2008-07-28

Ballroom dance

Kategorier: sport — admin @ 13:10

Ballroom dance hänvisar kollektivt till en uppsättning partner danser, som har ursprung i Tyskland och har nu haft både socialt och konkurrenskraftigt över hela världen. Dess prestanda och underhållning aspekter är också allmänt njuta på scen, i film och i TV.

Även historiskt ballroom dance kan hänvisa till någon form av formell social dans som rekreation, med framhäver Danssport i modern tid termen har blivit mycket mindre i omfattning, vanligen hänvisar särskilt till internationell standard och internationella latinska stilen danser. I USA, två ytterligare varianter av “American Smooth” och “American Rhythm”-har också varit populärt och är allmänt erkänt som stilar i “Ballroom dance”.

Definitioner och historia

Begreppet “ballroom dancing” härstammar från ordet ball, vilket i sin tur kommer från det latinska ordet ballare som betyder “dansa”. I gånger tidigare, ballroom dancing var “social dans” för de privilegierade, som lämnar “folk dancing” för de lägre klasserna. Dessa gränser har blivit suddig, och det bör noteras även i tider långt borta, många “Ballroom” danser var verkligen förhöjda folk dansar.

Definitionen av ballroom dance är också beroende av era. Balls har funnits Menuetten, Kadrilj, Polonaise, Pas de Gras, Mazurka, och andra populära danser av dagen, som anses vara historiska danser. Idag är uttrycket gäller något av flera danser där två individer, en “ledare” och en “uppföljaren,” dansa med fysisk kontakt genom sina övre eller nedre organ, eller helt enkelt sina vapen beroende på de särskilda olika dans. Eftersom de flesta social dans är unchoreographed, denna kontakt är nödvändigt för ledaren att kommunicera nästa dans flytta till uppföljaren, och för uppföljaren att svara på denna insinuation. Detta står i skarp kontrast med den stil som dans ses i klubbar och andra sociala sammankomster där fysisk kontakt tenderar att vara frivillig och individer i fråga kan röra sig fritt utan några sådana begränsningar som införts av företaget fysisk kontakt eller genom behovet av att följa den rytmiska mönster närvarande i musiken. Vissa kunskaper om kända steg mönster är viktigt för både ledare och anhängare till ballroom dancing. Som mest Ballroom stil danser kräver vissa kunskaper och metoder, de har minskat i popularitet bland allmänheten i de senaste decennierna. Dans historiker brukar vanligtvis betyda utseende av vändningen i början av 1960-talet som i slutet av arbetsmarknadens partner att dansa.

Astaire och Rogers

I början 20th century, på skärmen dans hopkopplingen av Fred Astaire och Ginger Rogers starkt präglat ballroom dancing i USA. Även om både aktörerna hade skilda projekt och karriärer, de är knutna till deras filmade dansen sekvenser tillsammans, som ingår porträtt av tidiga 20th century dansare Vernon och Irene Castle och har nått ikoniska status. Mycket av Astaire och Rogers arbete porträtterad social dans, även om de föreställningar var mycket koreograferat, och minutiöst iscensatt och repeterat.

Modern ballroom rörelser

Classic och vintage dans samhällen är dedicerad till att prestanda och bevarande av ballroom danser från det förflutna, även äldre versioner av nuvarande danser. Dessa företag utför vid särskilda evenemang attired i traditionell dans kostym. Vissa instruktörer specialiserade på danser av ett rum eller tid, eller i modefluga danser: kortlivade, tid-specifika danser som kan vara förknippade med musik eller stil på en era eller en speciell låt.

Konkurrenskraftiga dans

Trots sin historiska bilden som ett tidsfördriv för de privilegierade; formella tävlingar, ibland kallad Danssport, ofta möjliggöra deltagande för mindre avancerade dansare i olika kunskaper motsvarande nivå.

I USA, amatör dans proficiency nivåerna definieras i USA Dance som Brons-> Silver-> Guld för kursplan dansare, och motparten-> Prechampionship-> Championship för öppen konkurrenter. Dessa nivåer motsvarar i stort sett den “E” till “S” i Europa och Australien. Bland branschfolk, nivåer klassificera till Rising Star och Open Professional.

Behörighet och “nivåtest upp” Kraven kommer att variera kraftigt mellan länderna och ibland inom. Till exempel, förutom USA Dance tävlingar, amatördansare i USA ofta delta i tävlingar sanktioneras av NDCA eller YCN med var sin särpräglade kultur förutom olika definitioner av nivå och behörighetskrav.

Den Internationella olympiska kommittén nu erkänner konkurrenskraftiga ballroom dans. Nu förefaller tveksamt att det kommer att ingå i de olympiska spelen i synnerhet i ljuset av ansträngningarna att minska antalet erbjudanden, men ansökan inte har permanent avvisas.

Ballroom dancing tävlingar i fd Sovjetunionen också den sovjetiska Ballroom danser, eller sovjetiska programmet. Australian New Vogue är dansade både konkurrenskraftigt och socialt. I konkurrensen finns det 15 erkända New Vogue danser, som utförts av konkurrenterna i ordningsföljd. Internationellt, Blackpool Dance Festival, värd årligen i Blackpool, England, anses vara den mest prestigefyllda evenemanget en Danssport konkurrent kan närvara.

Inslag av konkurrensen

I konkurrens Ballroom dansare döms av olika kriterier såsom sammanhang, ram, arbetsställningar, snabbhet, timing, lämpligt organ anpassningen, korrekt användning av vikt / vrister / fötter, och trimning. Att döma i ett resultatorienterade idrotten är oundvikligen subjektiva och kontroverser och klagomål från konkurrenter över döma placeringar är inte ovanligt. Den scorekeepers kallade granskare, kommer att pricka av det totala antalet påminner om lagrade i varje par i varje runda tills slutspelet, då Skating systemet används för att placera varje par av ordinals, vanligtvis 1-6, trots att antalet par i den slutliga kan variera.

Medal undersökningar möjliggöra dansare förmåga att erkännas enligt vedertagna standarder. I medalj tentor, varje dansare har två eller flera danser i en viss genre framför en domare. I Nordamerika granskning nivåer inkludera Newcomer, Brons, Silver, Guld och Championship. Varje nivå kan i sin tur uppdelad i antingen två eller fyra separata avsnitt.

Ballroom dancing är inte främst åtnjuter endast vuxna men det är som lärs ut till ungdomar i tidig ålder av 10-11 i den 5: e klass i vissa amerikanska stater. Inte bara är de som lärs ut, men de deltar i stadens breda tävlingar. De har lärt danser randomized från tango, rumba, swing, foxtrot och merengue som en hyllning till deras höga året i grundskolan. Tävlingen heter “färger i regnbågens”.

Dances

I ett bruksvärde “Ballroom dance” avser de tio danser av internationell standard och internationella latin, men termen används också ofta används omväxlande med de fem International Standard danser I USA, den amerikanska Style också finns. Dansen teknik som används för både internationella och amerikanska stilar är identiska, men internationella standarden tillåter endast slutna dans positioner, medan amerikanska Smooth tillåter stängda, öppna och avskilda dans rörelser. Dessutom har olika uppsättningar av dans mönster är oftast lärs ut för de två stilar. Internationella latin och amerikanska Rhythm har olika stil, och har olika dans mönster i sina respektive kursplaner.

Andra danser ibland placeras under paraplyet “Ballroom dance” inkluderar Nightclub Dances såsom Lindy Hop, West Coast Swing, nattklubb i två steg, Hustle, Salsa och Merengue. Den kategorisering av danser som “Ballroom danser” har alltid varit flytande, med nya danser eller Folk Dances att läggas till / tas bort från de ballroom repertoar från gång till gång, så ingen lista över underkategorier eller danser är något mer än en beskrivning av nuvarande praxis. Det finns andra danser historiskt accepteras som ballroom danser, och är återupplivas via Vintage Dance rörlighet.

I Europa är latin Swing danser omfatta Argentine Tango, mambo, Lindy Hop, Swing Boogie, Disco Fox. Land och västra danser är dansade både konkurrenskraftigt och socialt på Country & Western barer, klubbar, och ballrooms. Det finns också en Rock ‘n’ Roll dans variant accepteras som en social dans. En relaterad kategori är regionala sociala danser. Ett exempel på detta är underkategorin Cajun danser som har sitt ursprung i New Orleans, med grenar som når både kuster USA.

Standard / Smooth danser är normalt dansade till västra musik, och par dansar motsols runt ett rektangulärt golv efter rad med dans. I tävlingar, konkurrenterna är costumed som skulle vara lämpliga för en vit slips affären, med full klänningar för damer och fluga och svans rockar för män, men i amerikanska Smooth nu är det konventionella för män att överge tailsuit till förmån för kortare tuxedos, västar, och andra kreativa klädespersedlar.

Latin / Rhythm danser är vanligt dansade till samtida latinamerikansk musik, och med undantag av ett fåtal reser danser par inte följer den linje av dans och utföra sina rutiner mer eller mindre på en plats. I tävlingar, kvinnor ofta klädda i kort-skirted latin klädespersedlar medan männen utrustade i årsittande skjortor och byxor, målet är att lägga tonvikten att dansarna “leg åtgärder och kroppsrörelser.

International Style

American Style

Historiska / Vintage Dance

Övriga danser ibland kategoriseras som ballroom