2008-07-21

Auto racing

Kategorier: sport — admin @ 11:46

Auto racing är en motorsport som innebär racerbilar. Det är en av världens mest tittade tv-sport.

Historia

I början av racing

Racing började snart efter uppförandet av den första framgångsrika bensin-näring bil. Före den tidpunkten människor skyndade i andra “fordon” till exempel, hästen drog buggys. År 1894, första tävlingen arrangerades av Paris tidningen Le Perit tidning, en tillförlitlig test för att avgöra bästa prestanda. Men jakten ändrades till Paris och Rouen 1894. Konkurrenter ingår fabriken fordon från Karl Benz’s Benz & Cie och Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach s DMG.

År 1895, ett år senare, den första riktiga tävling var iscensatt i Frankrike, från Paris till Bordeaux. Först över linjen var Émile Levassor men han var jävig eftersom hans bil var ingen som krävs fyra platser.

En internationell konkurrens började med Gordon Bennett Cup i auto racing.

Den första auto ras i USA ägde rum i Evanston, Illinois den 28 november 1895 över en 87.48-km naturligtvis med Frank Duryea vinnande i 10 timmar och 23 minuter, slå tre bensin-näring och två elbilar. Den första trofé tilldelas var Vanderbilt Cup.

City to city racing

Med automatisk konstruktion och racing domineras av Frankrike, den franska Automobile Club ACF iscensatt ett antal stora internationella lopp, vanligtvis från eller till Paris, bekanta sig med en annan stor stad i Europa eller Frankrike.

Dessa mycket lyckat lopp som slutade på 1903 när Marcel Renault var inblandad i en dödsolycka nära Angouleme i Paris-Madrid ras. Nio dödsfall orsakade den franska regeringen att stoppa ras i Bordeaux och förbud mot öppen-road racing.

1910-1950

1930-talet såg den omvandling från högt prissatta väg bilar till rena racers, med Delage, Auto Union, Mercedes-Benz, Delahaye, och Bugatti bygga strömlinjeformade fordon med motorer som producerar upp till 450 kW, med stöd av flera etapper supercharging. Från 1928-1930 och åter 1934-1936, den högsta tillåtna vikt var 750 kg, en regel raka motsatsen till dagens racing. Omfattande användning av aluminiumlegeringar var skyldig att uppnå låga vikt, och i fallet med Mercedes, färgen togs bort för att tillfredsställa vikt begränsning, som producerar den berömda Silver Arrows.

Kategorier

Single-seater racing

Single-seater racing är ett av de mest populära former av motorsport, med bilar som utformats speciellt för höghastighetståg racing. Hjulen omfattas inte, och bilar har ofta bärplan vingar fram och bak för att producera downforce och förbättra vidhäftning till spåret. I Europa och Asien, öppet hjul racing är vanligtvis kallas “Formula”, med lämpliga hierarkisk suffix. I Nordamerika, “Formula” terminologi är inte följdes. Den idrotten brukar arrangeras för att följa en “internationell” format, en “regional” format, eller en “inhemsk” eller county-specific format.

Den mest kända sorten av single-seater racing, Formula One, innebär en årlig VM för förare och konstruktörer på cirka 18 lopp per år med stora internationella bil-och motortillverkare, och oberoende konstruktörer, såsom Ferrari, McLaren, Williams, BMW Sauber, Toyota, Honda, Renault, Red Bull Racing – i en pågående kamp för teknik och förarens skicklighet och talang. De idrotten är en av de fem tittade idrottsevenemang i världen, vid sidan av FIFA World Cup, OS, Super Bowl och EM i fotboll. Formula One är, av någon åtgärd, den dyraste sporten i världen, med vissa grupper utgifter som överstiger $ 400 miljoner per år. Formula One anses allmänt vara höjdpunkten av motorsports, med F1 Drivers’ Championship är en av, och de äldsta bland endast tre VM beviljas varje år av FIA. Vad skiljer Formel 1 från alla andra former av öppna wheel racing, är den grundläggande förutsättningen för F1 kretsar kring den mycket viktiga frågan om att varje lag är en “konstruktören”. Detta är chassit av bilen skall vara konstruerade och tillverkade i egen regi, och chassit inte kan levereras till konkurrenter på en “kund”. Motorer finansieras normalt och / eller utvecklas av etablerade stora biltillverkarna, och kan levereras enbart till bara en grupp, eller kan erbjudas som “kund” motorer, ofta till mindre, lägre rankade lag.

I Nordamerika, bilar som används vid National Championship traditionellt har liknande men mindre sofistikerade än F1 bilar, med mer restriktioner för teknik med syfte att kontrollera kostnaderna.

Andra internationella single-seater racing serien är A1 Grand Prix, och GP2. Regionala serien omfattar Formula Nippon, Formel Renault 3,5, Formel Tre, Formula Palmer Audi och Formula Atlantic. Inhemska eller lands specifika serien omfattar Formel Tre, Formel Renault, Formel Ford med de ledande inledande serien är Formel BMW.

Det finns andra kategorier av single-seater racing, inklusive kart racing, som sysselsätter en liten, billig maskin för små spår. Många av de nuvarande början förare började sin karriär i karting-bilar. Formel Ford en gång utgjorde ett populärt först öppna-wheel kategori för upp-och-kommande förare ökat från karting-bilar och nu Formel BMW-serien är det bästa alternativet eftersom det införts ett areo paket och kringdrivande, vilket gör att de yngre förare kan få erfarenhet i en kapplöpning bil med dynamik närmare F1. The Star Mazda Series är en annan inresa nivå serien.

Studenter vid universitet och högskolor kan också delta i ensitsiga plan racing genom SAE Formula Student, en konkurrens som innebär att utforma och bygga ett ensitsiga plan bil i ett multidisciplinärt team och racing det på konkurrensen. Detta utvecklar även andra mjuka färdigheter såsom lagarbete samtidigt främja motorsport och ingenjörsvetenskap.

Under 2006 producenten Todd Baker fick uppdraget att skapa världens första helt kvinnliga Formula Racing Team. Gruppen var ett assemblage av förare från olika racing discipliner, och bildades för ett MTV verklighet pilot som sköts på Laguna Seca Raceway.

I december 2005 FIA gav godkännande till Superleague Formula racing, som till debut 2008. Detta kommer att vara öppet-wheel, single-stolen bestånd bilspel runt Grand Prix tävlingsbanor. Grupperna kommer att ägas och drivas av framstående idrottsklubbar som AC Milan och FC Porto. The race helgen kommer att följa GP2 format lördag kvalificerade och två söndag raser, ett med en omvänd nätet.

Touring car racing

Touring car racing är en typ av väg-racing som körs med produktion härrör ras bilar. Det ofta funktioner spännande, full-contact-racing på grund av de små hastighet skillnader och stora nät.

Den V8 Supercars ursprungligen från Australien, BTCC, DTM ursprungligen från Tyskland, och World Touring Car Championship hålls med 2 icke-europeiska raser är de stora Touring car mästerskap som utförs i världen, tillsammans med en europeisk Touring Cup, en dag evenemanget öppet för Super 2000 specifikation touring bilar från Europas många nationella mästerskap.

The Sports Car Club of America’s SPEED World Challenge Touring Car och GT mästerskap dominerar i Nordamerika medan den ärevördiga British Touring Car Championship fortsätter i Storbritannien. America’s historiska Trans-Am serien genomgår en övergångsperiod, men är fortfarande de längsta väg racing serien i USA The National Auto Sport Association ger också en mötesplats för amatörer att tävla på hemma-byggda fabriken härrör fordon på olika lokala kretsar .

Produktion bilspel

Produktion bilspel eller känd i USA som utställningslokal bestånd, är en ekonomisk och regler begränsad version av Touring car racing, främst för att begränsa kostnaderna.

Många serier följer gruppen N reglering med ett fåtal undantag. Det finns flera olika serier som körs över hela världen, framför allt, Japan’s Super Taikyu och IMSA’s Firehawk Serie som pågick mellan 1980-talet till 1990-talet över hela USA.

One-göra-racing

One-märke, eller enda marque, mästerskap ofta sig produktions-bilar från en enda tillverkare eller ens en enda modell från en tillverkares sortiment. Det finns många anmärkningsvärda en-göra formler från olika länder och regioner, av vilka en del – exempelvis Porsche Supercup och tidigare IROC – har främjat många skilda nationella mästerskap. Single marque serier är ofta återfinns på klubb nivå, med vilken produktion baserad bilar, begränsade ändringar, och nära paritet i prestanda är mycket väl lämpade. Det finns också single-chassin ensitsiga plan formler, såsom Formel Ford, Formel Saab, Formel BMW, och begravts Formel Vee, oftast som “feeder”-serien för “högre” ras formel.

Lager bilspel

Lager bilspel, den nordamerikanska motsvarar Touring car racing, är att kontinentens mest populära form av auto racing i termer av betraktaren. Vanligtvis utförs på ovals, bilarna maj något likna produktion bilar men i själva verket är byggt för sitt syfte racing maskiner som är byggda för snäva specifikationer. Tidig bestånd bilar faktiska produktionen fordon, bilen som skyndade var ofta drivs från spår till spår. Den moderna bilen är dock långt från produktion modell som den representerar, vilket gör begreppet “lager bil” något fel.

Det största beståndet bilspel styrande organet är NASCAR. NASCAR främsta serien är Sprint Cup Series, dess mest kända raser är Daytona 500 och Brickyard 400. NASCAR driver också flera feeder-serien. Nationwide Series, och hantverkare Truck Series beteende raser över hela kontinentala USA. Nascar Canadian Tire Serie bedriver raser över hela Kanada och NASCAR Corona Serie bedriver lopp över Mexiko. NASCAR också styr flera mindre regionala serier.

NASCAR också styr den Whelen Ändrad Tour. Ändrad bilar är bäst beskrivas som hybrider av beståndet bilar och open-wheel bilar. De är kraftigt förändrad från lager, med kraftfulla motorer, stora däck, tubulär chassi och lätta organ. Den Whelen Ändrad turen är NASCAR äldsta serien.

Det finns också andra bestånd bil styrande organ, t.ex. Automobile Racing Club of America och United Speed alliansen Racing.

British Lager bilspel är en form av Short Oval Racing. Detta sker i skiffer eller rampen spår i antingen medsols eller motsols riktning beroende på klass, som ibland tillåter kontakt. Races är organiserade av lokala initiativtagare och alla förare är registrerade hos BriSCA och har egna race. Vilka klasser existerar beror på promotorn, så evenemang i Skottland i Cowdenbeath kan vara mycket olika från en händelse i Wimbledon Stadium i London.

Rally

Rally, rally eller racing, omfattar två klasser av bil. Den modifierade grupp A, men vägen juridiska, produktion bygger bilar och gruppen N Production bilar konkurrera på allmänna vägar eller off-road områden köras på en punkt-till-punkt-format där deltagarna och deras sam-förare “rally” till en uppsättning poäng, lämnar i jämna mellanrum från start. Ett rally är oftast som under ett antal “specialsträckor” av någon terräng, som aktörer ofta är tillåtet att spana i förväg till sänkta hastigheter sammanställa detaljerad stenografi beskrivningar av spår eller väg som de går. Dessa detaljerade beskrivningar kallas “takt konstaterar”. Under själva rallyt, co-förare lyder takten konstaterar högt för föraren så att de kan fylla varje steg så snabbt som möjligt. Konkurrens är baserat på lägsta totala sluttiden under loppet av en händelse är specialsträckor, inklusive påföljder.

Den översta serien är World Rally Championship, men det finns också regionala mästerskap och många länder har egna nationella mästerskap. Några kända samlingar omfattar Monte Carlo Rally, Rally Argentina, Rally Finland och Rally GB. Ett annat känt fall är den Paris-Dakar-rallyt. Det finns också många mindre, klubb nivå, kategorier av manifestationer som är populär bland amatörer, som utgör “gräsrötterna” i bilsport.

Targa Racing

Targa är en makadam-väg rallyt som körs över hela världen. Det började med Targa Florio. Det finns många raser inklusive Targa Tasmania hållas på ön läget i Tasmanien, Australien, kör årligen sedan 1992. Evenemanget har fått sitt namn från Targa Florio, en fd bilismen händelsen hölls på ön Sicilien. Tävlingen begreppet dras direkt från de bästa inslagen i Mille Miglia, Coupe des Alpes och Tour de Corse. Andra evenemang runt om i världen omfatta Targa Newfoundland baserad i Kanada, Targa West baserad i västra Australien, Targa Nya Zeeland och andra mindre evenemang.

Drag racing

I drag racing är målet att slutföra en given linjär avstånd från en stående start, framför ett fordon i en parallell lane. Detta avstånd är traditionellt ¼ mile, även 1 / 8 mile har blivit populära sedan 1990-talet. De fordon som kan eller inte kan ges signal att börja samtidigt, beroende på klass av racing. Fordon allt från vardagliga bil till ändamålet byggda Dragster. Hastigheter och förfluten tid skiljer sig från klass till klass. Genomsnittliga gata bilar täcka ¼ jordskredsseger i 15 till 20 sekunder medan en början bränsle Dragster tar 4,5 sekunder eller mindre, når hastigheter upp till 530 km / t. Drag racing var organiserad som en sport av Wally Parks i början av 1950-talet genom NHRA, den största motorsports bestraffa kroppen i världen. Den NHRA bildades för att motverka street racing.

Att starta en början bränsle Dragster kommer att snabba på 4,5 g och när bromsning fallskärmar används retardationen är 4 g, mer än rymdfärjans erfarenheter. En top bränsle bilen kan höras över 8 miles away och genererar en läsning av 1,5 till 2 på Richterskalan.

Drag racing är två bilar head-to-head, vinnaren fortsätter till nästa runda. Professionella klasser är alla första till målgång linje vinner. Racing idrottsman hämmas använder ett index, och bilar som kör under sina index “bryta ut” och förlora. De långsammaste bilarna, bracket racers, även funktionshindrade, men istället för ett index, de använder en “dial-in”. Bracket racing har ses som den främsta orsaken till förlusten av allmänt intresse i att dra racing. Människor förstår inte varför de långsammare bil vinner eller varför någon måste trycka på bromsen för att undvika att gå för snabbt. Många lokala band har även klagat på att bracket racers kommer också att gå ut i deras sätt att spendera så lite som möjligt samtidigt på banan genom att föra sin egen mat, drycker, bränsle och förnödenheter vilket gör det svårare för spår att tjäna pengar på dessa händelser. Detta medför gate priserna att stiga och spår att förlora intresse av att sådana händelser.

Sport bilspel

I sportbil racing-, produktions-versioner av sportbilar och / eller grand tourers och sport prototyp bilar konkurrerar inom sina respektive klasser i slutna kretsar. De raser är ofta rum över långa avstånd, minst 1000 km, och bilar som drivs av grupper om två eller tre förare, byter efter några timmar. På grund av prestanda skillnaden mellan produktions-baserade sportbilar och byggt för sitt syfte sport prototyper, en ras oftast involverar flera racing klasser. I USA har American Le Mans Series organiserades under 1999, featuring GT1, GT2 och två prototyp klasser, LMP1 och LMP2. Tillverkare som Audi och Acura / Honda område eller stöd poster i Prototype klass. En annan serie baserad på Le Mans inleddes 2004, Le Mans Endurance Series, som omfattade fyra 1000 km lopp i spåren i Europa. En konkurrerande organ, Grand-Am, som inleddes 2000, sanktioner sin egen uthållighet serien av Rolex Sports Car-serien.

Famous sportbil raser omfatta Le Mans 24-timmars, 24 timmar från Daytona, 24 timmar i Spa-Franchorchamps, 12 timmar efter Sebring, och 1000-mile Petit Le Mans på Road Atlanta.

Off-road racing

I off-road racing, olika klasser av speciellt modifierade fordon, inklusive personbilar, tävla i kapplöpningar genom off-road-miljöer. I Nordamerika dessa raser ofta äger rum i öknen, såsom det berömda Baja 1000. I Europa “offroad” avser händelser såsom Autocross eller rallycross, medan öknen raser och rally-räder t.ex. Paris-Dakar, Master Rallye eller europeisk “Bajas” kallas “cross-country manifestationer.” Många människor har dött samtidigt försöka vinna VM.

Kart Racing

Även om det ofta ses som en ingång för allvarliga racers in i idrotten, kart racing, karting, kan vara ett ekonomiskt sätt för amatörer att försöka racing och är också en fullfjädrad internationella idrotten i sig. Världsberömda F1-förare gillar Michael Schumacher eller Fernando Alonso och de flesta av de typiska startar rutnät av en modern Grand Prix tog upp idrotten på runt en ålder av åtta, med vissa tester från år tre. Flera tidigare motorcykel mästare har också tagit upp sporten, särskilt Wayne Rainey, som blev förlamad i en racing-olyckan och nu raser en hand-kontrollerade kart. Som en av de billigaste sätten att gå racing, karting är att se sin popularitet växer hela världen.

Go-karting-bilar, eller bara “karting-bilar” – verkar mycket långt från normal väg bilar, med Diminutiv ramar och hjul, men en liten motor i kombination med mycket låga vikt gör en snabb maskin. Spåren finns också i mindre skala, vilket gör kart racing mer tillgängligt för den genomsnittliga entusiasten.

Historisk racing

Som modern motorsport är centrerad på modern teknik med massor av företagens sponsorer och politik berörs, historisk racing brukar vara det motsatta. Som det är beroende av personbilar av en viss epok det är mer hobby orienterade, minska företagens sponsring och politik. Evenemang är reglerat att endast tillåta bilar av en viss tid att delta. Den enda moderna utrustning som används är relaterade till säkerhet och timing. En historisk händelse kan vara av olika motorsport discipliner. Bland annat har några av de mest kända händelserna av dem alla är de Goodwood Festival of Speed och Goodwood Revival i Storbritannien och Monterey Historic i USA. Championships allt från “gräsrotsnivå” Austin Seven racing till FIA Thoroughbred Grand Prix Championship för klassiska Formula One chassi.

Visserligen finns det flera professionella team och förare i historisk racing, denna gren av auto idrotten tenderar att bli ifrågasatta av rika bilägarna är således mer amatör och avspända i sin inställning.

Andra kategorier
Autocross
Autograss
Banger Racing
Styrelsen spår racing
Demolition derby
Dirt Speedway racing
Dirt track racing
Drifting
Folkrace
High Performance Drivers Education
Hillclimbing
Ice racing
Legends bilspel
Dvärg bilspel
Truck Racing
Rallycross
Road racing
Short track motorsport
Slalom
Sprint bilspel
Tävlar
Street racing
Time Attack

Användning av flaggor

I open-wheel, stock-car och andra typer av krets auto races, flaggor visas för att ange den allmänna status som en ras och att förmedla instruktioner till konkurrenterna i ett lopp. Medan flaggor har ändrats från de första åren, dessa är allmänt accepterade i dag.

Olyckor

För den värsta olyckan i racing historia se 1955 Le Mans katastrof.

Racing car setup

I auto racing, racing setup eller bil setup är den uppsättning av justeringarna av de fordon för att optimera sitt beteende. Justeringar kan ske i suspensioner, bromsar, utsändningar, motorer, däck och mycket annat.