2008-07-27

Endurance racing (motorsport)

Kategorier: sport — admin @ 13:45

Endurance racing är en form av motorsport som är tänkt att testa hållbarheten av utrustning och uthållighet hos deltagarna. Grupper av flera förare försök att täcka ett stort avstånd i ett enda fall, med deltagare får en brytning med förmågan att förändras under loppet. Endurance lopp kan köras antingen för att täcka ett visst avstånd i varv så fort som möjligt, eller att täcka ett så stort avstånd som möjligt under en förinställd tid.

En av de vanligaste längder av uthållighet lopp har körts i 1000 kilometer, eller ungefär sex timmar. Längre lopp kan köra för 1000 miles, 12 timmar, eller till och med 24 timmar. Teamet kan bestå av allt från två till fyra deltagare per evenemang, som är beroende av förarens uthållighet förmågor, längd av ras, eller ens de regler för varje händelse.

På klubben nivå racing, en kapplöpning med antingen 30 minuter eller 1 timme kan anses vara en uthållighet ras.

Bakgrund uthållighet racing

De första 24 hour race äga rum på en sluten naturligtvis var på Brooklands, elva dagar efter dess öppnande år 1907. Detta uppstår vrede ortsbornas och det skulle leda till Double Twelve ras. Detta format innebar jakten ägde rum under 12 timmar vardera mellan 8am till 8pm och mellan det, bilarna var inlåst över natten för att förhindra underhållsarbete utförs på den.

Automobile uthållighet racing

Triple Crown

I bil uthållighet racing, tre händelserna har kommit att utgöra en Triple Crown. De anses tre av de mest utmanande uthållighet lopp under årtionden: 24 timmar från Daytona, 12 timmar efter Sebring och Le Mans 24-timmars. Ken Miles var nära att vinna alla tre händelser i den inledande år för 24 timmar från Daytona, men skulle förlora på Le Mans på grund av ett fel i hans team order, nedflyttning honom till andra.

Den sista bilen ska vinna alla tre händelser under samma år var den Porsche 962 1986. Men sedan 2003 Daytona har sjunkit under andra regler än de som används på Sebring och Le Mans, vilket innebär att bilen lagstiftning gör det omöjligt för en racing bil för att vinna alla tre händelserna. Drivrutiner finns fortfarande kunna köra alla tre händelserna, men inget har ännu att vinna alla tre under samma år.

På grund av de förordningar, American Le Mans Series “Petit Le Mans har blivit en tredje uthållighet händelse att matcha de förordningar av Sebring och Le Mans.

Intressanta bil uthållighet raser

Några av de mer kända uthållighet lopp inkluderar:
1000 km Buenos Aires
1000 km Monza
1000 km Nürburgring
1000 km Spa
1000 km Suzuka
24 Hours Nürburgring
12 timmar efter Sebring
24 timmar från Daytona
Le Mans 24-timmars
24 Hours Spa
Bathurst 1000
Mil Milhas Brasil
Petit Le Mans

Motorcykel uthållighet racing

I början av uthållighet racerbilar och motorcyklar skyndade sida vid sida, men de två var snart skiljas åt.

Den mest berömda motorcykel uthållighet ras, Bol d’Or, först köra på den krets av Vaujours, nära Paris år 1922. Endast en ryttare var tillåtet per cykel och det fanns inget stopp för annat än tankning.

Motorcykel uthållighet racing började expandera efter andra världskriget som nya raser började växa fram, bland dem den 24 Hour Race i Warsage, Belgien under 1951, 24 timmar från Montjuich i Barcelona 1957, 24 timmar i Monza, Italien år 1959, och 500 mil från Thruxton 1960.

1960 såg också en inledande FIM Endurance Cup. Inledningsvis består av fyra raser, Thruxton, Montjuich, Warsage och Bol d’Or.

Popularitet motorcykel uthållighet racing ökade under 1970 med att fyra-cylindriga maskiner från Japan. År 1976 FIM Endurance Cup blev det EM och år 1980 ett VM.

Intressanta motorcykel uthållighet raser

Motorcykel uthållighet klassiker:
Le Mans 24-timmars
24 timmar från Liège
8 timmar Suzuka
Bol d’Or