2008-07-27

Hopper ballong

Kategorier: sport — admin @ 15:29

En Hopper ballong är en liten, en person Hot Air Balloon. Till skillnad från en konventionell Hot Air Balloon där människor rider in i en korg, det finns ingen korg på en hopper ballong. Istället har Hopper piloten normalt sitter på ett säte eller bär en sele liknar en fallskärm sele. Trattar är typiskt flögs för rekreation.

Dessa flygplan kallas ibland för “Cloud trattar” eller “Cloudhoppers.” Men dessa termer formellt hänvisar till de produkter av en viss tillverkare, särskilt Lindstrand Ballonger. Men “Cloudhopper” används av många som en Varumärkesord, som hänvisar till alla båtar av denna allmänna typ. I mer försiktig användning, “hopper” är den allmänna termen.

De flesta Hopper ballonger har kuvert som intervall volymmässigt från 14000 till 35000 kubikfot och har en maximal flygning löptid på 1 till 1,5 timmar.

De två största kommersiella ballong tillverkare idag erbjuder Hopper ballonger till salu är Cameron Ballonger och Lindstrand Ballonger. De flesta andra hopper ballonger är experimentella flygplan som konstruerats och byggts av amatörer konstruktörer.

Historia

Balloon hoppar som en sport går tillbaka till åtminstone 1927 i England. Den första moderna Hot Air Balloon var flögs av Ed Yost under sponsring av US Office of Naval Research den 22 oktober 1960, i Bruning, Nebraska. Sedan Yost’s ballong hade ett litet kuvert av 31000 kubikfot och en stol för piloten, inte en korg, detta var sannolikt det också första Hopper ballong som någonsin flugit.

Cloudhopper

Namnet Cloudhopper ofta används för att hänvisa till en person Hot Air Balloon där piloten sitter i en sele eller liten plats. Det finns ofta en propan tanken bakom försöksordningen rygg, och brännaren är på en ram ovanför pilotens huvud. Ofta ballongen brännare, tank och pilotens sele kan svängas oberoende av Hot Air Balloon kuvert, att han får vända sig till någon riktning han vill eller behöver samtidigt under flygning och landning.

Begreppet “Cloudhopper” var ursprungligen myntades och varumärkesskyddad av British ballongfarare Colin Prescot. Utvecklingen av Cloudhopper utfördes av Per Lindstrand av Colt Ballonger 1979.

Colt Ballonger senare samman med Thunder Ballonger att bilda Thunder & Colt Ballonger, som ärvt Cloudhopper namn. Slutligen, Per Lindstrand vänster Thunder & Colt att bilda eget Lindstrand Ballonger, som tillverkar dagens Cloudhopper.

Kort efter teamet på Colt byggas och flög sin första Cloudhopper, Cameron Ballonger kom med sin egen ryggsäck stil ballong, kallad SkyHopper. Dess främsta kännetecken var en twist-greppet monterad på en arm vila för att styra brännaren. På den ursprungliga Colt Cloudhopper, liksom alla moderna Cloudhopper mönster, brännaren kontroller är monterade i botten av brännaren, som på regelbundna passagerarfordon varmluft ballonger.

Hopper trivia
En Cloudhopper reklam Smirnoff Vodka hade flugit över floden Themsen i centrala London i 1979.
Texas ballongfarare och plastikkirurg Dr Coy Foster som flera dussin world records flyga en Cloudhopper.
I filmen Green Ice, diamant rövarna används tre Cloudhoppers fly från Mexico City skyskrapa.
Fransmannen Nicolas Hulot och en kollega flög två Cloudhoppers mellan tiny coral atolls i Stilla Havet för franska tv-showen “Ushuaïa.”
Larry Walters “ökända 1982 flygning i en gräsmatta stol transporteras med helium ballonger kunde anses vara en hopper flygning.