2008-06-30

Cutthroat (pool)

Kategorier: sport — admin @ 06:22

Cutthroat är tre spelare pocket biljard spel, spelas på ett biljardbord med hjälp av cue-minnen. Varje spelare tilldelas en uppsättning numrerade bollar. Målet är att bli den sista spelaren med minst en kula kvar på bordet. Subtle skillnader i spelets regler finns, med många regionala varianter. Namnet “Cutthroat” är inte unikt för pool, men hänvisar till något spel spelas med tre eller fler spelare där varje spelare måste sörja för sig själv.

Spelet

När du startar spelet med en boll, sex-ball, och elva-ball bör läggas på de tre punkterna i rack. Den en-boll är placerad på toppen där det är fläckig.

I Cutthroat, “låg” bollar är 1-5, “mitten” bollar är 6-10 och “hög” bollar är 11-15. Varje uppsättning av fem bollar från början oinlösta, tilldelning av grupper av bollar till varje spelare gjort under de inledande skedena av spelet. De tre spelarna turas om att försöka slå någon boll i fickan. När en spelare har åkt på en boll, han vet att han inte äger den gruppen av bollar. Till exempel, om en spelare som startat spelet genom att trycka på 3-ball och 8-ball, han skulle äga höga bollar, som han knackade på en låg boll och mitten bollen. De två andra spelarna fortfarande inte skulle ha äganderätt över en uppsättning bollar, och skulle under sin vändning, försök att slå på bollar att få äganderätt över en uppsättning. Detta kan variera efter region. Den vanligaste varianten är att tilldela den innehåller framför tid för att spela.

En spelares tur fortsätter så länge som han knackar på en boll med varje skott. En Shooter kan även slå i sin egen boll, som gör honom att fortsätta med en tur i utbyte mot den numera försvagade ställning. Detta förhållande kallas “skära en egen hals”.

I händelse av att någon repa på den vinnande skott, spelet kommer fortfarande att vara slut och förlorare kommer att bli förlorare.

Lotter

En annan egendomlighet i detta spel är en följd av noll, eller knackar på Cue boll i fickan. I de flesta fall en spelares motståndare är “belönas” genom att ta en av sina bollar vardera ur fickorna, och observera dem tillbaka till bordet. Om en repa inträffar efter första pocketing en motståndarens boll, kvarstår det faktum att endast en boll per motståndare kan returneras till bordet. Syftet är inte att upphäva effekterna av den ingenting, utan att straffa gärningsmannen och belöna de andra spelarna. Därför kan alla bollen håvade före den skrap kvar i fickorna, annars den potentiellt påverkas tredje spelaren kan vara till deras nackdel. Efter noll, någon av motståndarens bollar kan väljas för att släppas ut på bordet. I vissa regionala varianter, särskilt när spelade i barer med då i tabeller där bollarna inte kan avlägsnas vid kommer, sanna “rättvisa”, är en omöjlighet. Ytterligare opartiska regler visa sig nödvändigt att upprätthålla ett rättvist spel. I detta fall får spelaren som repor väljer ut en av sina egna bollar som håvade omedelbart. Inga bollar kommer att återlämnas till bordet. Andra varianter låta nästa spelare bollen i hand. Återigen, i händelse av att en repa första fickor en motståndarens boll i ett mynt drivs spelet, inga återstående bollar kan ersättas / handlas dock den drabbade spelaren är tillåtet att välja den boll som skall bort. Detta inte bara upphäver anfall, men bidrar till att säkerställa att inga två spelare kan hemlighet team upp för att eliminera en annan. I extremfallet egendomlighet att den slutliga bilden blir återstår endast Cue bollen på bordet 1 boll i varje set kommer att läggas ut på rast märket och skjuter spelare fortsätter.

Seger spelet

Målet är att bli den sista spelaren med minst en kula kvar på bordet. När en spelare inte har några bollar på bordet, han sägs vara “ute” och hans tur har hoppat i rotation av att ta skott. Under normala regler, om någon av de kvarvarande spelarna repor, “ut” man kan driva in en boll och återgå till spelet.

Fortsatt spela

Olika punkt system kan användas för att spela matcher eller apparater, snarare än bara ett spel. Med sin unika karaktär som en tre spelare spelet, räknat spel vann är möjligt men inte ger credit för efterbehandling andra. Ett system är att tilldela tre poäng för vinst, plus ytterligare en poäng för var och en av vinnarens återstående bollar i slutet av varje omgång. Spelaren senaste elimineras två “, den första elimineras spelare Ingen. Det kan också vara en bonus tilldelas för att spela en perfekt match, förlisning både motståndare uppsättningar av 5 bollar samtidigt med alla 5 i din återstående. Detta system läggs stor vikt och strategi för att som att eliminera först som matchen går vidare, ofta skapar allianser i de två avslutande spelare att fånga ledaren i leden. Matchen kan vinnas genom att nå en viss summa poäng, eller når en tidsfrist i tid.