparna hoppas att demoralisera de motstående spelare samtidigt spännande sina egna samt lösa personliga värderingar. Båda spelarna i ett gräl få fem minuter stor straff för striderna. Spelaren anses vara den “drivande” av en NHL kampen, om man är fast besluten att existera, är straffad ytterligare två minuter för anstiftan, plus ett tio minuter fel påföljd. Om det inte finns någon anstiftare, både spelare stanna i Utvisningsbås i fem minuter, och varken nederlag rullskridsko-eller skateboardåkare. De pekar på mindre extrema on-ice våld under tiden innan regeln infördes. Toronto Maple Leafs ägare Conn Smythe bekant konstaterade att “Om du inte kan beat ’em i gränd du inte kan beat’ em på isen.”

Den neutrala zonen fällan:
Den fällan är utformad för att isolera puck transportör i den neutrala zonen hindrar honom från att komma in i offensiv zon. I ungdoms-hockey utvecklingen av den neutrala zonen fälla börjar ofta med vänster vinge lås. I denna taktik vänstra flygeln spelar i normal position i den vänstra försvar män medan man i offensiv zon. Den vänstra defenceman sedan flyttar till centrum. Mitten och högern jaga puck. När det motsatta laget vinner kontroll över pucken, defencemen och den vänstra vingen dra ut och sätta en två Man Trap längs styrelser. Vänster eller höger finns, backar upp fällan medan mitten och högern driva och försöka få framför de spela ytterligare blockera stötande angrepp.

Perioder och övertid

En match består av tre perioder om tjugo minuter vardera, klockan kör bara när pucken är i spel. Grupperna förändras slutar för den andra perioden, återigen för den tredje perioden, och igen i början av varje övertid spelade. Fritids ligor och barns ligor spelar ofta kortare spel, oftast med tre kortare perioder av spel.

Olika förfaranden används om spelet är uppbunden. I turneringsspel, liksom i NHL playoffs, nordamerikaner förmån sudden death övertid, där arbetslag fortsätta att spela tjugoo minut perioder fram till ett mål är uppnått. Fram till 1999-2000 säsongen Regular Season NHL-spel löstes med en fem minuters sudden death period med fem spelare per sida med vinnaren belönats med två punkter i ställningar och förloraren inga poäng. Vid lika röstetal varje lag fick en poäng. Från 1999-2000 fram till 2003-04 National Hockey League beslutade band genom att spela en enda fem minuters sudden death övertid tid med varje lag har fyra spelare per sida att “öppna upp” spelet. Vid lika röstetal varje lag skulle fortfarande få en plats i ställningar men i händelse av en seger det vinnande laget skulle kunna tilldelas två poäng i den ställning och den förlorande laget en poäng. Det enda undantaget från denna regel är om ett lag väljer att dra sina målvakten i utbyte mot en extra skater under övertid och därefter poängsätts efter, då den förlorande laget får inga poäng för övertid förlust. Internationella spela och flera nordamerikanska professionella ligor, däribland NHL, nu använda ett övertid period följdes av en påföljd straffar. Om poängen är bundet efter en extra övertid period, den efterföljande straffar består av tre spelare från varje lag tar straffet skott. Efter dessa sex totala skott, laget med flest mål tilldelas segern. Om summan är fortfarande bunden, det straffar sedan vidare till en sudden death-format. Oavsett hur många mål görs under straffar antingen genom lag, den slutliga poängen registreras kommer att tilldela vinnande laget en mer mål än värdering i slutet av reglering tid. I NHL om spelet avgörs med straffar det vinnande laget tilldelas två poäng i den ställning och den förlorande laget tilldelas en poäng. Slipsar inte längre förekommer i NHL.

Damishockey

Historia av kvinnors ishockey

Lord Stanley i Preston dotter, Lady Isobel Stanley, var en pionjär inom kvinnorörelsen spelet och är en av de första kvinnor som fotograferade använda puck och hålla oss på den fysiska Rink på Rideau Hall i Ottawa. I början av 1900-talet, damlag var vanliga under större delen av den kanadensiska provinser, den långa kjolar de fortfarande var skyldig att bära ge dem ett mål-tenderar fördel. Den 8 mars 1899, den första konto uppträtt i Ottawa Evening tidning tidningen av ett spel som spelas mellan två damlag på fyra per sida på Rideau Isrink i Ottawa. Den 11 februari 1891, en av de tidigaste tidningen redovisning i sju-a-side match mellan kvinnor dök upp i Ottawa Citizen. McGill University’s Women’s Hockey team debuterade i 1894.

Damishockey dag

Ishockey är en av de snabbast växande kvinnors sport i världen med att antalet deltagare ökade 400 procent under de senaste 10 åren. Det finns inte så många organiserade ligor för kvinnor som det finns för män, finns det ligor från alla nivåer, inklusive National Women’s Hockey League, Western Women’s Hockey League, och olika europeiska ligor, liksom universitet, nationella och olympiska team Och fritids-team. Det har varit nio Dam-VM i ishockey.

Damishockey blev en ny medalj idrotten på 1998 års vinter-OS i Nagano, Japan. USA vann guld, Kanada vann silver och Finland vann brons.

Den främsta skillnaden mellan kvinnors och mäns ishockey är att bodychecking är inte tillåtet i kvinnors ishockey. Efter 1990 Women’s World Championship, bodychecking eliminerades eftersom kvinnliga spelare i många länder inte har den storlek och vikt sett i de nordamerikanska spelarna. I nuvarande IIHF kvinnors konkurrens, bodychecking är antingen en mindre eller större påföljd, beslutade vid domarens gottfinnande.

Dessutom har spelare i kvinnors konkurrensen är skyldiga att bära full-face masker.

En kvinna, Manon Rhéaume, verkade som en goaltender för NHL: s Tampa Bay Lightning i preseason matcher mot St Louis Blues och Boston Bruins, och 2003 Hayley Wickenheiser spelade med Kyrkslätt Salamat i den finska mäns Suomi-sarja ligan. Flera kvinnor som har tävlat i nordamerikanska mindre ligor, inklusive Goaltenders Charline Labonté, Kelly Dyer, Erin Whitten, Manon Rhéaume och defenceman Angela Ruggiero.

Kälkhockey

Kälkhockey är en form av ishockey designade för spelare med fysiska funktionshinder som påverkar deras lägre instanser. Spelare sitta på dubbla blad sledges och använda två pinnar, varje stick har ett blad i ena änden och små val i den andra. Spelare använder pinnar passera, stickhandle och skjuta pucken, och att framdriva deras sledges. Reglerna är mycket lika IIHF ishockey regler.

Kanada är ett erkänt, internationellt ledande inom utvecklingen av idrotten, och av utrustning för spelarna. Mycket av den utrustning för idrott har utvecklats i Kanada, till exempel kälke hockey sticks laminerade med glasfiber, liksom aluminium schakt med handen höggs infoga blad och speciella aluminium sledges med förordningen skate blad.

Pond hockey

Pond hockey är en form av ishockey som spelas i allmänhet som pick-up hockey i sjöar och dammar. Pond hockey bestämmelser skiljer sig från traditionella hockey, placera en större betoning på skridskoåkning förmågor. Sedan år 2002 har World Pond Hockey Championship har spelats i gips Rock, New Brunswick, Kanada.

Internationell konkurrens

Den årliga mäns Ishockey-VM är mycket uppskattad av européerna, men de är mindre viktigt att nordamerikanerna eftersom de sammanfaller med Stanley Cup-spelen. Följaktligen, Kanada, USA och andra länder med ett stort antal NHL-spelare har inte alltid kunnat fråga dem bästa möjliga lag eftersom många av deras spelare spelar för Stanley Cup. Dessutom, i många år branschfolk var avstängd från att spela. Nu när många européer spela i NHL, VM inte längre representerar alla av världens främsta spelare.

Hockey har spelat i vinter-OS sedan 1924. Kanada vann sex av de sju första guld medaljer, utom i 1936 när Storbritannien vann. USA vann sin första guldmedalj 1960. Sovjetunionen vann alla utom två olympiska ishockey guld medaljer från 1956 till 1988 och vann en sista gång som Unified Team på 1992 Albertville Olympics. US amateur college spelare besegrade kraftigt gynnad sovjetiska trupper på väg att vinna guldmedalj vid 1980 Lake Placid-OS – en händelse som kallas “Miracle on ice” i USA.

De 1972 Summit Series och 1974 Summit Series, etablerade Kanada och Sovjetunionen som en stor internationell ishockey rivalitet. Det följdes av fem Canada Cup turneringar, där de bästa spelarna från varje hockey nation kan spela, och två utställningen, 1979 Challenge Cup och Rendez-vous “87 där de bästa spelarna från NHL spelade Sovjetunionen. I Canada Cup turneringen senare blev VM i Hockey, spelade under 1996 och 2004. USA vann 1996 och Kanada vann 2004. Sedan 1998 har NHL proffs har spelat i OS, ger de bästa spelarna i världen större möjligheter att möta off.

Det har varit nio kvinnors världsmästerskap, med början 1990. Women’s Hockey har spelat i OS sedan 1998. The 2006 Winter Olympic slutlig mellan Kanada och Sverige var det första kvinnliga VM eller Olympiska slutlig det inte innehöll både Kanada och USA

Ishockey i populärkultur

Ishockey, delvis på grund av sin popularitet som en stor professionell idrott, har varit en inspirationskälla för många filmer, tv-episoder och låtar i nordamerikanska populärkultur.

Närvaroregister

Det kalla kriget

Den största hockey närvaro i historien var den 6 oktober 2001, för ett spel som allmänt kallas det kalla kriget. Två college hockey rivaler, University of Michigan och Michigan State University, öppnade sin säsong med en omgång i Michigan State’s outdoor fotbollsarenan, Spartan Stadium. A $ 500000 ark av is som används, och temperaturen var 30 ° F. Spelet drog en post bryter 69554 åskådare, Smashing föregående antal 55000 närvaro under Sverige vs Sovjetunionen spelet under VM i Moskva.

The Heritage Classic

The Heritage Classic var en utomhus ishockey spelet spelas på den 22 november 2003 i Edmonton, Alberta, Kanada mellan Edmonton Oilers och Montreal Canadiens. Det som posten för de flesta tittare av ett enda NHL-spel med 2,747 miljoner rikstäckande.

The Winter Classic

Den största skaran att någonsin titta på en NHL match var under Winter Classic när 71000 människor tittade på Pittsburgh Penguins striden det Buffalo Sabres. Spelet hölls i Ralph Wilson Stadium, som är det Buffalo Bills hem arenan i Buffalo, USA, den 1 januari 2008. Detta var första NHL match hölls utomhus i USA. The Penguins poängsätts första mål inom de första 20 sekunderna av matchen. The Sabres sedan poängsätts i den 2: a perioden för att knyta spelet. Spelet gick till övertid och Penguins hamnade vinnande under en shoot out på ett mål av Sidney Crosby. Båda lagen bar throwback Tröjor, the Penguins donning pulvret blå jerseys från 70-talet och Sabres gamla-logo jerseys från samma era. Spelet var lätt en framgång från en PR och Hockey ställningstagande för NHL trots kyla och snö.

Tidigare var detta rekord hölls av Heritage Classic, en utomhus NHL spelet äger rum i Commonwealth Stadium i Edmonton, Alberta, den 22 november 2003. Händelsen innebar en regelbunden-säsongen matchup mellan Edmonton Oilers och Montreal Canadiens. An old-timers spelet, kallat MegaStars spelet, spelades innan de ordinarie-season match, och ingick en studentförening för Oilers spelar mot en trupp av fd Canadiens. Detta är den enda NHL alumner spel där Wayne Gretzky har spelat sedan gå i pension, och han hävdar att det blir den sista.

Terminologi

Statistik

Personal

Rink

Påföljder

Shot typer

Utrustning

Diverse

Antal registrerade spelare per land

Antal registrerade hockey spelare, som de respektive ländernas förbund. Observera att data inte är tillgängliga för varje land.