2008-07-27

Hängglidning

Kategorier: sport — admin @ 15:34

Hängglidning är en luft-sport där en pilot flyger en ljus och unmotorized mul-launchable flygplan kallas Hang Glider. De flesta moderna hängglidare är gjord av en aluminium-eller komposit-inramade tyg flygeln. Piloter brukar styra luftfartyget genom att flytta kroppsvikten, men andra enheter, inklusive moderna flygplan rodersystem, får användas. Piloten bär en sele och är låst under ett lyft av vingarna genom flexibla band.

Inom idrotten tidiga dagar, piloter var bara i segelflygning ner små kullar på låg effekt hängglidare. Men modern teknik ger piloter möjlighet att skjuta i höjden i timmar, få tusentals fötter höjd i termiska updrafts, utföra konstflygning, och flyga över land över stora avstånd. Fédération aéronautique internationale och nationella luftrum som styr organisationer styra några aspekter av Hängglidning.

Historia

Sammanfattning: Vissa glider flygningar har spelats så tidigt som 875 AD. De flesta tidigt glider mönster inte garantera säker flygning, problemet var att tidig flygning pionjärer inte förstod de bakomliggande principer som gjorde en fågel vinge arbete. Från och med 1880-talet tekniska och vetenskapliga framsteg gjordes som ledde till den första verkligt praktiska segelflygplan. Otto Lilienthal från Tyskland dubbleras några av hans arbete och utvidgas mycket om den från 1874. Han noggrant dokumenterade sitt arbete, starkt påverkar senare designers, av denna anledning, Lilienthal är en av de mest kända och mest inflytelserika tidigt luftfart pionjärer. Hans typ av flygplan som nu kallas ett Hang Glider.

År 1951 Francis Rogallo och Gertrude Rogallo ansökt om ett patent för en fullt flexibel flygel, den flexibla flygel eller Rogallo flygeln, som år 1957 den amerikanska rymdbyrå NASA började testas i olika flexibla och semi-rigid konfigurationer för att använda den som en återhämtning system för Gemini rymden kapslar. De olika hårdnande format och flygeln är enkla design och enkel konstruktion, tillsammans med sin förmåga för långsam flygning och dess mjuka landning egenskaper, inte gick obemärkt förbi Hang Glider entusiaster. Vissa designers snart anpassad Rogallo flexibla flygeln Airfoil onto elementära hängglidare, som producerar de mest framgångsrika Hang Glider konfiguration i historien.

Utbildning och säkerhet

Sedan starten, Hängglidning har traditionellt ansetts vara en farlig sport. Modern hängglidare är mycket robust när konstruerats av HGMA, BHPA, DHV eller andra certifierade standarder och använder moderna material, även om de fortfarande lätta farkoster som lätt kan skadas, antingen genom missbruk eller fortsatt drift under osäkra vind / väder. Alla moderna segelflygplan har inbyggd stall återvinning mekanismer som Luff raderna i kingposted segelflygplan. Men den inneboende risk för segelflygning i händerna på termiska och vinden strömmar, har resulterat i många dödsolyckor och många allvarliga skador genom åren, även för erfarna piloter, och de därav följande negativa publiciteten har påverkat populariteten för Hängglidning.

Som en säkerhetskopia, piloter genomföra en fallskärm i sele. Vid allvarliga problem fallskärmen är iordningställas och bär både pilot och glider ner till jorden. Piloter också bära hjälmar och allmänt bära andra säkerhetskrav ex såsom krok knivar, lätta linor, radioapparater och första hjälpen-utrustning.

Olyckan sats från Hang Glider flying har förbättrats dramatiskt genom pilotutbildning. Tidig Hang Glider piloter lärt sin sport genom Trial and error. Utbildningsprogram har utvecklats för dagens försöksverksamhet, med betoning på flykt inom säkra gränser, liksom disciplin att sluta flyga när väderförhållandena är ogynnsamma, till exempel: överskjutande vind eller risk moln suga.

Lansera

Launch tekniker är mul-lansering av en kulle, bogsera-lansering från en av markbaserade bogsera system, aerotowing, powered selar, och som bogseras upp av en båt. Modern vinsch tows brukar använda hydrauliska system som syftar till att reglera linje spänningar, minskar scenarier för lockout som starka vindar resultera i extra lång lina Spooling ut snarare än direkt spänning på bogsera linje. Andra mer exotiska lansera teknik har också använts framgångsrikt, exempelvis Hot Air Balloon droppar för mycket hög höjd. Flyg i icke-soarable villkor är kallade “släde kör”.

Problem som ser videorna? Se mediernas hjälp.

Soaring flight

Ett segelflygplan är ständigt “falla” genom luften ändå glider piloter kan stanna luftburet i timmar. Detta är möjligt eftersom de söker sig till stigande luft massorna från följande källor:

Uppträdande

Med varje generation av material och med de förbättringar i aerodynamik, prestanda hängglidare har ökat. Ett mått på prestanda är den Glidtal. Till exempel, ett förhållande på 12:1 innebär att i smidig luft ett segelflygplan kan resa fram 12 meter, medan bara förlora 1 meter i höjd.

Några prestanda siffror från 2006:
Topless segelflygplan: Glidtal ~ 17:1, varvtalsområde ~ 30 till> 145 km / t, bästa glida på ~ 45 till 60 km / t
Hårt vingar: Glidtal ~ 20:1, varvtalsområde ~ 35 till> 130 km / t, bästa glida på ~ 50 till 60 km / h.

Stabilitet och jämvikt

Eftersom hängglidare oftast används för fritidsbruk flygande, en premie läggs på mjuka beteende speciellt i stall och naturliga pitch stabilitet. Flygeln lastning måste vara mycket låg så att piloten att köra snabbt för att komma över stallfart. Till skillnad från en traditionell flygplan med en utökad flygplanskropp och empennage för att upprätthålla stabilitet, hängglidare förlita sig på den naturliga stabiliteten i deras flexibla vingar för att återgå till jämvikt i yaw och tonhöjd. Roll stabilitet i allmänhet inrättats för att vara nära neutralt. I lugn luft, en väl utformad flygeln kommer att bibehålla en balanserad klippta flygning med lite pilotens agerande. FLEX-wing pilot avbryts under vingarna genom ett band knutna till hans sele. Piloten ligger benägna inom ett stort, trekantigt, metall kontroll ram. Kontrollerad flygning uppnås genom den pilot skjuta och dra i denna kontroll frame därmed flytta sin vikt förgrunden eller akter, och höger eller vänster i samordnad manöver.

Det faktum att vingen är utformad för att böjas och flex, ger gynnsamma dynamik motsvara en spring suspension. Detta gör att flygeln att vara mindre känsliga för turbulens och ger en mjukare flygande erfarenhet än en liknande storlek styv-winged flygplan.

Kostnader

Vissa kostnader och med 2008:
Hårt vingar: € 10000
Topless segelflygplan: € 5-6000
Intermediates: € 4000
Nybörjare segelflygplan: mindre än € 3000
Säkerhetsbälte: 500-1500
Parachute: € 500
Instrument: € 200-1000
Skolan, 2-3 lektioner: € 300-400
School, 10 lektioner: € 800-1000

Instrument

För att maximera en pilot förståelse för hur Hang Glider seglar, de flesta piloter bära instrument. Det mest grundläggande är en Variometer och höjdmätare-ofta kombineras. Några mer avancerade piloter också medföra flyghastighet indikatorer och radioapparater. När flyger i konkurrens eller Cross Country, piloter ofta också medföra kartor och / eller GPS-enheter. Hängglidare inte har instrument paneler som sådan, så alla instrument som är monterad på kontroll ramen för segelflygplan eller ibland bygger på en’s watch.

Variometer

Gliding piloter kan bemärkelse accelerationen krafter när de första träffen en termisk, men har svårt att bedöma i konstant rörelse. Således är det svårt att upptäcka skillnaden mellan konstant stigande luft och ständigt förlisning luft. En Variometer är en mycket känslig vertikal hastighet indikator. Med andra ord, Variometer visar klättra snabbt eller nedsänkningshastigheten med ljudsignaler och / eller en bildskärm. Dessa enheter är i allmänhet elektroniskt, varierar i sofistikerade och ofta är en höjdmätare och en flyghastighet indikator. Mer avancerade enheter ofta innehålla en barograf för registrering av färdplansdata och / eller en inbyggd GPS. Huvudsyftet med en Variometer det gäller att hjälpa en pilot hitta och vistelse i “kärnan” av en termisk att maximera höjden vinna, och omvänt ange när han eller hon är förlisning luft och måste hitta stigande luft. Variometers ibland kan elektroniska beräkningar som baseras på MacCready Speed Ring för att visa optimal hastighet för att flyga till givna förutsättningar. Den MacCready teori svarar på frågan om hur snabbt en pilot bör kryssning mellan termik, eftersom både den genomsnittliga häva pilot förväntar under nästa termiska klättra, liksom storleken på hissen eller sjunka han stöter på kryssning läge. Vissa elektroniska variometers göra beräkningarna automatiskt, sedan hänsyn tagits till faktorer som det glider teoretiska prestanda, höjd, krok i vikt och vindriktning.

Radio

Piloter använda radion i utbildningssyfte och för kommunikation med andra piloter i luften – i synnerhet när reser tillsammans i flera länder flygningar.

Radios används är PTT transceivers, som vanligtvis är verksamma i eller runt FM VHF 2-meters bandet. Vanligtvis en mikrofon är inbyggda i hjälmen, och PTT-omkopplare är antingen fast på utsidan av hjälmen, eller spännas till ett finger. Det bör betonas att driva ett 2-meter band radio utan en lämplig Radioamatörförbund licens är olagligt i de flesta länder som har reglerad etermedierna.

GPS

GPS är ett nödvändigt tillbehör när de flyger tävlingar, där måste det visas att väg-poäng har rätt passerade.

Det kan också vara intressant att se en GPS-spår av en flygning när tillbaka på marken, att analysera flygande tekniken. Dataprogram är tillgängliga som möjliggör olika analyser av GPS-spår.

Andra användningsområden inbegriper att kunna bestämma riktningen på grund av den rådande vinden när de flyger i höjd, som ger position information för att tillåta begränsade luftrummet skall kunna undvikas, och identifiera en plats för hämtning grupper efter landningen ut i okänt territorium.

På senare tid har användningen av GPS-data, kopplat till en dator, har gjort det möjligt för piloter att dela 3D spår av sina flygningar på Google Earth. Denna fascinerande inblick möjliggör jämförelser mellan konkurrerande piloter skall göras i en detaljerad post-flight analys.

Records

Records är sanktionerade av FAI. Den världsrekord för “fria avstånd” innehas av Manfred Ruhmer med 700,6 km under 2001 och Michael Barber flög en sträcka på 704 km den 19 juni 2002 i Zapata Texas.

Övriga poster innefattar:
Ut-och retursystem avstånd – 332,5 km, 5 juli 2007 av George Stebbins, startar och slutar strax söder om Lone Pine, Kalifornien.
Största triangel – 357,12 km, 16 december 2000 av Thomas Suchanek, som börjar och slutar från Riverside Australien.

Konkurrens

Tävlingar började med “flygande så länge som möjligt” och platsen landningar. Med ökande prestanda cross-country flygande ersatt dem. Vanligtvis två till fyra waypoints måste passerade med en landning i ett mål. I slutet av 1990-talet låg makten GPS enheter infördes och har helt ersättas av fotografier av målet. Vartannat år finns det ett VM. Den stela och Women’s World Championship in 2006 var värd Quest Air i Florida. Big Spring, Texas värd för 2007 World Championship. Hängglidning är också en av konkurrensen kategorier i World Air Games organiseras av Fédération aéronautique internationale. För en kronologi av FAI World Hängglidning Championships, se:

Klasser

För konkurrenskraftiga ändamål finns det tre klasser av Hang Glider:
Den flexibla flygeln Hang Glider, med flygning kontrolleras av en flygel, vars form förändringar i kraft av förskjutits vikt av piloten. Detta är inte en Paraglider.
Den stela flygeln Hang Glider, med flygning kontrolleras av spoilers, vanligtvis i början av vingen. I både flexibla och stela vingar piloten hänger sig under vingen utan ytterligare fairing.
Klass 2 där piloten är integrerad i flygeln genom en fairing. Dessa erbjuder bäst prestanda och är dyrast.

Förutom typiska lansera konfigurationer, en Hang Glider kan vara så konstruerad för alternativa lanserar lägen än att fotstart; ett praktiskt sätt att det är för människor som fysiskt inte är mul-lanseringen.

Jämförelse med paragliders och segelflygplan

Paragliding, Hängglidning och segelflygning är nära besläktade idrotter, men det råder ibland förvirring om skillnaderna. I synnerhet paragliders och hanggliders är både mul-lanserade segelflygplan med mjuka vingar, med alternativ för att dra igång och för motordrivna flygningen. Utanför idrotten definitioner och idrotts förening klass definitioner, finns det ett perspektiv som bara behandlar paragliders som en delmängd av hängglidare snarare än en annan klass av flygplan.

De viktigaste skillnaderna mellan de olika typer av segelflygplan är:

Liknande sport
Segelflygplan segelflygning
Paragliding
Microlift segelflygning
Powered paragliding
Powered Hängglidning