2008-07-28

Box lacrosse

Kategorier: sport — admin @ 15:18

Box lacrosse är en inomhus version av lacrosse spelat i Kanada och USA. Spelet är i allmänhet spelas i sommar på en ishockey Rink som isen har tagits bort. De spelar område kallas en låda, i motsats till öppen spelplan för utomhusbruk lacrosse. Box lacrosse uppfanns på 1930-talet som ett sätt att främja näringslivet för ishockey arenor. Så småningom blev det desto mer populär version av idrotten i Kanada.

Box lacrosse är också en populär version av idrotten i Tjeckien. Det är också spelat en marginell grad i USA och Australien i första hand av spelare tog upp spelar traditionell lacrosse.

Även rutan lacrosse och området lacrosse spelas under olika regelverk, de flesta av de nationella företrädare för den kanadensiska och Iroquois National området lacrosse team har uppkommit spelar rutan lacrosse. På senare tid många kanadensiska rutan lacrosse spelare har rekryterats av USA kollegialt lacrosse team därmed reacquainting Kanada med den traditionella utomhus spelet.

Box lacrosse mål är mindre än i området lacrosse. På golvet, ett team består av en målvakt och fem hästar. Den målvakt kan ersättas av en annan löpare. Den angriper laget måste ta ett skott på mål inom 30 sekunder att få besittning av bollen.

En match består av tre perioder om tjugo minuter vardera, med arbetslag förändras slutar varje period. Om spelet är bundet i slutet av reglering spelar, övertid kan spelas. Övertid får eller inte får plötsligt seger, beroende på ligan.

The National Lacrosse League spelar en version av rutan lacrosse att kallas ibland inomhus lacrosse. Den NLL spelet är identiska med standard rutan lacrosse, med något modifierade regler, viktigast är:
de spelar sina matcher på vintern, på konstgräs placeras ovanpå isen,
de spelar fyra femton minuters håll i stället för tre perioder, och
fast trä lacrosse sticks är inte tillåtna.

En nationell senior mäns lacrosse mästerskapet har tilldelats i Kanada sedan 1901. Den Mann Cup är den mest prestigefyllda lacrosse Trophy i Kanada. Det har varit gällande under rutan lacrosse regler sedan 1935. En junior mäns mästerskapet, Minto Cup, har beviljats sedan 1937.

År 1994 lacrosse förklarades Kanadas nationella sommaren idrotten i lag.

Det första World Indoor Lacrosse Championships hölls under 2003. Konkurrenterna var landslag från Australien, Kanada, Tjeckien, Iroquois Nation, Skottland och USA. The Championships 2007 hade 8 nationer deltar, de tidigare konkurrenterna plus England och Irland.