2008-07-27

Hare Coursing

Kategorier: sport — admin @ 16:43

Hare Coursing är strävan efter harar med vinthundar och andra sighthounds, som jaga hare med synen och inte av doften. Det är en tävlingsidrott där hundar är testade på deras förmåga att förvandla en hare, även om det har ett antal varianter i sina regler runt om i världen. Informellt Coursing är ofta utförs för att döda, varken för vadslagning eller för mat.

Coursing är väletablerade och gemensamma jakt teknik, praktiseras historiskt med vinthundar eller med lurchers, korsningar av sighthounds och arbetar raser. Den sport växte i popularitet under artonhundratalet, men har sedan dess upplevt en nedgång beror delvis på införandet av Greyhound racing.

Under de senaste decennierna, kontroversen har utvecklats runt hare Coursing, med vissa betraktar den som en grym Bloodsport och andra att se den som en traditionell verksamhet, som bidrar till bevarande av harar och tester förmågan hos en vinthund. Sedan 2002, hare Coursing har varit förbjuden i Storbritannien men fortsätter på andra håll i världen, särskilt i Irland och västra USA.

Historia

Formellt Coursing

Vare sig för sport och jakt, hare Coursing var historiskt sett begränsas till markägare och adeln, som används sighthounds, äganderätten som vid vissa historiska tillfällen förbjudit bland de lägre klasserna i samhället. Den äldsta dokumenterade beskrivning av hare Coursing är arbetet Kynegetikos, annars känd som Cynegeticus, som skrevs av Arrian cirka 180 AD. Denna volym, känd från sin första kompletta översättning till engelska På Coursing 1831, av William Dansey, ansågs genom sin ursprungliga författaren som ett nödvändigt komplement till den klassiska arbete med samma namn Cynegeticus – doft jakt – av Xenofon. Arrian kände sig tvingad att beskriva synen jaga och sighthounds eftersom de gamla grekerna visste bara doften jaga. Det är från Arrian att de mest berömda citat om den sportsliga rättvisan i Coursing sitt ursprung “… sant huntsmen inte tar ut sina hundar för att fånga varelse, men under en försöksperiod av snabbhet och ett ras, och de är övertygade om hare lyckas hitta något som kommer att undsätta henne “.

Den konkurrenskraftiga versionen av hare Coursing fick slutgiltig form när den första kompletta uppsättningen engelska reglerna har utarbetats i regenttid Elizabeth I av Thomas Duke of Norfolk, som föreskriver ett försprång som skall ges till den hare och på sättet för tilldelning av punkterna att döma den vinnande hund. Den första moderna Coursing klubben fastställdes till Swaffham i 1776 och Statens Coursing Club bildades för att reglera idrotten i 1858. Under 1800-talet, Coursing passerade den klass klyftan, och nådde sin höjdpunkt i popularitet, med mer än 150 Coursing klubbar i Storbritannien, några locka upp till 80000 människor. Genom det sena artonhundratalet, hare Coursing hade blivit ett i huvudsak arbetarklassen idrotten.

Coursing minskade under nittonhundratalet, främst på grund av utvecklingen av urban Greyhound racing på 1920-talet, och det fanns mindre än 30 Coursing klubbar i Storbritannien till 2000.

Informellt Coursing

Den äldsta formen av hare Coursing bara deltar två hundar som jagar en hare, vinnaren är den hund som har fångat hare, detta kan vara för skadedjursbekämpning, för livsmedel eller för idrotten. För att hänge i praktiken olika korsa raser har utvecklats och fortfarande i dag, sådana djur kan vara specifikt föds upp för Coursing. Informellt Coursing har länge varit nära förknippad med tjuvjakt, saknar de markägare tillstånd, och ses ofta som ett stort problem med markägare och av polisen. Klubbar anslutna till sammanslutningen av Lurcher Klubbar organiserade informella Coursing med markägaren tillstånd, ibland med en enda lurcher snarare än ett par för att jaga en hare.

Beskrivning av formella hare Coursing

Modern hare Coursing praktiseras med ett antal sighthounds: huvudsakligen Greyhounds men också Borzois, Salukis, Whippets, Deerhounds som är registrerade med en styrande organet t.ex. National Coursing Club eller Kennel Club i Storbritannien, den irländska Coursing Club eller det nationella Open Field Coursing Association i USA. Evenemang genomförs med hjälp av lokala Coursing klubbar som regleras i deras styrelse. Syftet med Coursing är att testa och bedöma atletisk förmåga hundarna snarare än att döda haren.

Sådana hare Coursing har ett antal varianter på hur det görs. Öppna Coursing sker i den öppna och slutna Coursing sker i en kammare med en flyktväg. Öppna Coursing är antingen köras som gick upp Coursing, där en rad av människor vandrar genom landskapet för att spola ut en hare, eller som drivs Coursing, där harar drivs av beaters mot Coursing området. I varje fall när en lämplig hare visas en person känd som en toffel använder en slip med två collars att släppa två hundar samtidigt, i jakten på hare som får ett försprång, vanligen mellan 80-100 varv.

De jagade hare kommer sedan att köras i 40-45 km / t och kursen kommer att pågå i cirka 35-40 sekunder över en tredjedel av en mil. Den vinthundar som driva hare kommer att vara snabbare, börjar komma ikapp med den. Eftersom vinthundar är mycket större än en hare, och mycket mindre rörliga, de har svårt att följa haren skarpa varv, vilket blir som vinthundar hotar att nå den. Denna flexibilitet ger hare en viktig och ofta avgörande fördel, eftersom den syftar till, oftast med framgång, att fly. Enligt National Coursing Club regler, hundarna tilldelas poäng på hur många gånger de kan vända hare, och hur nära de följer haren “naturligtvis”. Tävlingen mellan vinthundar bedöms från hästryggen och det vinnande Greyhound kommer att gå vidare till nästa omgång av en knock-out-turnering. I 2003 års brittiska Coursing säsongen löpte från 1 oktober till 28 februari.

Variationer i irländska Coursing

Hare Coursing är populärt i Sverige, med de nationella möte i Karlstad, Tipperary, som är den viktigaste händelsen i Coursing kalender, locka 10000 åskådare, och hävdade genom sin arrangörerna vara värd upp till € 16 miljoner för den lokala ekonomi. Det finns ungefär 70 formella Coursing klubbarna i Tjeckien och två i Nordirland, tillsammans innehar 80-85 möten per år.

Det finns flera skillnader mellan reglerna i Coursing i Storbritannien och på Irland Coursing som arrangeras av irländska Coursing Club sedan 1916. Eftersom harar är inte gott i alla delar av ön Irland, främst på grund av moderna jordbruksmetoder, Coursing klubbar är licensierade av den irländska regeringen att netto 70-75 harar för sina evenemang. Det harar är sedan transporteras i lådor till Coursing plats där de förvaras i upp till åtta veckor och utbildas till rätter.

Istället för att vara rätter på öppen mark, den irländska form körs i en säker inhägnad under en viss distans. Sedan 1993 har irländska Coursing Club regler har gjort det obligatoriskt för vinthundar att vara munkorg när de jaga hare. Efter Coursing händelse, harar transporteras tillbaka till där de var nettas och åter ut i naturen. Rapporter från regeringen kvarterspoliser, publicerats under fri information lagstiftningen, uppger att harar har ibland varit rätter mer än en gång vid samma tillfälle.

De brittiska form av Coursing körs med hundar vinna poäng för sin körning och svarvning av hare, den irländska form körs på grundval av att den första hunden att vända haren vinner. Detta anges med antingen en röd flagga eller en vit flagga, som visar färgerna på respektive hund “collars.

Variationer i USA

Greyhounds kom till Amerika för att hjälpa jordbrukarna kontroll jackrabbits och organiserad Coursing uppfyller ägde rum i USA på artonhundratalet till 1886 enligt Gulf Coast Greyhounds. Öppna fält Coursing av jackrabbits, som är medlemmar av hare familjen, som nu äger rum i ett antal stater i västra USA, däribland Kalifornien, Montana och Wyoming, och han sa till den nordamerikanska Coursing Association ske även i Idaho, Nevada , New Mexico och Utah. Det sker med upp till fyra hundar jagar en hare.

Lagenligheten av Coursing över hela USA är oklart. Animal Place, ett Kalifornien-baserat djurens rättigheter grupp som motsätter Coursing, hävdar att verksamheten är laglig i Kalifornien, Colorado, Nevada, New Mexico, Utah och Wyoming men olagligt i Arizona, Florida, Idaho, Kansas, Maine, Minnesota, Massachusetts, Oklahoma, Oregon, Texas, Vermont och Wisconsin. Den pro-Coursing kampanj Stop2110 säger att friland Coursing är laglig i samtliga amerikanska stater med en jaktbara befolkningen i jackrabbits. Washington state listor jackrabbits som skyddade arter, på grund av en ovanligt låg för en västerländsk stat, och förbjuder all form av jakt på dem.

Under 2006-07 Coursing säsong, det ledande USA Coursing organ, Nationella Open Field Coursing Association, som registrerades 480 hundar av olika raser och övervakade 83 Coursing händelser. Dess stenbrottet är Black-tailed Jackrabbit. Coursing av White-tailed Jackrabbits organiseras av ett mindre organ, den nordamerikanska Coursing Association.

I andra länder

Enligt den brittiska regeringens översyn, Burns undersökningskommitté, hare Coursing också äger rum i Pakistan, Portugal och Spanien. Pakistan har officiellt förbjudit användning av hundar eller hökar för Coursing om inte en särskild licens utfärdas för att genomföra sådan verksamhet men enligt vissa rapporter, hare Coursing är fortfarande praktiseras och populära. Hare Coursing i Portugal körs i båda former: öppen och sluten Coursing där det är känt som lebre en corricão. Hare Coursing i Portugal får bara juridiskt förbundit sig med två hundar och fungerar enligt samma etiska grundsyn som Coursing i Storbritannien och USA. I Spanien, haren Coursing är “öppen Coursing”, och de områden där verksamheten äger rum inkluderar Medina område. Coursing länge har utförts i Spanien, där spanska Galgos stället vinthundar används. Dessa hundar har en prekär liv efter deras Coursing karriär, med World Society om skydd av djur som tyder på att många tiotusentals dör grymt varje år. Hare Coursing är olagligt i de flesta europeiska länder samt i Australien, där den hade en lång historia av 1867 tills den förbjöds 1985 efter en lång nedgång i popularitet.

Lure Coursing

Lure Coursing är en sport för hundar bygger på hare Coursing, men som innebär hundar jagar ett mekaniskt styrda lura. Vissa kritiker av hare Coursing föreslår att coursers kunde testa sina hundar genom hundkapplöpning. Men coursers tror att även hundkapplöpning är bra atletiska övning för deras hundar, det har inte närma testning kraft och idrott av levande Coursing.

Controversy

Redan 1516, Thomas More skrev Utopia att

Coursing har länge väckt protester från aktivister oroad över djurens välbefinnande. År 1892, Lady Florence Dixie kritiserats hare Coursing som en grov form av tortyr “och League Against Cruel Sports grundades år 1924 till kampanj mot kanin Coursing i Morden gemensamma och fortsätter att beleve att det är fel att utsätta djur för risken för skada eller död för de mänskliga underhållning. De Waterloo Cup blev ett centralt inslag i kampanjen mot Coursing i Storbritannien.

Socialstyrelsen argument

Fram till 1970-talet fanns det en brist på vetenskapliga bevis på välfärd inverkan Coursing. Den första fördjupade studien genomfördes 1977-79 av Universities Federation for Animal Welfare, låt vara att det sa att det var “inte lätt att dra slutsatser från dessa rapporter”. Enligt en granskning av denna studie utfördes för Burns Enkät, “Av de 53 harar dödas, 43 hade nackskador, 18 av dessa har orsakats av den handler. Nr ren raster tros ha orsakats av hundar. UFAW team” s bedömning var att alla bröstet skador skulle ha varit snabbt med dödlig utgång, 10 djur utan nackskador hade bröst skador. Abdominal skador ingår sex punkterad lever, men generellt sett inneburit en spruckit gut. I UFAW gruppens uppfattning, hindleg och ryggproblem skulle kunna ha varit oerhört smärtsamma tills bröstet eller nackskador var åsamkas “.

Burns Undersökningskommittén, som inrättades av den brittiska regeringen att utreda jakt med hundar i England och Wales, slutsatsen att “Vi är … nöjd med att som eftersträvas, fångas och dödas av hundar under Coursing allvarligt äventyrar djurskyddet för haren. Det är framgår för övrigt att om hund eller hundar fånga hare, de inte alltid dödar det snabbt. Det kan också ibland vara en betydande försening, i driven Coursing, innan picker-up når hare och avsändanden den. I fallet gick upp Coursing, förseningen kommer sannolikt att bli ännu längre “.

Socialstyrelsen argument i irländsk stil Coursing

Sedan införandet av tysta ner för vinthundar i 1993, död att harar är mindre vanligt, att falla från ett genomsnitt på 16% till ca 4% av harar rätter. Munkorg hundar är mer sannolikt att buffén en hare än att bita den, en faktor som kan fortfarande påverka hare efterföljande överlevnad. Hares kan antingen dör på grund av skadorna genom kontakt med de mycket större hundar eller på grund av att fånga myopati. I rapporten från den officiella Landsbygd ridande på Wexford Coursing Club möte i december 2003 bekräftar att, i undantagsfall, 40 harar avled vid händelsen och rapporten från den veterinär som undersökt harar skyller de “betydande stress” av att vara “corralled och rätter “. Coursing supportrar förnekar att hare Coursing är grym och säga att harar som är skadade, gravida eller sjuka har inte rätt att köra. Hares rapporteras till att undersökas av en veterinär före och efter racing.

I samband med öppet Coursing, Nationella Coursing Club bevis till Burns Enkät sade att munkorg Coursing kan orsaka mer lidande än unmuzzled om Coursing tjänstemän inte kan nå skadade harar snabbt. Den irländska rådet Mot Bloodsports, en organisation som kampanjer mot hare Coursing har video bevis som visar att detta händer, även i skyddade Coursing.

De döda

År 2000 var reglerna i den nationella Coursing Club tilldelas en punkt till en vinthund som dödade en hare “genom överlägsen bindestreck och snabbhet”. men denna regel har tagits bort i början av 2003 i syfte att undanröja förekomsten av döda incitament. I USA punkter fortfarande ut för en “touch … där ytan är infångas eller dödas”. Antalet harar dödats i Coursing är oklart. Den brittiska regeringens Burns Enkät sade att omkring 250 harar dödades varje år i formella Coursing. även om mycket större antal dödar tros äga rum i informella Coursing.

The National Coursing Club och arrangörerna av de Waterloo Cup – den viktigaste händelsen i Storbritannien Coursing kalender – var det sagt, i genomsnitt, en på sju eller åtta harar rätter dödades. RSPCA inspektörer som deltog i evenemanget beräknas att ett större antal, en av fem harar rätter dödades. Observatörer av hare Coursing vid Waterloo Cup regelbundet rapporteras en minoritet av människorna i folkmassan skåla när harar dödades.

Bevarande eller skadedjursbekämpning

I olika delar av världen två kontrasterande argument görs till förmån för hare Coursing. På vissa ställen, de höga tätheter av hare leder till att djur betraktas som jordbruks skadedjur – en uppfattning som fattas, exempelvis av California Department of Agriculture. Coursing är ibland försvaras på denna grund, även om Förenta staternas Sport Fiske och Wildlife har sagt att Coursing inte “minska befolkningens nog att mildra skador”.

På andra håll, exempelvis i Storbritannien, harar är inte alltid betraktas som skadedjur, och det finns “arter handlingsplaner” som syftar till att avsevärt öka sina siffror. Några coursers säga att Coursing bistår bevarande eftersom det leder till idrottsliga markägare skapa en livsmiljö som lämpar sig för harar. Motståndare Coursing säga att det omvända är sant, nämligen att Coursing sker där harar levande snarare än harar som bor där Coursing äger rum. Det är också så att Coursing dödar långsammare harar, och det sägs av en del coursers att detta ger snabbare harar att föröka sig och föröka sig.

Debatt och lagstiftning

I Storbritannien

Bruket av hare Coursing har först nyligen, historiskt sett, har diskuterats i parlamentet, trots att parlamentet skapat ett undantag i 1921 från grymhet lagstiftning, djurskyddsföreningen Act 1911, för djur som släppts för Coursing. Eric Heffer, parlamentsledamot för Liverpool Walton, var en stor motståndare till Coursing i slutet av 1960-talet, och premiärminister – Harold Wilson – gick med i kritiken. Under hans premiership, underhuset röstade för Regeringspropositioner att förbjuda hare Coursing i 1969 och 1975, men varken klarat överhuset att bli lag. Under 2002, det skotska parlamentet igenom skydd av vilda däggdjur Act, som förbjöd hare Coursing i Skottland. År 2004 det brittiska parlamentet klarat Hunting Act, som förbjöd hare Coursing liksom andra former av jakt med hundar från och med den 18 februari 2005. Ett åtal är anhängigt mot sju personer för påstått att besöka en hare Coursing händelse i Yorkshire i mars 2007.

I Nordirland

Inga formella Coursing har ägt rum i Nordirland sedan 2002, som ministrarna har vägrat att Coursing klubbar tillstånd att netto harar för Coursing och har skyddat dem från att vara rätter eller jagas under Game Preservation Act. De två Nordirland Coursing klubbar därför resa till republiken att hålla möten tillsammans med Coursing klubbar där. Opinionsundersökningar beställd av League Against Cruel Sports som en del av sina kampanjer har visat mycket stark allmänhetens motstånd mot hare Coursing från både städer och på landsbygden boende i Nordirland och republiken.

I Kalifornien

I början av 2006 TV-kanalen ABC 7 visade en film av Coursing med uppsättningar med tre vinthundar konkurrerar i jaga av ett antal harar. Coursing förbjöds i länet berörs, och Kalifornien Assemblywoman Loni Hancock främjas ett lagförslag AB2110, att göra det till ett brott för varje person i Kalifornien för att delta i “öppet område Coursing” – definieras som en “konkurrens där hundar är, som användning av kaniner, harar, rävar, bedömas vad gäller skicklighet i jakt på levande kaniner, harar eller rävar “. En pro-Coursing kampanj fastställdes också. Propositionen antogs av Public Safety kommittén men inte blev rätt.