2008-07-28

Australisk fotboll

Kategorier: sport — admin @ 13:35

Australisk fotboll, amerikansk fotboll, Aussie regler, eller helt enkelt “fotboll” eller “footy” är ett team sport spelas mellan två lag av 18 spelare med en boll i form av en prolate spheroid. Det är en fotboll som spelas utomhus på stora ovala formade gräsplaner, med fyra mål tjänster i varje ände.

Det primära syftet med spelet är att värdering mål genom att sparka bollen mellan mitten två tjänster av den motsatta mål. Vinnaren är den grupp som har det högsta sammanlagda poäng i slutet av fjärde kvartalet. Med undantag för särskilda omständigheter, om poängen är bundna sedan oavgjort förklaras.

Spelare kan använda någon del av sin kropp för att föra bollen. Det primära metoder är sparkar, handballing och kör med bollen. Det finns begränsningar för hur kulan kan hanteras, till exempel spelare som körs med bollen måste intermittent studsar eller röra vid den på marken, kastar bollen är inte tillåtet och spelarna får inte fastna hålla bollen. Till skillnad från de flesta liknande sporter, det finns ingen offside-regeln och spelare kan roama fältet fritt. Innehav av den bollen ligger i tvist hela tiden utom när en fri kick betalas. Ett utmärkande drag i spelet är varumärket, där spelarna var som helst på området som fånga en boll från en kick, tilldelas en gratis kick. Australian regler är en kontakt sport där spelarna kan ta itu med hjälp av händerna eller använder hela kroppen för att hindra motståndare. Farliga fysisk kontakt, inblandning vid märkning och medvetet bromsat upp spela avskräckta med fri sparkar, avstånd straff eller avstängning, beroende på hur allvarlig överträdelsen är. Frequent fysiska tävlingar, flygbilder märkning eller “speckies”, snabb rörlighet för både spelare och boll och hög poängsättning är spelets främsta attribut som en publiksport.

Uppgifter om spelets ursprung i Australien är oklara och fortfarande föremål för mycket debatt. Redovisning i olika former av “fot-boll” som spelas i den viktorianska goldfields att delas liknande attribut till australisk fotboll går tillbaka till 1853. Australisk fotboll blev organiserade i Melbourne i 1858 med en serie experimentella regler i ett försök att hålla cricketspelarna passa under vintermånaderna och under 1859 de första lagarna i spelet offentliggjordes av Melbourne Football Club.

Idag australisk fotboll spelas mycket i Australien med tävlingar i alla Australiens delstater och två territorier. Det spelas också på amatörnivå i flera länder och i flera varianter men bara spelat professionellt i Australien. Det mest prestigefyllda och endast nationella konkurrensmyndigheterna i Australien är den australiska fotbollsligan, som kulminerar i den årliga AFL Grand Final, den högsta deltog klubb mästerskapet händelse i världen. Förbundet har gällt för idrotten genom AFL kommissionen och AFL utskottet för arbetsordningen, eftersom det upplösas Australian National Football rådet 1993 och Internationella Australian Football rådet 2002.

Under 2008, det 150-årsjubileum av den första inspelade spel i Australian fotbollen håller på att firas runt om i landet. Organiserad händelser innefatta publicering av en officiell historia i en bok med titeln The Australian att fotbollens, AFL Hall of Fame Tribute Match, evenemang på många samhällsbaserade fotbollsklubbar, 2008 Australian Football International Cup och återlämnande av internationella regler Serie med 2008 års internationella regler Series.

Struktur och tävlingar

Fotbollssäsongen, korrekt, är från mars till augusti med slutspelet hålls i september. I tropikerna, spelet är ibland spelat i regnperiod. Pre-season tävlingar i södra Australien brukar börja i slutet av februari.

Den AFL är erkänd av de australiska Sport kommissionen som de nationella idrottsorganisationerna för australisk fotboll. Det finns också syv stat / område lokala organisationer i Australien, de flesta är nu antingen ägs av eller är ansluten till AFL.

De flesta av dessa hålla årliga semi-professionella klubbar medan de andra övervaka mer än en ligan. Lokala semi-professionella eller amatörer organisationer och tävlingar är ofta anslutna till deras organisationer.

Den AFL är också de facto världen styrande organet för australisk fotboll. Det finns också ett antal anslutna organisationer styr amatörklubbar och tävlingar runt om i världen.

För nästan alla australiska regler tävlingar är målet att vinna Premiership. The Premiership är alltid avgöras av en finaler serien. De grupper som tar de högsta positionerna på stege spela ut i en “semi-knockout” slutspel serien. Från 1930-talet finalerna serien var vanligen bestrids av topp 4-team. Många ligor har antagit en slutlig serie som omfattar 5, 6 eller 8 lag med en rad olika metoder användas för att fastställa vinnaren. Den AFL-slutspel systemet är ifrågasatta från början 8 teams.

Till skillnad från de flesta fotboll tävlingar finns det oftast ingen separat “ligan” och “kopp” troféer. Teamet avslutar första på stege kallas ofta för en “mindre premier”, men detta har endast lite eller ingen betydelse. I AFL är detta McClelland Trophy. och anses som ett tröstpris. Laget som slutar på botten av en stege i slutet av säsongen sägs få “Wooden Spoon”

Spelreglerna

Både bollen och spelplan är ovalt. Högst 18 spelare i varje lag får lov att vara på planen när som helst.

Upp till fyra utbyte spelare får bytas för dem i området när som helst under spelet. I Australian regler terminologi, dessa spelare vänta på ersättning “på bänken” – ett område med en rad platser i bisyssla.

Det finns ingen offside-regeln inte heller är det som positioner i de regler, till skillnad från många andra former av fotboll, spelare från båda lagen spridd över hela området innan de börjar spela. Men bara fyra spelare från varje lag är tillåtna inom 50 m centrum square före varje centrum studsa, som sker vid början av varje kvartal, och starta om spelet efter ett mål är uppnått. Det finns också andra bestämmelser om tillåten spelare positioner under som spelar och under kick-ins efter poängsättning av en bakom.

En match består av fyra kvartalen. Längden på den kvartalen kan variera från 15 till 25 minuter i olika ligor. I AFL, fjärdedelar är 20 minuter, men klockan stoppas när bollen är ur spel, vilket innebär att en genomsnittlig kvart kunde pågå i 27 till 31 minuter. Vid utgången av varje kvartal, team ändra sin poängsättning slutet.

Spel är officiated av umpires. Australisk fotboll börjar spelet på samma sätt som basket. Efter den första siren, Umpire studsar bollen på marken, och de två ruckmen, kamp om bollen i luften på väg tillbaka.

Bollen kan drivas i någon riktning med hjälp av en fot, clenched näve eller öppen hand kranen men det kan inte kastas under några omständigheter. Att kasta definieras i reglerna ganska stort men i grunden är en öppen hand förfogande som gör att bollen att röra sig uppåt i luften.

En spelare får springa med bollen men det måste gå eller rörd på plats minst en gång var 15 meter. Opposition spelare maj bump eller tackla spelaren att få bollen och då åtgärdas, spelaren måste förfoga över bollen snyggt eller riskerar att straffas för att hålla bollen. Bollen transportören kan bara hanteras mellan axlar och knän. Om oppositionen spelare kraftfullt kontakter en spelare i ryggen samtidigt utför en tackla, oppositionen spelare kommer att bestraffas för en push i ryggen. Om oppositionen angriper spelare med innehav nedanför knäna, det är uttalat som en låg tackla eller en resa, och laget med innehav i fotboll får en gratis kick.

Om en spelare är i besittning av bollen som har körts mer än 15 meter från en annan spelares kick, i form av en fångst Det hävdas som ett varumärke och att spelaren kan då ha en fri kick. Alternativt kan han välja att “spela på” förverkar de som sköt i hopp om att trycka en fördel för hans lag. När en spelare har valt att spela på, normal spela återupptar och spelaren som ägde varumärket är återigen kunna ta itu med.

Det finns olika stilar av sparkar beroende på hur bollen hålls i handen. Den vanligaste stilen av sparkar sett i dagens spel, främst på grund av dess överlägsna exakthet, är nedgången led. Andra vanligt sparkar är torped led och checkside punt eller “kick”, som används för att kurvan bollen mot mål som är i en vinkel. Former för sparkar som nu har försvunnit från spelet innehålla drop kick och plats kick.

Förutom gratis sparkar eller när kulan är i besittning av en domare till en boll upp eller kasta i, bollen är alltid i tvisten och alla spelare från båda sidorna kan ta innehav av bollen.

Ett mål är uppnått när fotbollen drivas igenom målet post och varje höjd genom en kick av att attackera team. Den kan flyga igenom på en fullständig eller studsar igenom, men får inte ha berörts, på det sätt, av någon spelare från endera laget. Ett mål kan inte poängsätts från foten av ett motstånd spelare.

En bakom är poängsätts när kulan passerar mellan ett mål post och en bakom inlägget på någon höjd, eller om bollen träffar ett mål efter, eller om ett attackerat spelare skickar bollen mellan mål tjänster genom att vidröra den med någon del av kroppen annat än en fot. En bakom är också tilldelas den angriper team om bollen rör vid någon del av ett motstånd spelare, inklusive hans fot, innan de passerar mellan mål inlägg. När ett motstånd spelare medvetet gör bakom för att attackera team detta betecknas rusade efter.

Om bollen träffar en av de bakom inlägg, bollen är out of bounds och ingen värdering beviljas.

Ett mål är värt 6 poäng medan en bakom är värt 1 poäng. Målet Umpire signaler ett mål med två händer upp på armbågen höjd, en bakom med en hand och sedan bekräftar signalen med de andra mål Umpire genom att vinka flaggor ovanför huvudet.

De team som har uppnått flest poäng i slutet av spela vinner. Om poängen är nivån på poäng i slutet av spela, då spelet är oavgjort, extra tid gäller endast under slutspelet i några tävlingar.

Som ett exempel på en värdering betänkande, anser en match mellan St Kilda och Sydney Swans. St Kilda s värdering på 15 mål och 11 behinds motsvarar 101 poäng. Sydneys värdering av åtta mål och tio behinds motsvarar en 58 punkt stämmer. St Kilda vinner matchen med en marginal på 43 poäng. Ett sådant resultat skulle vara skriftligt som:

och sade:

Historia

Bakgrund till Game

Det finns tecken på flera unika former av “fot-boll” som spelas i den viktorianska Gold Fields som kan ha delade en rad influenser. Den Geelong reglerna började ta form omkring 1856, även om de aldrig kodifieras. The Melbourne regler har bildats genom en serie experimentella matcher och så småningom blev dominerande.

En skrivelse av Tom Wills offentliggjordes i Bell’s Life in Victoria & Sporting Chronicle den 10 juli 1858, uppmanade till en “mul-ball club” med en “code of lagar” för att hålla cricketspelarna passa under vintern. Detta betraktas allmänt som den mest betydande milstolpe i organisationen av australiensisk fotboll. Det var under 1858 som refererar till den första “fot-boll” klubbar i Melbourne började dyka upp, däribland Richmond Cricketers, St Kilda och Melbourne. Hans brev lockade fotbollsspelare till en experimentell match, på Richmond Paddock den 31 juli 1858. Få uppgifter om matchen har överlevt, även om det är känt att Wills både spelat i och umpired spelet.

De tidiga samband med cricketspelarna kan ge den form och storlek han spelplan snarare än den rektangulära “pitch” mer vanliga i andra typer av fotboll, och även för det faktum att förvaltarna av spelet skall utses till umpires ” snarare än “domare”.

Den 7 augusti 1858 en berömd match mellan Melbourne Grammar School och Scotch College började på Richmond Park, som var umpired av Arv och McAdam och även involverat Scotch rektor Thomas H. Smith. En andra dagen i play ägde rum den 21 augusti och en tredje, och sista, dagen den 4 september. Även den fullständiga regler som användes är okänt, matchen spelas med en rund boll, avståndet mellan mål var ungefär en halv mil, det fanns 40 spelare på var sida och ett mål vardera sidan var poängsätts med spelet skall förklaras oavgjort . De två skolorna har tävlat varje år sedan för Cordner-Eggleston Cup.

En del betraktar dessa tidiga matcher som den första matcher i Australian Football Men för många är det tydligt att spelet var fortfarande på att utvecklas.

De första reglerna

The Melbourne Football Club regler för 1859 är den äldsta bevarade uppsättning lagar för australiensisk fotboll. De upprättades vid Parade Hotel, East Melbourne, den 17 maj och undertecknad av Tom Wills, William Hammersley, J. Sewell, JB Thompson, Alex Bruce, T. Butterworth och Thomas H. Smith. Mötet leddes av Testamenten och i närvaro var journalister WJ Hammersley och JB Thompson. Redovisning av de personer direkt involverade olika. Vissa källor hävdar också att HCA Harrison och Thomas H. Smith var också närvarande. Elva enkla Melbourne Football Club Regler lades ut, i tryckt och, mest påtagligt, stor spridning.

Inverkan från engelska offentliga skolor och universitet fotboll koder, medan obestämt, tydligt betydande. Samtliga ledamöter i kommittén hade erfarenhet av Svenska spel. Det hävdas att Tom Wills, själv en exceptionell rugby-spelare, ville införa Rugby School regler men de andra männen kände Rugby School’s rough spela och offside regler inte skulle passa spelare äldre än skolpojkar eller torrare australiska förhållanden. Klubben gjorde titta på Rugby School bestämmelser, utan även de i Eton, Winchester och Harrow. Vad som är klart är Wills avsikter, när under detta möte gjorde han det nu berömda uttalande “Nej, vi skall ha en omgång vår egen”.

Vissa historiker, särskilt Martin Flanagan postulate att Wills kunde ha inspirerats av marngrook, bollspel som spelas av Aboriginal människor i västra Victoria. Testamenten har uppkommit i Victoria i västra distrikt och sägs ha varit flytande i den lokala dialekten och ofta spelat med lokala Aboriginal barn på sin fars egendom, Lexington, utanför staden Moyston. Andra avfärdar detta som ett ogrundat romantiska idén.

Medan det är klart att ens casual observatörer att moderna australisk fotboll liknar Gaelic fotboll, det exakta förhållandet mellan de två koderna är en fråga av kontroverser bland historiker. Även Gaelic fotboll inte var kodifierad fram till 1887, vissa hävdar att irländska matcher spelades i Australien så tidigt som 1843. Historikern BW O’DWYER tyder på att vissa av dessa delar av australiska reglerna kan tillskrivas den gemensamma påverkan av äldre irländska spel som rulemakers skulle ha varit bekant med dessa spel.

Tidig Konkurrensen i Victoria

En förkämpe för kolonin är en individuell fotboll tilldelning som beviljades för första gången i 1858.

Särskilt i 1859 flera nya klubbar bildas inklusive Göteborg Football Club, Landskrona Football Club och Melbourne University Football Club. Medan många enstaka matcher är inspelad ha ägt rum mellan flera tidiga arbetslag från Melbourne: s förorter och landets Victoria, i början många ännu inte hade bildats klubbar för regelbundna konkurrens.

Den första någonsin trophy för australiensisk fotboll, utfärdat i Royal Caledonian Society of Melbourne och spelade under Melbourne arbetsordningen ifrågasattes under 1861 mellan Melbourne Football Club och Melbourne University, och vanns av universitetet. Tävlingen fortsatte i början av 1860-talet med tillägg av andra team från Melbourne: s förorter. Ytterligare två tävlingar, South Yarra Challenge Cup och “Second Twenties” hölls mellan det sena 1860-talet.

Det fanns några konkurrerande regler som så småningom gav vika för en acceptans för Melbourne regler, det mest anmärkningsvärda är den Geelong regler. Kravet på att studsa bollen samtidigt som man kör infördes en omarbetning av Melbourne Regler i 1866 med HCA Harrison och hans regler kommitté för att uppfylla Geelong Football Club. Bakom tjänster infördes vid denna tid är också tros ha kommit direkt från Landskrona. De nya reglerna blev kända som de viktorianska regler.

Spridning av spelet i Australien och Nya Zeeland

Gradvis spelet – kända vid den första som “Melbourne Rules” blev “viktoriansk Rules” och sedan “Australian Rules” efter det att spridas från Victoria i andra australiska kolonier, med början i södra Australien, Tasmanien, Queensland och Nya Zeeland. År 1877, sporten första styrande organ, söder australiska fotbollsförbundet och de viktorianska Football Association bildades den 30 april och den 7 maj. Spelet började spelas i New South Wales i 1877, i västra Australien i 1881 och Australian Capital Territory 1911. By 1916, spelet var första spelas i Northern Territory, inrätta en permanent närvaro i alla australiska stater och kontinentala territorier.

Prekursorerna i syd Australian National Football League och West Australian Football League var stark, separata tävlingar av 1890-talet. Men sådana faktorer som mellanstatliga rivalitet och nekat tillträde till grunderna i Sydney orsakade koden till kamp i New South Wales och Queensland. En spricka i VFA ledde till bildandet av den viktorianska Football League, som inleddes spela i 1897 som en åtta-team utbrytningen av de starkare klubbar i VFA konkurrens. By 1925, VFL bestod av 12 lag, och hade blivit den mest framträdande ligan i spelet.

Den första intercolonial matchen hade spelats mellan Victoria och South Australia i 1879. År 1908, ett Jubilee Australasian Fotboll Carnival hölls för att fira 50 år av fotboll. Den karneval ingår arbetslag från Victoria, South Australia, Queensland, New South Wales, Tasmanien och Nya Zeeland. För de flesta av 20-talet, det saknas en nationell klubb konkurrens-och oförmågan att spela mot internationellt innebar att matcher mellan stat landslag betraktades med stor betydelse. Eftersom VFL klubbar alltmer rekryteras de bästa spelarna i andra stater, Victoria domineras dessa spel. I ursprungslandet regler infördes 1977, och såg västra Australien och södra Australien börja vinna många av deras spel mot Victoria.

Effekterna av världskriget

Både första världskriget och andra världskriget hade en förödande effekt på idrotten i Australian Rules. Medan scratch matcher har spelats av Australiens “guldgrävarna” på avlägsna platser runt om i världen, spelet förlorat många av sina stora spelare att krigstida tjänst. Vissa tävlingar aldrig återhämtat sig helt. Första världskriget såg spelet i Nya Zeeland gå in semestern för tre fjärdedelar av ett århundrade. I Queensland, staten ligan gick in semestern under hela kriget. VFL klubb universitet lämnat ligan och gick in semestern på grund av allvarliga olyckor och WAFL också förlorat två klubbar. Den ANZAC Day konflikt är ett exempel på hur kriget fortsätter att vara ihågkommen i fotboll.

En nationell konkurrensmyndighet framkommer

År 1982, i en röra som aviserade stora förändringar inom idrotten, en av de ursprungliga VFL klubbar, South Melbourne, flyttades till Rugby League högborg i Sydney och blev känd som Sydney Swans. I slutet av 1980-talet, starka mellanstatliga intresse i VFL lett till en mer nationell konkurrens och ytterligare två icke-viktorianska klubbarna, West Coast Eagles och Brisbane Bears började spela 1987. Förbundet bytte namn till Australian Football League efter 1989 års säsong. År 1991 fick det sin första South Australian team, Adelaide. Under de närmaste fem åren, två icke-viktorianska arbetslag, Fremantle och Port Adelaide, gick med i ligan.Den AFL, nu med 16 medlemsländer toppklubbarna, är idrottens elit konkurrensen och de mäktigaste organ i världen av australisk fotboll och fortsätter att söka ytterligare möjligheter att expandera till nya marknader.

Efter framväxten av Australian Football League, SANFL, WAFL och andra statliga ligor snabbt sjönk till en underordnad ställning. Förutom dessa finns det många semi-professionella och amatörer ligor runt Australien, där de spelar en mycket viktig roll i samhället, och särskilt på landsbygden. Den VFA, fortfarande finns ett sekel efter den ursprungliga schism, slås samman med den tidigare VFL reserver konkurrens 1998. Den nya enheten antog VFL namn och förblev en främst stat grundad konkurrens. I ursprungslandet spel minskat i betydelse, särskilt efter ett ökat antal återkallelser av AFL spelare och australiska fotboll i ursprungslandet matcher upphörde 1999. De sekundära statliga och regionala ligor fortfarande contest mellanstatliga matcher.

Australisk fotboll internationellt

Aussie Rules spelas på en amatörnivå i länder världen över. Minst 20 ligor som är erkänd av spelet: s styrande organ, finns utanför Sverige. Även semi-professionella spelare har kommit från utanför Australien, och det har funnits flera aktörer i VFL / AFL som fötts utanför Australien, ingen spelare att lära sig spelet utomeuropeiska har ändå spelat ett spel i Australian Football League.

Ökningen av australiensiska regler internationellt gick i snabb nedgång efter världskriget I. Efter andra världskriget, sport upplevt en liten del av tillväxten i Stillahavsområdet, i synnerhet i Nauru, Papua Nya Guinea och senare Nya Zeeland.

Australisk fotboll är att utvecklas till en internationell idrott mycket senare än andra former av fotboll som fotboll eller rugby-nummer, men har ökat avsevärt som en amatöridrott i vissa länder sedan 1980-talet. Ursprungligen sporten har växt med den australiska diasporan, som stöttats av mångkulturalism och biträdas av utställningen matcher och spelare som har omvandlats till och från andra fotbolls-koder. I Papua Nya Guinea, Nya Zeeland, Sydafrika och USA finns det många tusentals spelare. Storbritannien, Kanada, Japan, Danmark och Sverige har också visat stor potential i sporten bland lokala aktörer i arbetet fram till 2008 Australian Football International Cup.

Den AFL blev defacto styrande organet när det skjuts för nedläggningen av Internationella Australian Football rådet 2002.

Australisk fotboll spelas yrkesmässigt endast av män i Australien och är stor publiksport bara i Australien och Nauru, med undantag för tillfällig utställning spel iscensatt i andra länder och karneval typ evenemang utomlands.

Internationella regler Fotboll

Sedan 1967 har det funnits många matcher mellan australisk fotboll team och gaeliska fotbollslag, under olika uppsättningar av hybrid, kompromiss regler kallas Internationella regler fotboll. År 1984, det första officiella företrädare matcher av internationella regler har spelat, och dessa har spelat årligen varje oktober mellan AFL och Gaelic Athletic Association mellan 1998 och 2006 som en del av de officiella internationella regler Serie som lockade stora folkmassor och mediernas intresse för både Irland och Australien, dock serien ställdes in 2006 på grund av upptrappat våld mellan de två sidorna.

Traditioner av spelet

Australian Rules är en sport rik tradition och australiska kulturella referenser, speciellt kring ritualer av gameday för spelare, tjänstemän och supportrar.

Som en del av sin uniform, spelarna bära tröjor kallade guernseys. Guernseys liknar basket tröjor, men av en mer robust konstruktion, ofta avses i Australien som “hoppare”. I början av perioden av spelets utveckling spelare ofta bar sleeveless spets-toppar som successivt försvunnit mellan 1960-talet och början av 1980-talet. Några spelare väljer att bära en lång hylsa variant av det moderna guernsey design. Spelare bar långa byxor, innan den vidtar shorts på 1920-talet. Årsittande shorts var ett anmärkningsvärt sätt trend i de flesta ligor under 1980-talet och några spelare började bära Hamstring warmers. En kort experimentera med Lycra av AFL i ursprungsstaten serien var snabbt övergavs för mer traditionella slitage. Fyllnad är sällsynta, men vissa ruckmen slitage shin pads och lår kuddar och spelare med skallskador ibland använder mjuka hjälmar. Långa strumpor är obligatoriska, och mouthguards bärs av de flesta spelare. Boots med gjutna bommar eller dubbar som handtag marken är utslitna.

Traditionellt umpires har slitna vita och har ibland kallade “vita fluglarver” bland supportrar. AFL umpires nu bära ljusa färger för att också undvika sammandrabbningar med spelaren guernseys och AFL mål umpires nu bära t-tröjor och mössor, snarare än de traditionella vita kappa och bred brimmed hat som de bar före 1990-talet.

Typiska anhängare slitage inkluderar team scarf och ibland beanie i färgerna i teamet. Team guernseys är också bärs av supportrar. Team flaggor är ibland som flögs av supportrar i början av ett spel när ett mål är uppnått, och när deras lag vinner.

Innan AFL matcher är det traditionella för lag som körs genom en crepe banner byggda av cheersquads i varje lag. Dessa ofta funktionen budskap och slagord för laget i samband med matchen, såsom att gratulera en aktör på en milstolpe antal spel och mer nyligen även sponsring meddelanden. De banderoller och ibland också med remsor används i viktiga lokala fotbollsmatcher såsom slutspelet. När spelarna genom banners, gruppens sång är ibland också spelat eller sjungit. Kampen sång är också sjungas av vinnande lag.

Australian regler supportrar inte använda ordet “root” för stöd, utan i stället “barrack” för sitt lag. Även andra kulturer har inverkat på olika punkter i sin historia, australiensisk fotboll brukar ha olika atmosfär till sport t.ex. fotboll och amerikansk fotboll. Delvis på grund av australiensiska kulturen, Australian regler åskådare i allmänhet är mer ensamma djur. Med undantag för små officiella cheersquads, åskådare på Aussie Rules matcher kommer sällan engagera sig i stöd för sina lag med organiserad chants. Istället varje enskild åskådare kommer oftast skrika sina egna stöd använda smeknamn i sitt lag dvs. “Carn den Crows!” eller “Carn den Maggies”. Däremot cheersquads är mycket välorganiserade, har sina egna ritualer och nästan alltid samlas bakom mål under spel. De flesta proffsklubbar har officiella cheersquads som kommer ibland våg enorma färgade pompoms kallas floggers efter Umpire har signalerat ett mål. American style Cheerleading är mycket sällsynt.

Köttpajer och öl är populära förbrukningsvaror för supportrar vid Australian regler matcher. Vid AFL matcher ambulerande försäljare som vandrar runt fältet som säljer piroger, skriker ut det välkända uppmaningen “varma pajer, kalla drycker!”

I slutet av matchen är det traditionella för en pitch invasion att äga rum. Anhängare köra ut på fältet för att fira spelet och spela spel på kick-kick med sina familjer. I många förorter och landsbygd spel, detta också händer under kvartalet och halvtid raster. I AFL under senare år, denna tradition har varit mer strikt kontrollerade med säkerhetsvakter för att se till att spelare och tjänstemän kan säkert lämna marken. På den största AFL skäl, denna tradition har förbjudits helt, för att skydda ytan, mycket att missnöjet av fans. Men mindre skäl fortfarande tillåter fans in på området efter matchen. Ibland kan en mid-game Invasion väntas till olika mycket väntat milstolpe uppnåtts.

Populärast

Australisk fotboll har lockat mer övergripande intresse bland australier än någon annan fotboll kod, och jämfört med alla idrotter i hela nationen, har konsekvent rankad först i vinter rapporter, och nu senast en tredjedel bakom cricket och simning i sommar. I vissa av de sydliga länderna är det den mest populära sporten av alla sporter. Som en fotboll kod, det är den populäraste formen av fotboll i Northern Territory, South Australia, Tasmanien, Victoria och Western Australia. Det är mindre populär i New South Wales och Queensland, även om det traditionellt har ett starkt stöd för den kod i regioner inom dessa stater, såsom delar av södra New South Wales inklusive Riverina och delar av Queensland t.ex. Cairns och Gold Coast. Den AFL arbetslag från Brisbane och Sydney har fått en stark ökning i folksamlingar, i tv-publik deltagande när de båda nyligen vann premierships. Demografi och migration trender har påverkat alla fotbolls-nummer på senare år, men de flesta betydligt australisk fotboll i Queensland, där australiensisk fotboll har ökat i popularitet under det senaste decenniet.

Det är särskilt populär bland inhemska australiska samhällen. Indigenous Australians är väl representerade i den professionella AFL spelare: medan endast 2,4% av befolkningen är av inhemskt ursprung, 10% av AFL spelare identifiera sig detta sätt. Även om det är en populär vintern kod cricket och simning fortfarande eclipse det under sommaren.

Australian regler är nationalsport i Nauru.

Närvaro

Australisk fotboll är den mest deltog publiksport i Australien: Regeringen siffror visar att mer än 2,5 miljoner människor deltog i spelen i 2005-06. År 2007, ett ackumulerat 7049945 personer deltog Australian Football League premiership matcher, rekord för tävlingen. År 2005, ytterligare 307181 deltog NAB Cup pre-season matcher och 117552 deltog Regional Challenge inför säsongen praktiken matcher runt om i landet.

Som 2005 i AFL är en av endast fem proffsidrotter ligorna i världen med en genomsnittlig närvaro ovan trettiootusen. År 2007 var den genomsnittliga närvaro av 38113 göras i AFL den näst bästa deltog inhemska klubb ligan i världen, efter bara NFL i USA.

The Melbourne Cricket Ground är den största arenan användas för australisk fotboll och permanent hem i AFL Grand Final. Det är en av de största idrottsliga arenor i världen och var den plats där rekordet australisk fotboll närvaro av 121696 vid 1970 VFL Grand Final, mellan Carlton och Collingwood – som spelet var också historisk, eftersom det aviserade den dawning av en nya stilen av fotbollen – fortfarande i hög grad används i dag, där handballing infördes mer att påbörja attacken från baksidan. Utvecklingsperspektiv sedan dess att en i huvudsak sittande stadion har minskat det nuvarande kapacitet till cirka 100000.

Utöver de nationella AFL konkurrensen, några semi-professionella lokala ligor också dra stora folksamlingar. Trots folkmassorna för statligt ligor har lidit under de senaste åren fortsätter de att göra, framför allt till slutspelet. The South Australian SANFL gjorde en närvarolista från 309874 år 2006 och de västra Australiens WAFL drog en officiell närvaro av 207154. Andra ligor, till exempel viktoriansk VFL, Northern Territory Football League och populärt land league Ovens & Murray också ladda entré och dra anmärkningsvärda folkmassorna.

Utanför Australien, spelet har gjort anmärkningsvärda insatser bara för tillfällig karneval typ evenemang, exempelvis Internationella prov och utställning matcher.

Television

De nationella AFL är den största ligan som visas på tv i Australien och runt om i världen.

De 2005 AFL Grand Final var bevakade av ett rekord tittarsiffror på över 3,3 miljoner människor över hela Australien fem folkrikaste städer-fem fastlandet statliga huvudstäder, inklusive 1,2 miljoner i Melbourne och 991000 i Sydney. År 2006 var den nationella publiken var 3,145 miljoner, inklusive 1,182 miljoner i Melbourne och 759000 i Sydney.

Enligt OzTAM, på senare år, AFL Grand Final har nått de fem program mellan de fem största städerna i 2002, 2003, 2004, 2005 och 2006. År 2007 var det # 1 i storstadsområdena. Australisk fotboll har uppnått en # 1 betyg i idrott kategori både 2004 och 2005.

Några av de mest populära regionala ligor i Australien har “match i veckan” TV-sända lokalt och okodade i ABC Television respektive statligt nätverk. Den SANFL är den mest populära av dessa regionala tävlingar mäta totalt 1415000 TV-tittare under 2007.

Några av dessa regionala ligor också lockat en nationell publik genom okodade sändningar på tv-nät, såsom ABC2. OzTAM började mäta dessa målgrupper under 2006. Trots ett stort antal klagomål, ABC2 drog alla dessa sändningar i början av 2008.

Australian regler har också en nominell men växande internationell publik. Sedan 2005 har vissa AFL matcher har visats i länderna kring Stilla havet regionen för första gången i Australien nätverk. Den AFL Grand Final sänds till många länder och lockar många miljoner tittare världen över. Denna målgrupp har vuxit till cirka 30 miljoner tittare från 72 länder.

Enligt Roy Morgan forskning, fler amerikaner titta australisk fotboll än australier. En enkät som fattats mellan april 2002 och mars 2004 visar att 7496000 nordamerikanerna jämfört med 7004000 australiensare titta australisk fotboll åtminstone ibland på TV.

Nya medier

Den AFL webbplats var # 1 populäraste Hitwise australiska sporter webbplats under 2004, ökar i marknadsandel med 9,86% under det året. Under 2006, andra genomgående hög trafik webbplatser i Australiens Top 20 ingår AFL Dream Team, AFL Footy Tipping, BigFooty.com och Bomberland. Under 2006 kommer sökningar på “afl” representerade det högsta antalet sökord som levereras användare att Hitwise sport kategorin börsnoterade webbplatser. Statistik visar att Victorians bestå av 43% av alla besök på AFL fotboll kategori.

Deltagande

Under 2006 har totalt 615549 registrerade deltagare spelade australisk fotboll i Australien. Deltagande 7,84% mellan 2005-06. The Australian Sports kommissionens statistik visar en 42% ökning av det totala antalet deltagare under 4 år mellan 2001-2005.

Australisk fotboll spelas i mer än 30 länder världen över. År 2004 fanns det totalt mer än 25000 deltagare utanför Sverige. Detta har vuxit till omkring 35000 människor i 32 länder spelar i strukturerad tävlingar utanför Australien

Många liknande spel har dykt upp från fotbollen, främst med varianter av kontakt för att främja ett ökat deltagande. Dessa omfattar Kick-kick, Auskick, Rec Footy, Damidrott, 9-a-side Footy, Masters Australian Fotboll, handboll och längst kick tävlingar. Spelare utanför Australien ibland engagera sig i liknande spel på fält som finns, precis som Metro Footy och Samoa regler.

Australian regler i populärkultur

I många år har spelet i australisk fotboll fångat fantasin hos australiska film, musik, tv och litteratur.

The Club, en kritikerrosade 1977 pjäs av David Williamson, handlar om den inre politiken i en Melbourne fotbollsklubben stupade i traditionen. Skådespelet var anpassad som en film, regisserad av Bruce Beresford och stjärnor och Jack Thompson och Graham Kennedy, 1980.

Många låtar inspirerade av spelet har blivit populärt, inget mer än 1979 drabbades “där uppe Cazaly”, av Mike Brady. Brady följt träffen med “en dag i september” 1987. Båda används ofta i Grand Final festligheter.

Australian Football Hall of Fame

Till hundraårsminnet av VFL / AFL 1996, Australian Football Hall of Fame upprättades. Det året 136 identiteter var inducted, inklusive 100 spelare, 10 bussar, 10 umpires, 10 administratörer och sex företrädare för massmedier.

De val har orsakat en del kontroverser, främst på grund av den dominans av VFL spelare på bekostnad av dem som spelade i andra ligor i år innan det fanns en nationell konkurrens.

Eliten Legend status bestowed på 12 medlemmar i Hall of Fame 1996: Ron Barassi, Haydn Bunton Senior, Roy Cazaly, John Coleman, Jack Dyer, Polly Farmer, Leigh Matthews, John Nicholls, Bob Pratt, Dick Reynolds, Bob Skilton och Ted Whitten.

Följande tio medlemmar har promoterats till status som “Legend” sedan 1996: Ian Stewart, Gordon Coventry, Peter Hudson, Kevin Bartlett, Barrie Robran, Bill Hutchison, Jock McHale, Darrel Baldock, Norm Smith och Alex Jesaulenko.