2008-06-30

Inomhus området hockey

Kategorier: sport — admin @ 10:59

Inomhus området hockey är en inomhus variant av “traditionella” utomhus på hockey. Det är inte att förväxla med andra inomhus hockey varianter såsom Rink hockey eller innebandy.

Inomhus området hockey brukar kallas inomhus-hockey i de länder där Rink hockey är inte spelas. Det är traditionellt och främst spelat som ett tidsfördriv som utomhus området hockey spelare under lågsäsong, när utomhus tältplatser är frysta eller alternativt villkor är för varmt för utomhusbruk spela. Inomhus området hockey spelas i nationella och internationella mästerskap. Den första Indoor området hockey cup arrangerades år 2003. Det omfattade länder som inte konkurrerar på högsta nivå för utomhusbruk spelet.

Inomhus området hockey skiljer sig från sin uteservering förälder på flera sätt:
Spelplanen är mindre än utomhus pitch. Ett inomhus-pitch är 18m till 22m bred och 36m till 44m lång, dividerat med centrumlinjen. De skjuter cirkel är en halvcirkel mätas ut 9m från varje mål post. Side-board plankor märket åskådarplats hjälpa till att hålla bollen inom området. Tonhöjden är gjorda av trä eller syntetiskt gummi.
Målet burar är mindre: 2m hög med 3m brett och minst 1m djup.
Ett team består av 6 spelare på planen, 5 området spelare och 1 målvakt, med som mest 12 spelare i ett lag.
Spelet är uppdelat i 2 perioder på 20 minuter.
Spelarna får inte drabbas bollen, men bara driva det eller avleda det, och får inte ta upp bollen utom i de skjuter cirkel, i syfte att scoring ett mål.
De bollar och klubbor är likartade, men spelare föredrar ljusare minnen än för utomhusbruk spelet.

Den lilla område och Sideboards göra inomhus området hockey en snabb, teknisk och fysisk match.

Historia

Indoor Hockey utvecklades i Tyskland under 1950-talet, snabbt sprider sig till andra europeiska nationer. Som tur var Belgien ett av länderna att anta området hockey variant, som i 1966 Rene Frank, en infödd av Belgien, som senare blev ordförande i FIH, övertalade tyska Hockey Associations att ge ansvar över reglerna för Indoor Hockey till FIH. Detta ledde till FIH erkänna inomhus hockey i sin konstitution 1968.

I många länder gäller hockey spelas året runt, i Tyskland och Österrike att hockey säsongen är uppdelad jämnt in i ett område hockey hälften i sommar och en inomhus hockey säsong i vinter. Det har funnits kritik att detta skadar dessa länders chanser i internationella området hockey konkurrens, men i andra hand den nordeuropeiska klimatet gynnar inomhus hockey på vintern som utomhus platser kan vara unplayable på grund av snö och is.

I Tyskland inomhus hockey är ganska populärt med många aktörer, vilket beror på mindre områden och användningen av side-boards spelet-play är mycket snabbare. Det är också både tekniskt och fysiskt mycket krävande.

Den första FIH sanktionerad turnering matcher i Indoor Hockey har spelat i 1972.

World Cup

Den första inomhus-VM hölls i Leipzig, Tyskland 2003, där hem nation vann både mäns och kvinnors guld medaljer. De försvarade sina titlar i Wien, Österrike i februari 2007. Den tyska män var framgångsrika, trots att kvinnor blev slagna i semi-final som Spanien, som fortsatte med att förlora den sista mot Nederländerna.