2008-06-30

Flag fotboll

Kategorier: sport — admin @ 08:28

Flag fotboll är en version av amerikansk fotboll som är populära över hela USA. De grundläggande spelreglerna liknar dem i den professionella spelet, men istället för att angripa spelare till marken, det defensiva laget måste ta bort en flagga eller flagga bälte från bollen transportören till slut en nere. I de flesta organiserade spela, spelarna bära ett bälte. Flag fotboll har utformats i ett försök att minimera skador som spelar tackla fotboll skulle kunna ge. Under årens lopp har dock kontakta ligor har uppstått, där offensiva och defensiva spelare kan blockera i vissa zoner eller downfield, utöver de otaliga stilar i spelet.

Regler

Regler för flagg fotboll varierar kraftigt, främst beroende på Sanktionering organ som fastställer regler. Flera regionala och nationella organ har utarbetat regler för flagg fotboll. En kort översikt av några centrala regler:

Variationer

Pinus eftersom det inte finns någon dominerande bestraffa organisation för idrotten, spelet har muterat till bokstavligen dussintals varianter: 9-man, 8-manna, 7-manna, 5-manna och 4-mannen på en sida, med sparkar och punting och utan, med led-efter-omvandlingar eller utan, och området storlekar som varierar från full NFL storlek på fälten en tredjedel så stor.

En viktig skillnad är om linemen årligen tillåts fånga går eller som i NFL, är inte tillåtna att göra det. Flag fotboll kan även delas in i “kontakt” eller “icke-kontakt”, beroende på huruvida blockering är tillåtet, om detta tillåts, blockering är vanligtvis begränsad till bröstet.

I icke-kontakt fotboll, det finns ingen blockering, vanligtvis inga linemen, och om det finns linemen de inte kan använda sina händer för att blockera en motståndare. Du kan inte komma i vägen för en löpare kan du bara försöka få tag på flaggan utan att bromsa den inslagna vägen med cyklisten. Offensiva spelare är inte tillåtet att blockera hand defensiva spelare att hindra dem från att ta tag i flaggan.

I kontakt flagg fotboll, inget av ovanstående regler tillämpas. Det finns linemen blockerar bara runt bröstkorgen, ingen hugga block eller blockerar nedanför midjan. Defensiv spelare kan komma i vägen för en offensiv spelare ska försöka få tag på flaggan. Offensiva spelare kan lämna blockera defensiva spelare som försöker få tag på flaggan.

Organiserad flagg fotbollsserierna följa ett antal regler, med varianter inklusive:
9-mannen avvisas
8-mannen stödberättigade,
7-man stödberättigade,
6-mannen stödberättigade,
5-mannen stödberättigade,
4-mannen stödberättigade, och
4-mannen “Air-It-Out/Let-it-Fly” stil.

Tävlingar

I idrotten har en hård amatör följande och flera nationella och internationella tävlingar varje år, inklusive Internationella Flag fotbollsförbundet sponsras VM i Flag Fotboll featuring team från USA, Mexiko och flera andra nationer.

Men’s Championships

Women’s Championships

Den NFL utför sina egna Youth World Championship for kids 12-14 år. Möte i olika länder runt om i världen är det fem man ingen kontakt fotboll spelas mellan tio länder. Föregående NFL Flag fotbolls-VM har hållits i Toronto, Köln, Mexico City, Tokyo, Vancouver och Peking.

Den NFL har också tidvis sanktioneras “Air It Out” tävlingar i huvudsak riktat till sina fans där turneringen-vinnande lag fick tävla mot pensionerade NFL All-pros.

Den största Jackpot i historia flagg fotboll beviljades i februari 2006 genom ZFOOTBALL.