2008-06-30

Coursing

Kategorier: sport — admin @ 09:58

Coursing är att utöva spelet eller andra djur som hundar och främst vinthundar och andra sighthounds-fånga byten av hastighet, körning med synsinnet och inte av doften. Coursing var en gemensam jakt teknik, praktiseras både av adeln, det landade och rika, liksom commoners med sighthounds och Lurchers. I sin äldsta inspelad form i västvärlden, som beskrivs av Arrian sporten var praktiseras av alla nivåer i samhället, som varit fallet tills Carolingian jakt lagstiftning tillgripits jaktmarker, eller commons, för kungen, adeln och andra markägare.

Djur rätter inkluderar harar, kaniner, rävar, rådjur av olika slag, antilop, gasell, jackals, vargar. Jackrabbits och prärievargar är de vanligaste djuren rätter i Amerika. Konkurrenskraftiga Coursing i Irland, Storbritannien och Spanien har två hundar som kör tillsammans. I Amerika i allmänhet tre hundar springa tillsammans.

Skydd av vilda däggdjur lagen och Hunting Act 2004 gjorde det olagligt att kursen harar under några omständigheter eller att kursen kaniner utan att markägaren tillstånd. I Australien Coursing är olaglig enligt vanlig lag. I vissa länder som Irland, Polen, Spanien, Ryssland och i delar av USA Coursing hare är laglig.