2008-07-28

Hinder

Kategorier: sport — admin @ 13:11

Den terrängritt är en form av hästkapplöpning och hämtar sitt namn från tidigt raser där inriktningen för kursen var med hänvisning till en Kyrkans torn, hoppar staket och diken och allmänhet resa upp till många mellanliggande hinder i landskapet. I Storbritannien och Irland termen terrängritt inte används, även om ordet har sitt ursprung i Irland: termen är National Hunt racing.

Det är en term som nu används för att ange ett avstånd horse race med diverse staket och dike hinder, den mest kända av dessa är det Grand National körs årligen på Aintree Racecourse, i Liverpool, eftersom dess utformning i 1837.

Historia

Den terrängritt sitt ursprung på Irland i den 18: e århundradet som en analog till cross-country hästkapplöpningar som gick från Kyrkans torn till Kyrkans torn, därav “hinderlöpning”. Den första hinderlöpning sägs ha varit ett resultat av en satsning i 1752 mellan Mr Cornelius O’Callaghan och Mr Edmund Blake, racing fyra miles cross-country från Buttevant kyrkan till St Leger kyrkan i Doneraile, i Cork, Irland. En redogörelse för den ras ansågs ha varit i biblioteket av O’Brien’s i Dromoland Castle. De flesta av de tidigare steeplechases var ifrågasatta flera länder snarare än på ett spår och liknade Svenska Cross Country som existerar idag. Den första inspelade terrängritt över en beredda väg med stängsel kördes i Bedlam, North Yorkshire under 1810.

Racing

USA

Thomas Hitchcock är känd som far till amerikanska steeplechasing. I slutet av 1800-talet har han byggt en terrängritt Training Center i hans 3000-acre fastighet i Aiken, South Carolina och utbildade hästar som importeras från England. Inte mindre viktigt är det bidrag till stipendiaten Aiken säsongsmässiga bosatt F. Ambrose Clark. Clark hålls många viktiga chases på hans Brookville Kombi, Broad Hollow, på 1920-talet och 1930-talet. Ford Conger Field byggdes av F. Ambrose Clark och är platsen för den årliga Aiken hinder, en del av Triple Crown i mars. Det första hinder Meet i Aiken hölls den 14 mars 1930 i Hitchcock Woods. Utöver de Aiken hinder, South Carolina är också hem till Colonial Cup och Carolina Cup, som är det största evenemang på banan. Båda dessa raser hålls i Camden, South Carolina.

Den Virginia Gold Cup är också bland de äldsta terrängritt raser i USA, med sin första körning 1922. Varje första lördagen i maj, mer än 50.000 åskådare samlas på Great Meadow nära The Plains, Virginia. Det 4-mile gräs naturligtvis med 4-fot hög virke staket ofta kallad “krona juvelen av steeplechasing.”

The Iroquois hinder evenemanget hålls i Nashville, Tennessee. Från och med 1941 har det hållits vid Percy Warner Park. Det är årligen hålls på våren och det anses vara en av de stora idrottsliga glasögon i Nashville och dess omgivningar. Från och med 1941, med ett år off under andra världskriget, Iroquois hinder har pågått kontinuerligt i Percy Warner Park på den vackra ras naturligtvis inspirerad av Marcellus Frost och designad av William Dupont. Den vida känd händelse inte skulle ha drabbats utan ledning av Mason Houghland och Calvin Houghland, som mellan dem kärleksfullt sätta i jakten på ett halvt sekel. De samlade insatserna från foxhunters och volontär hästkarlar med samarbete och stöd från Metropolitan Board of Parks och fritidsprogrammet för att skapa en stor idrotts-spektakel det har blivit ett våren institution i regionen.

The Queens Cup hinder är ett annat stort årligt terrängritt händelse. Det hålls den sista lördagen i april i Brooklandwood, en bondgård och fastigheter i Mineral Springs, North Carolina, ungefär 20 miles från Charlotte. Den här dagen länge händelse av racing och sociala aktiviteter lockar över 10000 åskådare, varav många reser över stora avstånd att närvara.

Under 1940-talet och 50-talet, de allmänna Hollow hinder Handikapp, Brook nationella hinder Handikapp och den amerikanska Grand National betraktades som amerikanska steeplechasing’s Triple Crown.

Kentucky Downs nära Franklin, Kentucky byggdes 1990 som en terrängritt spår, med en njure-formad torv krets. Vid starten har banan erbjöd några av de rikaste plånböcker i historien om amerikanska terrängritt. Banan har genomgått många ändrade ägandeförhållanden, med hinderlöpning raser att spela en on-and-off roll i spårets begränsad levande ras sammanträder.

Australien

Australien har en lång historia av hopp racing som infördes av brittiska nybyggare. I den 20: e århundradet de norra delstaterna Queensland och New South Wales avvecklas alla hoppar racing. Idag bara Victoria och South Australia hålla steeplechases, Tasmania har upphört hoppar racing i april 2007.

De hoppar säsongen i Australien normalt sker från mars till augusti. Hästar för steeplechasing är främst fd flat racing hästar, i stället för hästar specifikt föds upp för att hoppa. Det finns en betoning på säkerhet i Australien som har lett till en minskning av hindren. Som hoppar raser äga rum vid platta racing möten finns det också behov för bärbara hopp. De flesta som jagar uppstår på torn körfält men innehåller också delar av de viktigaste platta racing spår. Från påsk till maj den stora avstånd raser förekommer. The Great Eastern hinder i Oakbank är på påsk i södra Australien ritning folksamlingar på mer än 100000. The Grand Annual, som har den mest staket av något terrängritt i världen, hålls i maj i Östersund. Varje stat har sin egen Grand National, den mest prestigefyllda är VRC Grand National på Flemington köra på vintern. De hoppar säsongen kulminerar med den uppsättning vikter och straff Hiskens Steeple köra på Moonee Valley. Den Hiskens anses vara den Cox Plate av hopp racing.

Den mest berömda australiska hästen i fältet var skarpa, som antogs med knapp misshandlades av de mästare Red Rum i den engelska Grand National. Skarp därefter slå Red Rum vid uppsättning vikter. Nyligen Karasi vann Nakayama Grand Hoppa, världens rikaste hoppar ras som hölls i Japan, tre gånger.

Fälttävlan

Den ridande idrotten i hopptävlingar har en terrängritt fas, som hålls i dess “klassiska” eller “lång format”. Till skillnad från racing form, hästar inte ras varandra under loppet, utan är bara tänkt att komma under ett förinställt “optimal tid.” De stängsel är vanligtvis mycket liknande typ, alla med borste som är tänkt som hoppade genom snarare än över. Diken, post och järnväg, och andra upprätt staket inte används. Straffavgifter punkter läggas till häst: s värdering om han överskrider den bästa tiden, men det finns ingen belöning för särskilt snabb runda.